Jadłospis - Żłobek 30 | Żłobek nr 30

Jadłospis 15-19.03.2021

  Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
 

PONIEDZIAŁEK

15.03.2021

Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, wiórki sera żółtego, ogórek świeży, rzodkiewka. Herbata owocowa do picia.

II śniadanie: winogrono, gruszka.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami, pieczywo z szynką z kurczaka.

Ziemniaki z koperkiem, roladka ze schabu wieprzowego w sosie kokosowym. Marchewka krojona w kostkę gotowana na parze. Surówka wiosenna (seler, por, marchew, kukurydza) z orzeszkami nerkowca i jogurtem greckim.

Kompot malinowo – brzoskwiniowy.

Zupa kalafiorowa z kaszą pęczak bio, koperkiem i natką pietruszki.

Kasza manna polana musem truskawkowo- czereśniowym.

DBM: kasza manna na wodzie.

 

ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser) laktoza (jogurt) gluten (pszenica), seler , laktoza  (mleko)
 

WTOREK

16.03.2021

Płatki orkiszowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane na twardo, szczypiorek, pomidor malinowy. Herbata z cytryną do picia.

II śniadanie: pomelo, mango, melon.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna

DBJ: pieczywo z szynka z kurczaka.

 

Bataty z wody, pulpecik z mintaja.

Cukinia świeża na ciepło, surówka z marchewki bio z ananasem i orzeszkami pini.

Kompot borówkowy.

 

Zupa szpinakowa z makaronem  bez jajecznym.

 

Kaszka z owocami bobovita na mleku modyfikowanym posypana wiórkami czekolady gorzkiej.

ALERGENY gluten (pszenica, żyto ), laktoza (mleko) ryba  kakao, gluten (pszenica), seler.
 

ŚRODA

17.03.2021

Kasza jaglana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów, sałata lodowa, paseczki papryki żółtej i czerwonej. Mięta z limonką do picia.

II śniadanie: kiwi, gruszka, banan.

DBM: kaszka bezmleczna.

 

Makaron pełnoziarnisty, potrawka z fileta z indyka w sosie chrzanowym.  Buraczki na ciepło, mizeria z jogurtem greckim.

Kompot ananasowo- porzeczkowy.

 

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki.

Ryż zapiekany z brzoskwinią i jabłkiem, herbatka owocowa.

ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) Gluten (pszenica), laktoza(jogurt) seler
 

CZWARTEK

18.03.2021

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem. Twarożek z ziołami, kalarepka, cykoria, kiełki słonecznika.

II śniadanie: melon, winogrono.

DBM: pieczywo z dżemem.

 

Kasza jęczmienna wiejska, medalion z fileta z kurczaka . Dynia świeża na ciepło, surówka z ogórka kwaszonego z jabłkiem.

Kompot wiśniowo – malinowy.

 

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki.

Ciasto biszkoptowe z jabłkiem (wypiek własny), kakao na mleku modyfikowanym do picia.

 

ALERGENY laktoza (mleko, ser), gluten (pszenica, , żyto) gluten (jęczmień) gluten (pszenica), seler,  jaja, kakao
 

PIĄTEK

19.03.2021

Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku z rodzynkami. Pieczywo mieszane z masłem nutella (avokado, miód, kakao),chipsy marchewkowe. Napój owocowy.

II śniadanie: gruszka, mango,  pomelo.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami.

Ziemniaki z koperkiem, kuleczka z mintaja w sosie warzywnym . Kalafior i brokuł na ciepło, surówka z pomidora i cebulki dymki z oliwą z oliwek.

Kompot mango – truskawka.

Zupa krupnik z kaszą pęczak, koperkiem i natką pietruszki.

Napój mleczno- truskawkowy (na bazie kefiru i jogurtu), herbatniki bio, biszkopty.

DBM: napój migdałowo – truskawkowy, herbatniki bez jaj i mleka.

ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto)miód, kakao. ryba laktoza (jogurt, kefir), gluten (pszenica), seler, jaja

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

Przewiń do góry
Przejdź do treści