Jadłospis - Żłobek 30 | Żłobek nr 30

Jadłospis 19 – 23.04.2021

  Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
 

PONIEDZIAŁEK

19.04.2021

Płatki owsiane bio na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty. Ogórek kwaszony krojony w słupki, napój owocowy do picia.

II śniadanie: winogrono, kiwi.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami, pieczywo z szynką.

 

Ziemniaki z koperkiem, roladka ze schabu wieprzowego w sosie śliwkowym. Surówka z pora, jabłka, pestek dyni z jogurtem greckim. Marchew mini gotowana na parze. Kompot brzoskwiniowy.

 

 

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki. 

Kasza manna na mleku polana sokiem owocowym.

 DBM: kasza manna na wodzie.

ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser) laktoza(jogurt) gluten (pszenica), seler
 

WTOREK

20.04.2021

Płatki orkiszowe bio na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem. Pomidor koktajlowy, rukola. Mięta z limonką do picia.

II śniadanie: mango, melon, mandarynka.

DBM: kaszka bezmleczna.

DBJ: pieczywo z dżemem.

Ziemniaki z koperkiem, pulpecik z dorsza. Surówka z kapusty kwaszonej z oliwą z oliwek.

 Różyczki kalafiora świeżego gotowanego na parze.

 Kompot wiśnia- mango.

 

Zupa ryżanka z natką pietruszki.

Kisiel truskawkowy z kawałkami suszonej moreli.

Wafle orkiszowe bio.

ALERGENY gluten (pszenica,  żyto ),laktoza (mleko), jajko. ryba  seler
 

ŚRODA

21.04.2021

Ryż czerwony na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów. Sałata lodowa, ogórek świeży krojony w paseczki. Herbatka owocowa.

II śniadanie: winogrono, gruszka.

DBM: kaszka bezmleczna z owocami.

Kasza jęczmienna wiejska, medalion z fileta z indyka. Surówka z selera, rodzynek z jogurtem greckim. Mix warzyw na ciepło ( kukurydza, groszek zielony, brukselka, fasolka szparagowa). Kompot truskawkowo- malinowy.  

Zupa barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem.

Twarożek jagodowy a la danio, chrupki kukurydziane.

DBM: przecier owocowy bobovita.

ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) Laktoza(jogurt), gluten (jęczmień). seler, laktoza (ser).
 

CZWARTEK

22.04.2021

 

Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, paseczki papryki czerwonej, kiełki lucerny. Napój owocowy.

II śniadanie: kiwi, melon.

DBM: kaszka bezmleczna.

 

Makaron pełnoziarnisty, gulasz z mięsa wołowego w sosie warzywnym. Buraczki na ciepło, mizeria z jogurtem greckim.

 

Kompot wiśniowo – ananasowy.

 

Zupa kalafiorowa z kaszą  bulgur bio, koperkiem i natką pietruszki.

Ciasto biszkoptowe z jabłkiem posypane cukrem pudrem. Kakao do picia.

DBM: herbata.

DBJ: wafelek ryżowy bio.

ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) gluten (pszenica),laktoza(jogurt). gluten (pszenica), seler, jajko.
 

PIĄTEK

23.04.2021

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,  paprykarz (wyrób własny). Kalarepka do pochrupania. Herbata z cytryną i imbirem.

II śniadanie: winogrono, mango.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami.

 

 

Ryż jaśminowy bio , kuleczka z fileta z kurczaka . Dynia z mlekiem kokosowym na ciepło, surówka z pomidora, papryki żółtej, orzechów nerkowca z oliwą z oliwek. Kompot malinowo- brzoskwiniowy.

 

Zupa kapuśniak z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki.

Bananowo- jogurtowy koktajl z rodzynkami. Herbatniki bio.

DBM: napój migdałowy z bananem.

ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto). orzechy laktoza (jogurt), seler.

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Scroll to Top
Skip to content