Śniadanie | Drugie danie | Zupa /Podwieczorek | |
Poniedziałek 22.02.2021 |
Płatki owsiane bio na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, mozzarella, pomidorek koktajlowy, ogórek kwaszony. Herbata owocowa do picia.
II śniadanie: melon, mango, gruszka. DBM: kaszka bezmleczna, pieczywo z szynką. |
Kasza bulgur, roladka z szynki w/p w sosie szczypiorkowym. Brokuł gotowany na parze, surówka wielowarzywna z prażonymi orzechami nerkowca. Kompot ananas- wiśnia. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki. Budyń waniliowy polany musem owocowym, wafle pszenne bio. DBM: kisiel owocowy, chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser) | gluten (pszenica), orzechy | Gluten (pszenica), laktoza(mleko), seler |
WTOREK 23.02.2021 |
Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, rzodkiewka. Herbata do picia.
II śniadanie: winogrono, pomelo. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna. DBJ: pieczywo z dżemem. |
Bataty z wody. Kuleczka z mintaja w sosie kokosowym. Surówka z kapusty czerwonej, jabłka z pestkami dyni i słonecznika. Fasolka szparagowa żółta gotowana na parze. Kompot borówkowy. |
Zupa kalafiorowa z ryżem i natką pietruszki. Racuchy drożdżowe posypane cukrem pudrem, jabłko. Herbata do picia. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto ),jajko, laktoza(mleko) | ryba | seler, jaja, gluten(pszenica) |
ŚRODA 24.02.2021 |
Kakao.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów, sałata lodowa, kiełki słonecznika, kalarepka. II śniadanie: banan, mango. DBM: herbata. |
Zapiekanka makaronowa z warzywami (kalafior, brukselka, marchew junior, kukurydza) posypana wiórkami sera żółtego i polana sosem pomidorowym ze świeżą kolendrą i bazylią. Surówka z selera, rodzynek z jogurtem greckim. Kompot truskawkowo- brzoskwiniowy. | Zupa pejzanka z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki.
Koktajl mleczny z jagodami, herbatniki bio. DBM: napój ryżowy z jagodami, herbatniki bez mleka i jaj.
|
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | Gluten (pszenica), jaja, laktoza (ser) | Seler, gluten(pszenica), laktoza(jogurt) |
CZWARTEK 25.02.2021 |
Kluski lane na mleku.
Pieczywo mieszane z masłem nutella (awokado, miód, kakao), chipsy marchewkowe. Mięta z cytryną. II śniadanie: winogrono ciemne i jasne. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami. |
Ziemniaki z koperkiem, potrawka z cielęciny w sosie warzywnym. Marchew mini gotowana na parze, surówka z pora z jogurtem greckim. Kompot żurawinowo –malinowy.
|
Zupa ryżanka z koperkiem. Twarożek truskawkowy a la danio, biszkopty. DBM: przecier owocowy bobovita, chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, , żyto),jajko | Laktoza(jogurt) | laktoza (ser), seler |
PIĄTEK 26.02.2021 |
Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, paprykarz, ogórek świeży, papryka czerwona. Napój owocowy.
II śniadanie: melon, mango, mandarynka. DBM: kaszka bezmleczna z owocami.
|
Ryż pełnoziarnisty, medalion z fileta z kurczaka w sosie śliwkowym. Groszek zielony gotowany na parze, surówka z pomidora, papryki żółtej z orzeszkami pini i oliwą z oliwek. Kompot wiśniowy. |
Zupa fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki.
Makaron 4 jajeczny polany musem czereśniowym, melon. DBJ: makaron ryżowy. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | orzechy | laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja |
Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.