Jadłospis - Żłobek 30 | Żłobek nr 30

Jadłospis 6-9.04.2021r.

Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
 

PONIEDZIAŁEK

5.04.2021

LANY PONIEDZIAŁEK
ALERGENY
 

WTOREK

6.04.2021

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka.

II śniadanie: mandarynka, jabłko.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami, pieczywo z dżemem.

Ziemniaki, roladka z łososia, groszek zielony gotowany na parze. Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki.

 

Kompot truskawkowy.

 

Zupa kalafiorowa z ryżem.

 

Kaszka bobovita z owocami

polana sokiem owocowym.

ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser). ryba.  seler
 

ŚRODA

7.04.2021

Płatki żytnie na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane na twardo, kiełki lucerny, paseczki papryki czerwonej. Herbata owocowa.

II śniadanie: winogrono.

DBM: kaszka bezmleczna.

 

Ziemniaki, pulpecik z fileta z kurczaka. Marchew junior gotowana na parze, surówka z cykorii, jabłka i jogurtu greckiego.

Kompot malinowy.

 

Zupa krupnik z kaszą pęczak.

Placuszki z jabłkiem, kakao na mleku modyfikowanym do picia.

ALERGENY laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto), jajko. laktoza (jogurt) seler, gluten (pszenica), jajko.
 

CZWARTEK

8.04.2021

Płatki pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,  pasta z awokado, jajka, sera żółtego. Kalarepka do pochrupania.

 

II śniadanie: melon, jabłko.

DBM: kaszka ryżowa z owocami, pasta bez sera.

 

Kasza jęczmienna bio, gulasz z mięsa mieszanego w sosie warzywnym. Surówka z pora z jogurtem greckim, różyczki brokuła gotowane na parze. Kompot wieloowocowy

(porzeczka, malina, wiśnia).

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

 

Makaron ryżowy  polany musem owocowym.

ALERGENY laktoza (mleko, ser ), gluten (pszenica, żyto), jajko gluten (jęczmień ), laktoza (jogurt)  seler
 

PIĄTEK

9.04.2021

Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, dżem, ser żółty, ogórek kwaszony krojony w słupki.

II śniadanie: jabłko, winogrono.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami.

 

Makaron kolorowy, medalion z cielęciny. Surówka wielowarzywna (marchew, por, pietruszka, seler) z jogurtem greckim. Brukselka na ciepło.

Kompot czereśniowy.

 

 

Zupa kapuśniak z ziemniakami.

Przecier owocowy bobovita, 

chrupki kukurydziane.

 

ALERGENY laktoza (mleko, ser),  gluten (pszenica, żyto) seler, laktoza (jogurt) seler

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Scroll to Top
Skip to content