Śniadanie | Drugie danie | Zupa /Podwieczorek | |
PONIEDZIAŁEK 5.04.2021 |
LANY PONIEDZIAŁEK | ||
ALERGENY | |||
WTOREK 6.04.2021 |
Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, rzodkiewka.
II śniadanie: mandarynka, jabłko. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami, pieczywo z dżemem. |
Ziemniaki, roladka z łososia, groszek zielony gotowany na parze. Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki.
Kompot truskawkowy. |
Zupa kalafiorowa z ryżem.
Kaszka bobovita z owocami polana sokiem owocowym. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser). | ryba. | seler |
ŚRODA 7.04.2021 |
Płatki żytnie na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane na twardo, kiełki lucerny, paseczki papryki czerwonej. Herbata owocowa.
II śniadanie: winogrono. DBM: kaszka bezmleczna. |
Ziemniaki, pulpecik z fileta z kurczaka. Marchew junior gotowana na parze, surówka z cykorii, jabłka i jogurtu greckiego. Kompot malinowy. |
Zupa krupnik z kaszą pęczak. Placuszki z jabłkiem, kakao na mleku modyfikowanym do picia. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto), jajko. | laktoza (jogurt) | seler, gluten (pszenica), jajko. |
CZWARTEK 8.04.2021 |
Płatki pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, jajka, sera żółtego. Kalarepka do pochrupania.
II śniadanie: melon, jabłko. DBM: kaszka ryżowa z owocami, pasta bez sera. |
Kasza jęczmienna bio, gulasz z mięsa mieszanego w sosie warzywnym. Surówka z pora z jogurtem greckim, różyczki brokuła gotowane na parze. Kompot wieloowocowy (porzeczka, malina, wiśnia). |
Zupa ogórkowa z ziemniakami.
Makaron ryżowy polany musem owocowym. |
ALERGENY | laktoza (mleko, ser ), gluten (pszenica, żyto), jajko | gluten (jęczmień ), laktoza (jogurt) | seler |
PIĄTEK 9.04.2021 |
Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, dżem, ser żółty, ogórek kwaszony krojony w słupki.
II śniadanie: jabłko, winogrono. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna z owocami.
|
Makaron kolorowy, medalion z cielęciny. Surówka wielowarzywna (marchew, por, pietruszka, seler) z jogurtem greckim. Brukselka na ciepło.
Kompot czereśniowy.
|
Zupa kapuśniak z ziemniakami. Przecier owocowy bobovita, chrupki kukurydziane.
|
ALERGENY | laktoza (mleko, ser), gluten (pszenica, żyto) | seler, laktoza (jogurt) | seler |
Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.