Jadłospis | Żłobek nr 30

Jadłospis 9-13.11.2020

  Śniadanie Drugie danie Zupa /Podwieczorek
 

Poniedziałek

9.11.2020

Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, mozzarella. Ogórek małosolny, pomidor koktajlowy. Herbatka owocowa.

II śniadanie: kiwi, jabłko, kaki.

DBM: pieczywo z dżemem.

DBM: kaszka bezmleczna ryżowa.

 

Kasza jęczmienna wiejska, gulasz ze schabu wieprzowego, różyczki kalafiora gotowane na parze. Surówka z selera z rodzynkami i jogurtem greckim. Kompot borówkowy.

 

Zupa krem z dyni z ziemniakami, mlekiem kokosowym i groszkiem ptysiowym.

Makaron z musem  truskawkowym.

ALERGENY gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser) gluten (pszenica), laktoza (jogurt) gluten (pszenica), jajko, seler
 

WTOREK

10.11.2020

Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów, ogórek świeży, paseczki papryki żółtej. Napój owocowy.

II śniadanie: winogrono, melon.

DBM: kaszka ryżowa bezmleczna.

Ziemniaki z koperkiem, pulpecik z mintaja w sosie szczypiorkowym. Surówka colesław z jogurtem greckim. Fasolka szparagowa  gotowana na parze. Kompot brzoskwiniowo-porzeczkowy.

DBM: surówka bez jogurtu.

 

Zupa koperkowa z ryżem.

Twarożek kokosowy z bakaliami (rodzynki, morela) biszkopty.

DBM: przecier bobovita, chrupki kukurydziane.

ALERGENY gluten (pszenica, jęczmień, żyto ), laktoza ( mleko)  laktoza (jogurt)  laktoza (ser) seler, jajko, gluten (pszenica)
 

ŚRODA

11.11.2020

 

Wolne

 

 

 

CZWARTEK

12.11.2020

 

Płatki ryżowe na mleku. Pieczywo mieszane z masłem twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewka. Herbata z cytryną.

II śniadanie: gruszka, mango, kiwi.

DBM: kaszka bezmleczna z owocami, pieczywo z szynką.

 

Ziemniaki z koperkiem, medalion z mięsa drobiowego(filet indyk i kurczak)w sosie żurawinowym. Marchew mini na ciepło, surówka z kalarepki, papryki czerwonej z pestkami dyni i słonecznika. Kompot gruszkowo-truskawkowy.

 

Zupa krupnik z kaszą pęczak i natką pietruszki.

Ciasto biszkoptowe (wypiek własny) z jabłkiem, posypane cukrem pudrem. Kakao na mleku modyfikowanym.

DBJ: herbatniki bez jaj i mleka.

ALERGENY laktoza (mleko, ser), gluten (pszenica,  żyto)   gluten (pszenica), seler, jaja
 

PIĄTEK

13.11.2020

 

Płatki pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica. Pomidor malinowy, kiełki słonecznika. Mięta do picia.

II śniadanie: winogrono, kiwi, mandarynka.

DBJ: pieczywo z dżemem.

Ziemniaki z koperkiem, roladka z mięsa wieprzowego (schab, łopatka). Brokuł na ciepło, surówka wiosenna (marchew, pietruszka, kukurydza, por, pestki słonecznika) z jogurtem greckim. Kompot morelowy. Zupa z cukinii z kaszą i świeżą kolendrą.

Bananowe smoothy na bazie kefiru. Herbatniki maślane.

DBM: Napój orkiszowy z bananem, wafelek ryżowy.

ALERGENY laktoza (mleko),  gluten (pszenica, żyto) laktoza (jogurt) laktoza (kefir), gluten (pszenica), seler, jaja

Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z  Rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.

Przejdź do treści