Śniadanie | Drugie danie | Zupa /Podwieczorek | |
Poniedziałek 1.02.2021 |
Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty. Pomidor koktajlowy, ogórek kwaszony. Herbata owocowa.
II śniadanie: kiwi, banan. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna, pieczywo z dżemem. |
Kasza jęczmienna mazurska perłowa, roladka ze schabu w/p w sosie chrzanowym. Brokuł gotowany na parze. Surówka z marchewki Bio z ananasem i orzeszkami pini. Kompot czereśniowy. |
Zupa porowa z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki. Kasza manna polana musem truskawkowym. DBM: kasza manna na wodzie. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko, ser) | Gluten(jęczmień) | Seler, laktoza(mleko), gluten |
WTOREK 2.02.2021 |
Płatki gryczane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, nutella (awokado, miód, kakao), chipsy marchewkowe. Mięta z limonką.
II śniadanie: winogrono, gruszka. DBM: kaszka bezmleczna z owocami. |
Ziemniaki z koperkiem, pulpecik z mintaja w sosie warzywnym. Marchewka z groszkiem na ciepło. Surówka z kapusty kwaszonej z oliwą z oliwek.
Kompot ananasowo-wiśniowy. |
Zupa szpinakowa z ryżem i natką pietruszki.
Placuszki z jabłkiem posypane cukrem pudrem. Mleko modyfikowane waniliowe. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto ),laktoza(mleko) | Ryba. | laktoza (mleko) seler, jaja, gluten(pszenica) |
ŚRODA 3.02.2021 |
Kawa orkiszowa bio. Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów, sałata lodowa, paseczki papryki czerwonej.
II śniadanie: mandarynka, pomelo. DBM: kawa czarna. |
Zapiekanka makaronowa z warzywami (brokuł , kukurydza, marchewka, fasola szparagowa) posypana wiórkami sera żółtego, polana sosem pomidorowym ze świeżą kolendrą i bazylią. Surówka z selera z rodzynkami i jogurtem greckim. Kompot malinowy. | Zupa barszcz czerwony z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki.
Musli z bakaliami (figi, rodzynki, daktyle), polane jogurtem. DBM: musli bez jogurtu. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | Gluten (pszenica), jaja | Seler, laktoza (jogurt) |
CZWARTEK 4.02.2021 |
Płatki owsiane na mleku. pieczywo mieszane z masłem twarożek z truskawkami. Herbata z cytryną do picia.
II śniadanie: banan, arbuz. DBM: pieczywo z szynką bez konserwantów, kaszka bezmleczna ryżowa. |
Ziemniaki z koperkiem, gulasz z mięsa mieszanego w sosie warzywnym. Fasolka szparagowa zielona gotowana na parze.
Surówka z pomidora malinowego i papryki żółtej z oliwą z oliwek. Kompot mango – porzeczka.
|
Zupa koperkowa z kaszą pęczak bio .
Kaszka z owocami na mleku modyfikowanym posypana wiórkami gorzkiej czekolady. |
ALERGENY | laktoza (mleko, ser), gluten (pszenica, , żyto) | seler | |
PIĄTEK 5.02.2021 |
Kasza jaglana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, paprykarz. Rzodkiewka, ogórek świeży. Napój owocowy. II śniadanie: kiwi, winogrono. DBM: kaszka ryżowa.
|
Ryż pełnoziarnisty, medalion z mintaja. Surówka z kapusty czerwonej z pestkami słonecznika i jogurtem greckim. Kalafior świeży gotowany na parze. Kompot truskawkowo- ananasowy. |
Zupa kapuśniak z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki . Jogurt owocowy o smaku owoców leśnych (malina, jagoda), biszkopty, chrupki kukurydziane. DBM: napój orkiszowy z maliną i jagodą |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | Ryba, laktoza (jogurt) | Seler, laktoza (jogurt) |
Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.