Śniadanie | Drugie danie | Zupa /Podwieczorek | |
Poniedziałek 8.03.2021 |
Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta z zielonego groszku, ogórek świeży, pomidor koktajlowy. Herbata owocowa.
II śniadanie: kiwi, winogrono. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna. |
Kasza bul gur bio, pulpecik z szynki wieprzowej w sosie szczypiorkowym. Surówka z kapusty pekińskiej z czosnkiem i jogurtem greckim. Marchew mini gotowana na parze. Kompot malinowo- ananasowy. |
Zupa pomidorowa z makaronem, koperkiem i natką pietruszki.
Budyń waniliowy (z laską wanilii), biszkopty, chrupki kukurydziane. DBM: kisiel czereśniowy, wafle ryżowe z dodatkami. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) | gluten (pszenica) ,laktoza(jogurt) | Gluten (pszenica), Seler , jajko, laktoza(mleko). |
WTOREK 9.03.2021 |
Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, mozzarella, rzodkiewka, papryka żółta. Mięta z limonką do picia.
II śniadanie: pomelo, mango, melon. DBM: kaszka bezmleczna z owocami, pieczywo z szynką wieprzową bez konserwantów. |
Ziemniaki z koperkiem, roladka z łososia. Surówka z kapusty czerwonej i jabłka z pestkami dyni, słonecznika i jogurtem greckim. Kalafior gotowany na parze. Kompot czereśniowo – brzoskwiniowy. |
Zupa brukselkowa z ryżem i natką pietruszki.
Placuszki z jabłkiem posypane cukrem pudrem, kakao na mleku modyfikowanym. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto ), laktoza(mleko, ser) | Ryba, laktoza(jogurt) | Gluten (pszenica), jajko |
ŚRODA 10.03.2021 |
Płatki żytnie bio na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów, sałata rzymska, kalarepka, paseczki papryki czerwonej. Herbata z cytryną.
II śniadanie: winogrono, melon. DBM: kaszka bezmleczna ryżowa z owocami. |
Makaron orkiszowy bio polany musem truskawkowym z twarogiem i rodzynkami.
Kompot borówkowy. DBM: makaron polany musem truskawkowym z rodzynkami. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki. Musli z bakaliami (figi, morela, żurawina) polane jogurtem naturalnym. DBM: bez jogurtu. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | Gluten (pszenica), laktoza(ser) | Seler. laktoza(jogurt0 |
CZWARTEK 11.03.2021 |
Płatki gryczane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor malinowy. Napój owocowy.
II śniadanie: kiwi, mandarynka. DBJ: pieczywo z dżemem. DBM: kaszka bezmleczna. |
Ziemniaki z koperkiem, medalion z mięsa mieszanego. Fasolka szparagowa żółta i zielona gotowana na parze, surówka z pora i jabłka z jogurtem greckim. Kompot mango –porzeczka.
|
Zupa koperkowa z kaszą jęczmienną.
Sałatka owocowa (banan, melon, winogrono, jabłko). Napój owocowy. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, , żyto), jajko. | Laktoza (jogurt) | Gluten(pszenica) |
PIĄTEK 12.03.2021 |
Makaron ryżowy na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta warzywna, ogórek kiszony, seler naciowy. Napój miodowy z imbirem.
II śniadanie: gruszka, winogrono DBM: kaszka bezmleczna z owocami. |
Ryż pełnoziarnisty basmati bio, gulasz z mięsa wołowego, kolorowe warzywa gotowane na parze (kalafior, marchew, groszek zielony, kukurydza). Surówka z pomidora, papryki żółtej, żurawiny z oliwą z oliwek. Kompot truskawka – ananas. | Zupa kapuśniak z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki.
Kefir jagodowy z morelami, wafle orkiszowe bio, chrupki kukurydziane. DBM: napój migdałowy z jagodami. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | laktoza (kefir), gluten (pszenica), seler |
Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.