Śniadanie | Drugie danie | Zupa /Podwieczorek | |
Poniedziałek 8.02.2021 |
Płatki żytnie na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica. Pomidor koktajlowy, kiełki lucerny. Herbata owocowa.
II śniadanie: Winogrono, melon, mango. DBM: kaszka ryżowa bezmleczna DBJ: pieczywo z szynką w/p bez konserwantów. |
Ryż czerwony, pulpecik z fileta z kurczaka w sosie kokosowym. Dynia świeża na ciepło, surówka z pora z żurawiną i jogurtem greckim. Kompot borówkowy. |
Zupa ze świeżej cukinii z ziemniakami, koperkiem i natka pietruszki. Makaron 4 jajeczny polany musem owocowym. DBJ: makaron ryżowy. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto), laktoza (mleko) jajko | Laktoza (jogurt) | Gluten (pszenica), jaja, Seler |
WTOREK 9.02.2021 |
Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem pasta z awokado z czosnkiem. Mięta z limonką. Rzodkiewka, ogórek kwaszony.
II śniadanie: mandarynka, pomelo. DBM: kaszka bezmleczna. |
Ziemniaki z koperkiem, roladka z mintaja w sosie warzywnym. Kolorowe warzywa gotowane na parze. Surówka z marchewki i jabłka z pestkami dyni i słonecznika.
Kompot wiśniowo – ananasowy. |
Zupa cebulowa z kaszą jęczmienną.
Kisiel czereśniowo- truskawkowy posypany płatkami migdałów, biszkopty, chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | gluten (pszenica, żyto ), mleko(laktoza) | ryba | Seler, gluten(pszenica), jaja, laktoza (mleko) |
ŚRODA 10.02.2021 |
Kakao. Pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa bez konserwantów, pomidor, szczypiorek.
II śniadanie: melon, gruszka, winogrono. DBM: herbata. |
Kasza gryczana prażona, medalion z szynki wieprzowej w sosie warzywnym z suszonymi pomidorami. Marchew mini gotowana na parze. Mix sałat (rzymska, lodowa, karbowana, rucola, roszponka) z jogurtem greckim. Kompot brzoskwinia – porzeczka. | Zupa ogórkowa z ziemniakami, koperkiem i natką pietruszki.
Naleśniki z twarożkiem waniliowym, polane syropem truskawkowym. DBM: naleśniki z dżemem. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | Laktoza (jogurt) | Gluten (pszenica), jaja, mleko, ser (laktoza),seler |
CZWARTEK 11.02.2021 |
Kasza krakowska na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, mozzarella, paseczki papryki żółtej i czerwonej, kiełki słonecznika. Herbata z cytryną.
II śniadanie: mango, winogrono, jabłko. DBM: kaszka bezmleczna ryżowa z owocami, pieczywo z szynką w/p bez konserwantów. |
Makaron pełnoziarnisty, potrawka z mięsa wołowego. Kapusta kwaszona zasmażana . Mizeria z kiełkami lucerny i jogurtem greckim Kompot mango-truskawka. |
Zupa barszcz ukraiński z ziemniakami, czerwoną fasolką. Ryż jaśminowy zapiekany z jabłkiem i brzoskwinią. Mleko waniliowe do picia. DBM: napój owsiany. |
ALERGENY | laktoza (mleko, ser), gluten (pszenica, , żyto) | gluten (pszenica), laktoza (jogurt) | Seler, laktoza (mleko) |
PIĄTEK 12.02.2021 |
Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta zielonego groszku. Rzodkiewka, kalarepka do pochrupania. Napój owocowy. II śniadanie:
|
Ziemniaki z koperkiem, kuleczka z mięsa mieszanego (schab w/p i filet z indyka). Buraczki na ciepło, surówka z cykorii z jabłkiem i orzeszkami pini. Kompot ananasowy. |
Zupa jarzynowa z ryżem, koperkiem i natką pietruszki.
Koktajl mleczno – owocowy na bazie jogurtu naturalnego z rodzynkami . Herbatniki bio, chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | laktoza (mleko), gluten (pszenica, żyto) | laktoza (jogurt), gluten (pszenica), seler, jaja |
Woda firmy Piast Pol dostępna dla dzieci przez cały dzień
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011 w sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności.