Jadłospis - Żłobek 31 | Żłobek nr 31

Jadłospis 02-13.11.2020 r.

JADŁOSPIS  02-13.11.2020r.  

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD:

                II DANIE         ZUPA

DESER
 

 

Poniedziałek

    02.11.2020 r.

 

 

Kasza manna gotowana na mleku, pieczywo mieszane, pasta z jajka gotowanego  + papryka czerwona.

 

 

 

Mandarynki , jabłko, woda do pici.

 

Makaron ryżowy gotowany, bitka z mięsa  drobiowego w sosie lekko musztardowym, buraczki gotowane – zasmażane, surówka z kalarepki,  jabłka z sosem jogurtowym i suszoną żurawiną, herbatka miętowa słodzona daktylami.

 

Ziemniaczana na jarzynach z koperkiem.

 

  

  Budyń kokosowy z wiórkami + proso ekspandowane, melon.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą),  jaja.    

       Seler, jajko, gluten (pszenica), mleko łącznie z laktozą.

    

            Mleko – łącznie z laktozą.

     

 

 

Wtorek

    03.11.2020r.

 

Makaron „bio” gotowany na mleku, pieczywo mieszane, z masłem i wirówkami z sera żółtego + ogórek kiszony

 

 

Owoce kiwi , banan, woda do picia.

 

Bataty  gotowane na sypko, ryba pieczona w sosie tymiankowym, kalafior  gotowany – polewany masłem i posypany prażonymi płatkami migdałowymi, surówka z pomidora malinowego z bazylią świeżą i oliwką z oliwek,  kompot owocowy.

 

Krupnik na jarzynach z  koperkiem.

 

 

 

Kisiel z borówki „amerykańskiej” z orzeszkami „pinii”+ , biszkopty.

 

 

 

 

Alergeny

Gluten (jęczmień,

pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).

   

Gluten (pszenica, jęczmień), jaja, ryba.

      

          Gluten (pszenica, jęczmień), orzechy.

 

 

Środa

04.11.2020r.

 

Płatki kukurydziane – pełnoziarniste, gotowane  na mleku pieczywo mieszane, pasta z gotowanej czerwonej soczewicy + ogórek świeży.

 

 

 

 

Banany, gruszki, woda do picia.

 

 

 Ryż czerwony gotowany na sypko, kotlecik schabowy po „parysku”, marchewka gotowana – zasmażana mąka kokosową, sałata z sosem jogurtowo-koperkowym, herbata rumiankowa słodzona figami.

 

Jarzynowa z fasolką i ziemniakami + natka pietruszki.

 

 

     

  Krem z twarogu (własnego wyrobu) z musem owocowym, herbatniki maślane.

 

 

 

Alergeny

 

Gluten (jęczmień, pszenica,

żyto), mleko (łącznie z laktozą), seler, gorczyca, seler.

   

Mleko – łącznie z laktozą, seler, jajka, gluten (jęczmień, pszenica, żyto).

 

 

Mleko – łącznie z laktozą, gluten (pszenica, jęczmień).

 

 

 

Czwartek

05.11.2020r.

 

 Kawa orkiszowa „bio” gotowana na mleku, pieczywo mieszane, twarożek (własnego wyrobu) z malinami.

 

 

 

Owoce „kaki”, banany,  woda do picia.

 

Kluski kładzione z mąki pszennej, gulasz z mięsa drobiowego z warzywami, fasolka szparagowa kolorowa  gotowana – polewana masłem, sałatka z buraczka gotowanego, jabłka z oliwką i nasionami ze słonecznika, lemoniada z miodem.

 

Kapuśniaczek  na jarzynach z ziemniakami i koperkiem.

 

 

Kasza ryżowa na mleku z owocami, winogrona.

 

 

Alergeny

 Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).    

Gluten (pszenica, jęczmień, żyto), jaja.

 

Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

Piątek

06.11.2020r.

 

 

 

 

 

 

Płatki jaglane gotowane  na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wędliną w plastrach + papryka żółta.

 

 

Gruszki, melon, woda do picia.

 

Ziemniaki  gotowane na sypko, kotlecik z jajka ze szpinakiem „baby” – panierowane w orzeszkach nerkowca, bukiet z mieszanych warzyw – polewane masłem, surówka z marchewki z ananasem i oliwką z oliwek, kompot owocowy. owocowy.

 

Ryżanka na jarzynach z natką pietruszki.

 

 

   Koktajl na bazie jogurtu „greckiego” z kostką z awokado + wafle kukurydziane.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą).   Mleko (łącznie z laktozą), jajka, gluten (jęczmień, pszenica, żyto). Mleko (łącznie z laktozą).
 

 

Poniedziałek

09.11.2020r.

 

Płatki orkiszowe gotowane na mleku, pieczywo mieszane, pasta „awanturka” + papryka żółta.

 

 

Owoce kiwi, mandarynki, woda do picia.

Ziemniaki gotowane na sypko, potrawka z mięsa drobiowego w sosie jarzynowym, groszek gotowany puree  – polewany masłem, surówka z czerwonej cykorii, jabłka z sosem jogurtowo – koperkowym, kompot owocowy.

 

„krem” z pomidorów na jarzynach z „groszkiem ptysiowym” i świeżą bazylią.

 

 

Placuszki z mąką kokosową, polewane musem truskawkowo-śmietanowym, bawarka na mleku modyfikownym.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą. Gluten (pszenica), jaja, mleko łącznie z laktozą.    Gluten (pszenica), jaja, mleko łącznie z laktozą.
 

 

Wtorek

10.11.2020r.

Płatki owsiane gotowane na mleku, pieczywo mieszane, pasta z cieciorki gotowanej na parze + kiełki lucerny.  

Banany, brzoskwinie ,  woda do picia.

Marchewka gotowana po „mazursku”, kotleciki z ryby w sosie koperkowym, surówka z kiszonej kapusty, jabłka z cebulką i oliwką z oliwek, napój z soku „bobofrut”

 

Zacierkowa z mąki pełnoziarnistej  na jarzynach z koperkiem.

 „ciepłe” lody na bazie twarogu z musem z owoców mango , chrupki kukurydziane.
Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą,               

                Seler, ryba, jaja, gluten (pszenica).

 

Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

Środa

11.11.2020r.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alergeny

 

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą.

 

 

 

 

 

Gluten (pszenica), jaja, seler.

 

 

Mleko (w tym laktoza).

 

 

 

Czwartek

12.11.2020r.

 

Kawa zbożowa gotowana na mleku, pieczywo mieszane, twarożek z owocami awokado.

 

Banany, winogrona , woda do picia.

 

Kasza gryczana gotowana na sypko, paluszki z mięsa mieszanego (wieprzowo-wołowe) w sosie tymiankowym, puree z brukselki gotowane – polewana masłem, surówka z marchewki z brzoskwinią i jogurtem naturalnym, napój owocowy.

 

Kalafiorowa  na jarzynach z ziemniakami i natką pietruszki.

 

 

Budyń czekoladowy na bazie mleka, borówka „amerykańska”. Biszopty.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą), gorczyca.  

Gluten (pszenica), jaja, seler.

 

 Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

Piątek

    13.11.2020r.

 

Płatki jęczmienne pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałatka z sera „mozzarella” z pomidorem i świeżą bazylią + oliwka z oliwek.

 

 

Przecier owocowy, woda do picia

 

Ziemniaki gotowane z masłem, kotleciki z  mintaja – pieczone, dynia duszona z marchewką – zasmażana,  surówka z kapusty pekińskiej z kolorową papryką i oliwką z oliwek, kompot owocowy.

Grysikowa na jarzynach z natką pietruszki.

 

 

Mafinki z suszonymi owocami, płatkami migdałowymi, bawarka na bazie mleka modyfikowanego, banany.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą, seler.       

              Jaja , gluten (pszenica), ryba, seler.

 

Mleko (łącznie z laktozą), jajka, gluten (pszenica).

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

Przewiń do góry
Przejdź do treści