Jadłospis - Żłobek 31 | Żłobek nr 31

Jadłospis 14-25.06.2021 r.

                                         JADŁOSPIS  DEKADOWY   14-25.06.2021r.

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

II DANIE

ZUPA DESER
 

 

14.06.2021

Poniedziałek

 

Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wiórkami z sera żółtego + plastry ogórka małosolnego.

 

 

Arbuz, jabłko, woda do picia.

 

Ziemniaki gotowane na sypko, „tiftele” z mięsa mieszanego w sosie lekko musztardowym, kapusta czerwona gotowa – zasmażana, surówka z kalarepki, jabłka z sosem jogurtowo-koperkowym, kompot owocowy.

 

Pomidorowa na jarzynach z ryżem i natką pietruszki.

 

 Koktajl na bazie jogurtu „greckiego” z musem morelowym, biszkopty.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).       Seler, gluten (jęczmień, pszenica, żyto, jajko).  

Seler.

   

Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

15.06.2021

Wtorek

 

Płatki owsiane „bio” gotowane na mleku, pieczywo mieszane, sałatka z sera mozzarella z pomidorem malinowym, świeżą bazylią i oliwką z oliwek.

 

Truskawki, banany, jabłko, woda do picia.

 

Kasza kuskus na sypko, klopsy z drobiu  w sosie jarzynowym, marchewka młoda gotowana – zasmażana, surówka z białej cykorii, jabłka z  jogurtem „greckim”, napój owocowy.

 

„krem” z ziemniaków na jarzynach z natką pietruszki.

 

 

Pudding czekoladowy na bazie mleka, borówka amerykańska, truskawki, herbatniki pszenne „bio”.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień,

pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).

   

Seler, jajka.

 

Seler, jajka.

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą
 

16.06.2021

Środa

 

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, wędliną wieprzową w plastrach + świeży ogórek.

 

 Nektarynki, banany „bio” woda do picia.

 

 

Ziemniaki gotowane purée, kotlet z jajka ze świeżym szpinakiem – pieczony, brokuły gotowane – polewane masłem, surówka z młodej marchewki, jabłka z oliwką z oliwek, napój z mięty z cytryną.

 

„złote piaski” na jarzynach z koperkiem.

 

Kulki twarogowo – migdałowe z musem czereśniowym, herbatniki pszenne „bio”.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).   Gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą), jaja.  

Seler.

Mleko (łącznie z laktozą, gluten (jęczmień, pszenica).
 

 

17.06.2021

Czwartek

 

Kasza owsiana gotowana na mleku, pieczywo mieszane, pasta z gotowanej żółtej soczewicy „bio” + pomidor i szczypiorek.

 

Borówka „amerykańska” nektarynki, woda do picia.

 

Makaron gotowany, mięso mieszane duszone z warzywami, surówka letnia (kalarepa, ogórek świeży, marchewka, sałata rzymska) z sosem jogurtowym, herbatka owocowa.

 

 

Kapuśniaczek z młodej kapusty na jarzynach z ziemniakami i koperkiem.

 

Mus truskawkowy, wafle ryżowe.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).    

     Mleko (łącznie z laktozą), jajka, seler.

 

Seler.

 
 

 

18.06.2021

Piątek

 

 

 

 

 

 

Płatki ryżowe gotowane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z wiórkami z rzodkiewki.

 

 Brzoskwinie, banany, woda do picia.

 

Ziemniaki gotowane na sypko, kotlet dorsza, panierowany w pudrze z orzeszków pinii, buraczki gotowane – zasmażane, surówka z ogórka świeżego z sosem śmietanowym, kompot owocowy.

 

Zacierkowa na jarzynach z natką pietruszki.

 

Müsli  na bazie maślanki z truskawkami, płatkami kukurydzianymi i wiórkami kokosowymi.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą).    

Gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą).

 

Seler.

Jaja, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą).
 

 

21.06.2021

Poniedziałek

 

Płatki gryczane gotowane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i plastrami jajka gotowanego na twardo + paski kolorowej papryki.

 

Jabłko, arbuz, woda

 do picia.

 

Ryż pełnoziarnisty gotowany na sypko, klopsy z mięsa drobiowego z sosie morelowym, fasolka żółta gotowana – polewana masłem, sałatka z buraczków, jabłka z oliwką z oliwek, kompot owocowy.

 

Koperkowa z batatami  na jarzynach.

 

Budyń waniliowy na bazie mleka, truskawki, biszkopciki.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, żyto), mleko łącznie z laktozą).                                Jaja, seler.

 

Seler. Mleko (łącznie z laktozą, gluten (jęczmień, żyto).
 

 

22.06.2021

Wtorek

 

Makaron gotowany na mleku, pieczywo mieszane, pasta z cieciorki z ogórkiem małosolnym i szczypiorkiem.

 

Owoce sezonowe, banany, woda do picia.

 

Ziemniaki gotowane na sypko, pulpety z łososia w sosie koperkowym, kapusta młoda gotowana z koperkiem – zasmażana, surówka z kiszonej kapusty, surówka z pomidora malinowego z oliwką z oliwek, herbatka owocowa.

 

Krupnik z kaszy perłowej na jarzynach z natką pietruszki.

Koktajl na bazie jogurtu naturalnego „bio” z owocami, chrupki kukurydziane.
Alergeny Gluten (jęczmień, żyto), mleko łącznie z laktozą.                        Seler, jajka, gluten, ryba. Seler, gluten (jęczmień). Mleko łącznie z laktozą.
 

23.06.2021

Środa

 

Kawa zbożowa „bio” na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twaróg z pomidorem i szczypiorkiem.

 

Owoce sezonowe, jabłka, woda do picia.

 

Kluski kładzione z mąki mieszanej, paluszki z mięsa wieprzowego w sosie jarzynowym, marchewka gotowana z groszkiem – zasmażana, surówka z kalarepki, jabłka z sosem jogurtowym,  kompot owocowy.

 

Grysikowa na jarzynach z koperkiem.

 

 

Wafle ryżowe z dżemem, napój migdałowy – roślinny, banany.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą.    

Gluten ( jęczmień, pszenica, żyto), jaja.

 

Seler

 

Mleko łącznie z laktozą.

 

24.06.2021

Czwartek

 

Płatki żytnie „bio” na mleku, pieczywo mieszane, pasta z sera żółtego i gotowanego jajka z awokado.

 

Owoce kiwi, jabłko, woda do picia.

Kasza jęczmienna gotowana na sypko, pulpety z mięsa drobiowego  w sosie żurawinowym, buraczki gotowane – zasmażane, surówka młodej kapusty, jabłka z oliwka z pestek winogron, napój ze świeżej mięty z limonką.  

Barszcz  biały na jarzynach z ziemniakami i  natką pietruszki.

 

Bananowo – kokosowy krem z twarogu na waflach pełnoziarnistych.

 

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica) mleko łącznie z laktozą).    

Gluten (pszenica), jajka..

Seler.  Mleko (w tym laktoza).
 

25.06.2021

Piątek

 

Kasza manna gotowana na mleku, pieczywo mieszane, pieczywo mieszane z masłem i wędliną w plastrach + pomidor i szczypiorek.

 

Banany, arbuz, woda do picia.

 

Ziemniaki gotowane z masłem, łosoś pieczony, puree z zielonego groszku z pudrem z orzechów pinii, surówka z młodej marchewki z sosem śmietanowym, napój owocowy.

 

Ryżanka na jarzynach z koperkiem.

 

Kisiel owocowy z nasionami „chia” , ciasteczka „zoo”.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą.      Jaja , gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), ryba.  Seler, gluten (jęczmień, pszenica, żyto), jaja. Gluten (jęczmień, pszenica, żyto).

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

 

 

 

 

 

JADŁOSPIS  DEKADOWY   04-14.05.2021r.

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

II DANIE

ZUPA DESER
 

 

03.05.2021

Poniedziałek

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).       Seler, gluten (jęczmień, pszenica, żyto). Seler, gluten (jęczmień, pszenica, żyto),jajko.    

Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

04.05.2021

Wtorek

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, pasta z jajka gotowanego + kolorowa papryka.

 

melon , jabłko, woda do picia.

Ziemniaki gotowane na sypko, klopsy z mięsa drobiowego w sosie morelowym, marchewka gotowana – zasmażana, surówka z białej kapusty, jabłka, kukurydzy z oliwką z oliwek, kompot owocowy.  

Zacierkowa na jarzynach i natką pietruszki.

 

 

Koktajl na bazie jogurtu „greckiego” z musem owocowym, biszkopty.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień,

pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jajka.

   

Seler, jajka.

 

Seler, jajka.

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą
 

05.05.2021

Środa

 

Bawarka na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wędliną w plastrach + ogórek kiszony.

 

 Melon, jabłko, woda do picia

 

Kolorowe risotto z warzywami z wiórkami z sera „mozzarella” z sosem pomidorowo-bazyliowym, surówka marchewki ze sosem chrzanowo –śmietanowym + ¼ jajka gotowanego, napój  owocowy.  

„krem” z batatów na jarzynach z groszkiem ptysiowym i koperkiem. 

 

Budyń waniliowy na bazie mleka + owoce, wafle orkiszowe.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).   Gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą), jaja.  

Seler.

 

Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

06.05.2021

Czwartek

 

Kasza kukurydziana gotowana na mleku, pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym w plastrach + ogórek świeży.

 

Owoce kiwi , jabłko, woda do picia.

 

Makaron gotowany, potrawka z mięsa drobiowego z jarzynami, brokuły gotowane – polewane masłem, surówka z pomidora malinowego z oliwką z oliwek, herbatka owocowa.

 

Fasolowa na jarzynach z ziemniakami i natką pietruszki.

 

 

Jabłko pieczone z dżemem, kakao, herbatniki „zoo”.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).    

Gluten (pszenica), jajka.

 

Seler.

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).

 

 

 

07.05.2021

Piątek

 

 

 

 

 

 

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane, pasta z soczewicy gotowanej na parze z pomidorem i szczypiorkiem.

 

 Gruszki, banany, woda do picia.

 

Ziemniaki gotowane na sypko, pulpety z mięsa wieprzowego w sosie lekko musztardowym, buraczki gotowane – zasmażane, surówka z kalarepki, jabłka z sosem jogurtowym, kompot owocowy.

 

Krupnik z kaszy jaglanej na jarzynach z i natką pietruszki.

 

Krem z twarogu z musem czereśniowym na waflach pszennych.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą).   Jaja, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą).  

Seler.

Jaja, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą).
 

 

10.05.2021

Poniedziałek

Płatki pszenne gotowane na mleku, pieczywo mieszane pasta „awanturka” + papryka czerwona, szczypiorek.  

Jabłko,  gruszki, woda

 do picia.

Ryż jaśminowy gotowany na sypko, bitka z mięsa drobiowego z sosie cebulowym, fasolka zielona gotowana – polewana masłem, sałatka z buraczków, jabłka z oliwką z oliwek, kompot owocowy.  

Koperkowa z ziemniakami na jarzynach z koperkiem.

 

Budyń czekoladowy na bazie mleka, melony, biszkopciki.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, żyto), mleko łącznie z laktozą).                     Jaja, gluten.

 

Seler. Mleko (łącznie z laktozą).
 

 

11.05.2021

Wtorek

Makaron gotowany na mleku, pieczywo mieszane, pasta z cieciorki z ogórkiem świeżym i szczypiorkiem.  

 

Owoce kiwi, banany, woda do picia.

Ziemniaki gotowane na sypko, gulasz ze schabu środkowego –  w sosie śliwkowym, bukiet z mieszanych warzyw – polewany masłem, surówka z cukinii, jabłka z sosem jogurtowym, herbatka owocowa.  

Pomidorowa na jarzynach z ryżem i natka pietruszki.

Wafle z dżemem, bawarka, melon.
Alergeny Gluten (jęczmień, żyto), mleko łącznie z laktozą.      Mleko (łącznie z laktozą), seler, jajka, gluten. Seler, gluten (pszenica), mleko łącznie z laktozą Mleko łącznie z laktozą.
 

12.05.2021

Środa

Gwiazdki pszenne gotowane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem.  

Gruszka, owoce kaki, woda do picia.

Ziemniaki gotowane na sypko, paluszki z łososia – pieczone, marchewka gotowana z groszkiem – zasmażana, surówka z kiszonej kapusty, jabłka z oliwką,  kompot owocowy.  

Grysikowa na jarzynach z koperkiem.

 

 

Koktajl na bazie maślanki z owocami i prosem ekspandowanym.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą.    

Gluten (pszenica), jaja, ryba.

 

Seler

 

Mleko łącznie z laktozą.

 

13.05.2021

Czwartek

 

Kasza kuskus na mleku, pieczywo mieszane z masłem i plastrami jajka gotowanego + pomidor i szczypiorek.

 

Banany , jabłko, woda do picia.

Kasza gryczana gotowana na sypko, pulpety z mięsa drobiowego  w sosie żurawinowym, kalafior gotowany – polewany masłem, surówka z czerwonej kapusty, jabłka z oliwka z pestek winogron, herbatka rumiankowa z cytryną i miodem.  

Barszcz czerwony na jarzynach z ziemniakami,  natką pietruszki i kleksem śmietany.

 

Pudding waniliowo -migdałowy na bazie mleka z owocami, herbatniki

„bio”.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica) mleko łącznie z laktozą).    

Gluten (pszenica), jajka..

Seler.  Mleko (w tym laktoza).
 

14.05.2021

Piątek

Kawa zbożowa na mleku  gotowane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wiórkami i sera żółtego + papryka czerwona i szczypiorek.  

Gruszki, owoce kiwi, woda do picia.

Ziemniaki gotowane z masłem, kopsy z dorsza w sosie koperkowym, puree z zielonego groszku, surówka z , surówka z marchewki ze śmietaną, napój owocowy.  

Ryżanka na jarzynach z natką pietruszki.

 

Kisiel owocowy z nasionami „chia”, biszkopty bezglutenowe.

 

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą.      Jaja , gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), ryba.                     Seler.  

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

DATA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD

II DANIE

ZUPA DESER
 

 

03.05.2021

Poniedziałek

 

 

 

 

   

 

 

 

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).       Seler, gluten (jęczmień, pszenica, żyto). Seler, gluten (jęczmień, pszenica, żyto),jajko.    

Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

04.05.2021

Wtorek

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane, pasta z jajka gotowanego + kolorowa papryka.

 

melon , jabłko, woda do picia.

Ziemniaki gotowane na sypko, klopsy z mięsa drobiowego w sosie morelowym, marchewka gotowana – zasmażana, surówka z białej kapusty, jabłka, kukurydzy z oliwką z oliwek, kompot owocowy.  

Zacierkowa na jarzynach i natką pietruszki.

 

 

Koktajl na bazie jogurtu „greckiego” z musem owocowym, biszkopty.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień,

pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jajka.

   

Seler, jajka.

 

Seler, jajka.

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą
 

05.05.2021

Środa

 

Bawarka na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wędliną w plastrach + ogórek kiszony.

 

 Melon, jabłko, woda do picia

 

Kolorowe risotto z warzywami z wiórkami z sera „mozzarella” z sosem pomidorowo-bazyliowym, surówka marchewki ze sosem chrzanowo –śmietanowym + ¼ jajka gotowanego, napój  owocowy.  

„krem” z batatów na jarzynach z groszkiem ptysiowym i koperkiem. 

 

Budyń waniliowy na bazie mleka + owoce, wafle orkiszowe.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).   Gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą), jaja.  

Seler.

 

Mleko (łącznie z laktozą).

 

 

06.05.2021

Czwartek

 

Kasza kukurydziana gotowana na mleku, pieczywo mieszane z masłem i serem żółtym w plastrach + ogórek świeży.

 

Owoce kiwi , jabłko, woda do picia.

 

Makaron gotowany, potrawka z mięsa drobiowego z jarzynami, brokuły gotowane – polewane masłem, surówka z pomidora malinowego z oliwką z oliwek, herbatka owocowa.

 

Fasolowa na jarzynach z ziemniakami i natką pietruszki.

 

 

Jabłko pieczone z dżemem, kakao, herbatniki „zoo”.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).    

Gluten (pszenica), jajka.

 

Seler.

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą).

 

 

 

07.05.2021

Piątek

 

 

 

 

 

 

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane, pasta z soczewicy gotowanej na parze z pomidorem i szczypiorkiem.

 

 Gruszki, banany, woda do picia.

 

Ziemniaki gotowane na sypko, pulpety z mięsa wieprzowego w sosie lekko musztardowym, buraczki gotowane – zasmażane, surówka z kalarepki, jabłka z sosem jogurtowym, kompot owocowy.

 

Krupnik z kaszy jaglanej na jarzynach z i natką pietruszki.

 

Krem z twarogu z musem czereśniowym na waflach pszennych.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą).   Jaja, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą).  

Seler.

Jaja, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą).
 

 

10.05.2021

Poniedziałek

Płatki pszenne gotowane na mleku, pieczywo mieszane pasta „awanturka” + papryka czerwona, szczypiorek.  

Jabłko,  gruszki, woda

 do picia.

Ryż jaśminowy gotowany na sypko, bitka z mięsa drobiowego z sosie cebulowym, fasolka zielona gotowana – polewana masłem, sałatka z buraczków, jabłka z oliwką z oliwek, kompot owocowy.  

Koperkowa z ziemniakami na jarzynach z koperkiem.

 

Budyń czekoladowy na bazie mleka, melony, biszkopciki.

 

Alergeny

Gluten (jęczmień, żyto), mleko łącznie z laktozą).                     Jaja, gluten.

 

Seler. Mleko (łącznie z laktozą).
 

 

11.05.2021

Wtorek

Makaron gotowany na mleku, pieczywo mieszane, pasta z cieciorki z ogórkiem świeżym i szczypiorkiem.  

 

Owoce kiwi, banany, woda do picia.

Ziemniaki gotowane na sypko, gulasz ze schabu środkowego –  w sosie śliwkowym, bukiet z mieszanych warzyw – polewany masłem, surówka z cukinii, jabłka z sosem jogurtowym, herbatka owocowa.  

Pomidorowa na jarzynach z ryżem i natka pietruszki.

Wafle z dżemem, bawarka, melon.
Alergeny Gluten (jęczmień, żyto), mleko łącznie z laktozą.      Mleko (łącznie z laktozą), seler, jajka, gluten. Seler, gluten (pszenica), mleko łącznie z laktozą Mleko łącznie z laktozą.
 

12.05.2021

Środa

Gwiazdki pszenne gotowane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twaróg z rzodkiewką i szczypiorkiem.  

Gruszka, owoce kaki, woda do picia.

Ziemniaki gotowane na sypko, paluszki z łososia – pieczone, marchewka gotowana z groszkiem – zasmażana, surówka z kiszonej kapusty, jabłka z oliwką,  kompot owocowy.  

Grysikowa na jarzynach z koperkiem.

 

 

Koktajl na bazie maślanki z owocami i prosem ekspandowanym.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą.    

Gluten (pszenica), jaja, ryba.

 

Seler

 

Mleko łącznie z laktozą.

 

13.05.2021

Czwartek

 

Kasza kuskus na mleku, pieczywo mieszane z masłem i plastrami jajka gotowanego + pomidor i szczypiorek.

 

Banany , jabłko, woda do picia.

Kasza gryczana gotowana na sypko, pulpety z mięsa drobiowego  w sosie żurawinowym, kalafior gotowany – polewany masłem, surówka z czerwonej kapusty, jabłka z oliwka z pestek winogron, herbatka rumiankowa z cytryną i miodem.  

Barszcz czerwony na jarzynach z ziemniakami,  natką pietruszki i kleksem śmietany.

 

Pudding waniliowo -migdałowy na bazie mleka z owocami, herbatniki

„bio”.

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica) mleko łącznie z laktozą).    

Gluten (pszenica), jajka..

Seler.  Mleko (w tym laktoza).
 

14.05.2021

Piątek

Kawa zbożowa na mleku  gotowane na mleku, pieczywo mieszane z masłem i wiórkami i sera żółtego + papryka czerwona i szczypiorek.  

Gruszki, owoce kiwi, woda do picia.

Ziemniaki gotowane z masłem, kopsy z dorsza w sosie koperkowym, puree z zielonego groszku, surówka z , surówka z marchewki ze śmietaną, napój owocowy.  

Ryżanka na jarzynach z natką pietruszki.

 

Kisiel owocowy z nasionami „chia”, biszkopty bezglutenowe.

 

Alergeny Gluten (jęczmień, pszenica, żyto), mleko łącznie z laktozą.      Jaja , gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), ryba.                     Seler.  

 

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowywania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

 

Przewiń do góry
Przejdź do treści