Jadłospis - Żłobek 32

Jadłospis 04.05.2021-07.05.2021

  I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

03.05.2021

DZIEŃ WOLNY DZIEŃ WOLNY DZIEŃ WOLNY DZIEŃ WOLNY

 

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko Gluten, jaja
WTOREK

04.05.21

Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z fasoli białej, jajka ze szczypiorem , z rzodkiewką i kalarepką.

Woda z limonką i miodem

Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, pasta j.w.

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, pasta j.w.

Dieta b/j i b/broku/strączkowych- dżem.

II śniadanie: gruszka, kiwi,

mleko 0,2 – porcja

Ziemniaki z koperkiem, pulpety z indyka w sosie chrzanowym

Jarzynka: brokuł z dodatkiem prażonych płatków migdałowych

Surówka: marchew z jabłkiem,   żurawiną i z oliwą

Kompot z owoców mieszanych.

 

Zupa- pomidorowa przecierem i koncentratem pomidorowym z ryżem jaśminowym, natką, zbielana mlekiem

Dieta b/m- zupa bez mleka

mleko 0,01 porcja

Kulki z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym i miodem, obtoczone wiórkami  kokosowymi,

kakao

Dieta b/ml, b/gl napój orkiszowy, kulki j w

mleko – 0,22 porcja.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko Mleko Meko
ŚRODA

05.05.21

Zacierki pszenno- żytnie  na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,  szynka,  jajko, pomidorki koktajlowe, rumianek.

Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, szynka.

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, szynka.

II śniadanie: mandarynka , jabłko.

mleko 0,2 porcja

kotleciki z kaszy gryczanej, z cukinią i włoszczyzną z sosem z suszonych pomidorów

Surówka: z ogórka świeżego, rzodkiewki, , koperku, szczypiorku z jogurtem

Kompot z porzeczki i brzoskwini.

jogurt 0,01 porcja

 

Zupa- ogórkowa z ziemniakami, natką, zabielana kefirem.

Dieta b/m- zupa bez kefiru.

kefir – 0,01 porcja

Sernik  z brzoskwinią na kruchym cieście z  ciemną czekoladą , mięta

Dieta b/ml ,b/j i b/gl- kisiel  brzoskwiniowy, ciasteczka zoo i b/gl, mięta

ALERGENY        
CZWARTEK

06.05.21

płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z  masłem, ser żółty, paseczki ogórka świeżego i  papryki czerwonej.

Napój mięta świeża

Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, szynka.

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, szynka.

II śniadanie: melon, gruszka

mleko 0,2 porcja

Makaron kolorowy warzywny z gulaszem z cielęciny w sosie koperkowym.

Jarzynka: buraczki purre.

Surówka: z selera jabłka, pestki słonecznika z jogurtem greckim.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Dieta b/gl, b/j i b/w. strączkowych- makaron ryżowy.

b/wołowiny – gulasz z indyka

Kompot z czereśni i brzoskwini.

jogurt – 0,01 porcja

Zupa- kalafiorowa ziemniakami, natką, zabielana jogurtem. ciasto kakaowe ze śliwkami, Morelowy shake na bazie jogurtu i maślanki

napoje mleczne fermentowane- 0,1 porcja

ALERGENY        
PIĄTEK

07.05.21

kasza manna  na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu, jajka i awokado z czosnkiem i szczypiorem, kiełki słonecznika, pomidor malinowy.

Woda z syropem owocowym.

Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, szynka.

Dieta b/gl- wafelki ryżowe, szynka.

II śniadanie :mango, pomarańcza

mleko – 0,22 porcja

ziemniaki , pałeczka z mintaja w sosie cytrynowo -ziołowym.

Jarzynka: szpinak baby z czosnkiem.

Surówka: kapusta kiszona, marchew, jabłko z oliwą

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Kompot brzoskwiniowo- malinowy.

Rosołek warzywny z makaronem jajecznym, natka, koperek Budyń waniliowy z musem  wiśniowym, biszkopty, mięta świeża.

Dieta b/ml, b/gl- kisiel wiśniowy, ciastka b/gl i ciastka zoo, mięta świeża.

budyń – 0,2 porcja

ALERGENY        

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Scroll to Top
Skip to content