I ŚNIADANIE
II ŚNIADANIE |
II DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
03.05.2021 |
DZIEŃ WOLNY | DZIEŃ WOLNY | DZIEŃ WOLNY | DZIEŃ WOLNY
|
ALERGENY | Gluten, mleko, jaja | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja |
WTOREK
04.05.21 |
Płatki jęczmienne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z fasoli białej, jajka ze szczypiorem , z rzodkiewką i kalarepką.
Woda z limonką i miodem Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, pasta j.w. Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, pasta j.w. Dieta b/j i b/broku/strączkowych- dżem. II śniadanie: gruszka, kiwi, mleko 0,2 – porcja |
Ziemniaki z koperkiem, pulpety z indyka w sosie chrzanowym
Jarzynka: brokuł z dodatkiem prażonych płatków migdałowych Surówka: marchew z jabłkiem, żurawiną i z oliwą Kompot z owoców mieszanych.
|
Zupa- pomidorowa przecierem i koncentratem pomidorowym z ryżem jaśminowym, natką, zbielana mlekiem
Dieta b/m- zupa bez mleka mleko 0,01 porcja |
Kulki z kaszy jaglanej z mlekiem kokosowym i miodem, obtoczone wiórkami kokosowymi,
kakao Dieta b/ml, b/gl napój orkiszowy, kulki j w mleko – 0,22 porcja. |
ALERGENY | Mleko, jaja | Gluten, jaja mleko | Mleko | Meko |
ŚRODA
05.05.21 |
Zacierki pszenno- żytnie na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynka, jajko, pomidorki koktajlowe, rumianek.
Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, szynka. Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, szynka. II śniadanie: mandarynka , jabłko. mleko 0,2 porcja |
kotleciki z kaszy gryczanej, z cukinią i włoszczyzną z sosem z suszonych pomidorów
Surówka: z ogórka świeżego, rzodkiewki, , koperku, szczypiorku z jogurtem Kompot z porzeczki i brzoskwini. jogurt 0,01 porcja
|
Zupa- ogórkowa z ziemniakami, natką, zabielana kefirem.
Dieta b/m- zupa bez kefiru. kefir – 0,01 porcja |
Sernik z brzoskwinią na kruchym cieście z ciemną czekoladą , mięta
Dieta b/ml ,b/j i b/gl- kisiel brzoskwiniowy, ciasteczka zoo i b/gl, mięta |
ALERGENY | ||||
CZWARTEK
06.05.21 |
płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, paseczki ogórka świeżego i papryki czerwonej.
Napój mięta świeża Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, szynka. Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, szynka. II śniadanie: melon, gruszka mleko 0,2 porcja |
Makaron kolorowy warzywny z gulaszem z cielęciny w sosie koperkowym.
Jarzynka: buraczki purre. Surówka: z selera jabłka, pestki słonecznika z jogurtem greckim. Dieta b/m- sur bez jogurtu. Dieta b/gl, b/j i b/w. strączkowych- makaron ryżowy. b/wołowiny – gulasz z indyka Kompot z czereśni i brzoskwini. jogurt – 0,01 porcja |
Zupa- kalafiorowa ziemniakami, natką, zabielana jogurtem. | ciasto kakaowe ze śliwkami, Morelowy shake na bazie jogurtu i maślanki
napoje mleczne fermentowane- 0,1 porcja |
ALERGENY | ||||
PIĄTEK
07.05.21 |
kasza manna na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta z twarogu, jajka i awokado z czosnkiem i szczypiorem, kiełki słonecznika, pomidor malinowy.
Woda z syropem owocowym. Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, szynka. Dieta b/gl- wafelki ryżowe, szynka. II śniadanie :mango, pomarańcza mleko – 0,22 porcja |
ziemniaki , pałeczka z mintaja w sosie cytrynowo -ziołowym.
Jarzynka: szpinak baby z czosnkiem. Surówka: kapusta kiszona, marchew, jabłko z oliwą Dieta b/m- sur bez jogurtu. Kompot brzoskwiniowo- malinowy. |
Rosołek warzywny z makaronem jajecznym, natka, koperek | Budyń waniliowy z musem wiśniowym, biszkopty, mięta świeża.
Dieta b/ml, b/gl- kisiel wiśniowy, ciastka b/gl i ciastka zoo, mięta świeża. budyń – 0,2 porcja |
ALERGENY |
Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.
Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).