Jadłospis

Jadłospis 1-5.03.2021

  I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

1.03.2021

Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pasta mozzarelli, jajka i szczypiorku ze słupkami papryki kolorowej,

herbata owocowa.

Dieta b/cukru- herbata bez cukru.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, dżem.

Dieta b/gl- wafel ryżowy, dżem.

II śniadanie: melon, mandarynka, winogrono.

Ziemniaki z koperkiem, zraziki z wołowiny w sosie musztardowym.

Jarzynka: dynia z imbirem świeżym z oliwką.

Surówka: pomidor malinowy z selerem naciowym, kiełkami słonecznika i olejem z pestek winogron.

Kompot z gruszek z gożdzikami.

Zupa- krem z kukurydzy i cukini z makaronem literki i natką, zabielana mlekiem.

Dieta b/ml- zupa bez mleka.

Dieta b/j, b/gl- makaron ryżowy.

 

Bananowe smoothie, koktajl z jogurtu i maślanki z musem jagodowym na bazie jogurtu i maślanki z dodatkiem cukru trzcinowego,

wafle domowe.

Dieta b/ml i b/gl – z kiwi smoothie, napój jaglany z jagodą, wafle kukurydziane.

Dieta b/cukru- wszystko bez cukru.

 

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko Gluten, jaja
WTOREK

2.03.2021

Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj, awokado ze szczypiorem i krążkami rzodkiewki kolorowej, kiełki słonecznika.

Woda z sokiem owocowym.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, pasta j.w.

Dieta b/j- dżem.

II śniadanie: mango,  kiwi, winogrono.

Ziemniaki ze szczypiorkiem, pieczeń z cielęciny i szynki w sosie pomidorowym (pomidory puszka).

Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy.

Surówka: marchewki z brzoskwinią i jogurtem.

Dieta- sur bez jogurtu.

Kompot z owoców mieszanych.

Dieta- sur bez jogurtu.

 

Zupa-  z kolorowej papryki z ryżem jaśminowym i natką, zaprawiana mlekiem.

Dieta b/ml- zupa bez mleka.

 

Musli z suszonymi figami, daktylami, morelą, pestkami dyni i orzeszkami pini z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu.

Dieta b/ml, b/gl,- napój ryżowy z musem z brzoskwini, płatki j.w.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko Mleko Meko
ŚRODA

3.03.2021

Płatki ryżowe na mleku modyfikowanym. Pieczywo mieszane z masłem, sałatą rzymską, szynką  z kurczaka i ogórkiem świeżym.

Woda z cytryną.

Dieta b/cytrusów- rumianek.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, wędlina.

II śniadanie: banan , mandarynka, kiwi.

 

Kasza gryczana biała ze szczypiorkiem, paluszki z łososia ze świeżą bazylią w sosie majerankowo- cytrynowym.

Jarzynka: cukinią i bakłażanem z nutą czosnku, ziołami i oliwką.

Surówka: dyni, żurawiny i jabłka z oliwą.

Kompot czereśniowy.

Dieta b/cytrusów- sos majerankowy.

 

Zupa- z kapusty włoskiej , kalarepy z koncentratem pomidorowym, ziemniakami i natką.

 

Racuszki drożdżowe z jabłkiem, nasionami chia, orzechami włoskimi, posypane cukrem pudrem, kakao.

Dieta b/ml- napój ryżowy, placuszki na wodzie z dodatkami j.w.

Dieta b/j- placuszki bez jaja z dodatkami j.w.

Dieta b/gl- placuszki z mąki b/gl z jabłkiem.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko, strączkowe Mleko Meko
CZWARTEK

04.03.2021

Zacierki z mąki migdałowej na mleku, pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem truskawkowym.

Napój miodowy z imbirem i limonką.

Dieta b/cytrusów- miód z imbirem.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, dżem.

II śniadanie: banan, mandarynka, winogrono.

Łazanki z kiszoną kapustą, szalotką i gulaszem ze schabu i kurczaka w sosie szczypiorkowym.

Surówka: cykoria z marchewką bio, jabłkiem, rodzynkami i jogurtem greckim.

Dieta- sur bez jogurtu.

Dieta -b/j- makaron ryżowy.

Kompot  ananasowo- żurawinowy.

Zupa- barszcz czerwony z ziemniakami, zabielana kefirem i natką.

Dieta b/m- zupa bez kefiru.

Batoniki jaglane z pieczonym jabłkiem z dodatkiem miodu,   płatków migdałów, siemienia lnianego,  orzechów pini, nerkowca i wiórek kokosowych.

Koktajl owocowy z  moreli i brzoskwini na bazie mleka i jogurtu.

Dieta b/ml- ciastka j.w. napój ryżowy z owocami j.w.

 

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko, strączkowe Gluten, jaja Meko
PIĄTEK

05.03.2021

Bawarka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy.

Woda z nektarem owocowym.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, jajecznica j.w.

Dieta b/j- dżem.

II śniadanie: melon, winogrono, kiwi.

 

Ryż brązowy, rolada z mintaja w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów, przecieru pomidorowego i włoszczyzny z bazylią.

Surówka: kalarepka z papryką kolorową, jabłkiem i jogurtem greckim.

Dieta- sur bez jogurtu.

Kompot z jagody.

Dieta b/cukru- kompot bez cukru.

Zupa- brokułowa z batatami i natką, zabielana mlekiem.

Dieta b/ml- zupa bez mleka.

 

Deser a’la panna cotta z cukrem waniliowym na bazie twarogu i jogurtu greckiego z musem z borówki, biszkopty i wafle kukurydziane, mięta świeża.

Dieta b/ml i b/gl- napój orkiszowy z musem z borówki, wafle kukurydziane.

Dieta b/cukru- wszystko bez cukru, wafelek kukurydziany.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko, strączkowe Gluten, jaja Meko
Przejdź do treści