Jadłospis

Jadłospis 15-19.02

  I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

15.02.2021

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki mozzarelli , papryka kolorowa, limonka, imbir  z wodą.

Dieta b/m i b/j -kaszka ryżowa b/m, masło flora, dżem.

Dieta b/gl- masło flora, wafel ryżowy, dżem.

II śniadanie: melon , kiwi, winogrono.

Ziemniak z koperkiem, klopsy z indyka w sosie warzywnym z dodatkiem suszonych pomidorów.

Jarzynka: jarmuż duszony z marchewką, czosnkiem z oliwą.

Surówka: z buraczków, jabłka, cebulki z oliwą.

Kompot z owoców mieszanych.

Dieta b/truskawki- mięta.

Dieta b/wołowiny- klopsik z szynki.

Zupa- warzywna (włoszczyzna, kalafior, brokuł ,brukselka  z płatkami ryżowymi, natką, zabielana

mlekiem.

Dieta b/m- zupa bez mleka.

Dieta b/brokuła- zupa z kalafiorem i brukselką i włoszczyzną.

 

Ciasto marchewkowe, z (chia, rodzynkami, orzechami włoskimi, cynamonem), mleko waniliowe.

Dieta b/m, b/j i b/gl- przecier owocowy, ciasteczka zoo i ciasteczka b/gl , napój owsiany.

 

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko ,jaja Gluten, jaja
WTOREK

16.02.2021

Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane, pasta z  awokado, jajka, rzodkiewka kiełki słonecznika, herbata z cytryną.

Dieta b/m- kaszka ryżowa b/m, masło flora ,pasta j.w.

Dieta b/j- dżem.

Dieta b/gl- masło flora, wafel ryżowy, pasta j.w.

II śniadanie: pomelo, kiwi, winogrono.

Makaron kokardki, potrawka z cielęciny w sosie ziołowym.

Jarzynka : marchewka z groszkiem.

Surówka: z  selerem naciowym, rukolą i  pomidorem koktajlowym ,orzechami pini i jogurtem.

Kompot morela.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Dieta b/gl, b.j- makaron ryżowy,

Dieta b/groszku- marchewka.

Dieta b/cielęciny- potrawka z indyka.

 

Zupa- barszcz czerwony z ziemniakami, natką, zabielana jogurtem.

Dieta b/m- zupa bez jogurtu.

Gruszka po królewsku z rodzynkami i cynamonem. Napój z maślanki, jogurtu i jagód, wafle i chrupki  kukurydziane.

Dieta b/m i b/ j – jabłko j.w. napój ryżowy z jagodą, wafle i chrupki  kukurydziane.

 

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko Mleko Meko
ŚRODA

17.02.2021

Płatki kukurydziane mieszane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, paski ogórka kiszonego, sałata rzymska.

Herbata owocowa.

Dieta b/m- kaszka ryżowa ,masło flora, wędlina.

Dieta b/gl- masło flora, wafel ryżowy, wędlina.

II śniadanie: banan, mandarynka, winogrono.

Puree z ziemniaków ze szczypiorkiem, pulpety z dorsza w sosie cytrynowym.

Jarzynka: fasolka szparagowa kolorowa z bułeczką tartą

Surówka: z dyni, jabłka z jogurtem i prażonym słonecznikiem.

Kompot ze śliwek.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Dieta b/w. strączkowych- duszona marchewka.

 

Zupa- marchewkowa z bakłażanem z kluskami lanymi i natką z jogurtem.

Dieta b/m- zupa bez jogurtu.

Dieta b/gl i b/ j- zupa z batatami.

Twaróg z bakaliami (figi, daktyle, śliwka, morela)biszkopty  , jabłko ,mięta świeża z limonką.

Dieta b/m- mus z jabłka, wafle ryżowe, mięta świeża z limonką.

 

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, mleko, jaja Mleko Gluten, mleko, jaja
CZWARTEK

18.02.2021

Kawa inka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z groszku zielonego, jajka, papryka czerwona, kiełki słonecznika ,miód z cytryną.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora , pasta j.w.

Dieta b/jaj- kanapka z dżemem.          Dieta b/gl- masło flora, wafel ryżowy, pasta j.w.

II śniadanie: mango ,winogrono, mandarynka.

Ryż czerwony ze szczypiorkiem, kuleczki z kurczaka, w sosie musztardowym.

Jarzynka; marchewka mini.

Surówka: ogórek świeży z dymką, kiełki lucerny i jogurtem.

Kompot ananasowo- żurawinowy.

 

 

Zupa- krem z kukurydzy z batatami, natką.

 

Kaszka mleczna kakaowa Bobovita z przecierem owocowym, herbatniki maślane.

Dieta b/m i b/gl- kaszka b/m ryżowa, przecier owocowy, ciastka zoo i ciastka b/gl.

 

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, mleko, Gluten Gluten, mleko, jaja
PIĄTEK

19.02.2021

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane, masło, serek żłobkowy z kiełkami lucerny i słonecznika, rzodkiewka, ogórek świeży,  nektar owocowy z wodą

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, miód.

Dieta b/gl- masło flora, wafel ryżowy, miód.

II śniadanie: kiwi , banan , winogrono.

Ziemniaki z koperkiem, pulpety z dorsza i mintaja w sosie majerankowym.

Jarzynka :szpinak baby z czosnkiem.

Surówka: z rukoli, roszponki, sałaty masłowej, pomidora koktajlowego z ziołami i oliwą.

Kompot gruszkowy.

 

Zupa soczewicy i papryki kolorowej z kaszą kukurydzianą, zabielana mlekiem, natką.

Dieta b/m- zupa bez mleka.

 

Makaron ryż z musem malinowym i koktajl z jogurtu i kefiru z cukrem waniliowym, mięta.

Dieta b/gl, b/j- makaron b/gl z musem malinowym, mięta.

 

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten Gluten Gluten, mleko, jaja

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przejdź do treści