I ŚNIADANIE
II ŚNIADANIE |
II DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
15.03.21 |
płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z mozzarelli z papryką żółtą , , kiełki lucerny, rzodkiewki, nektar owocowy z wodą.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, dżem. II śniadanie: winogrono, mandarynka ,kiwi.
|
Ziemniaki z koperkiem ,roladki z szynki w sosie pomarańczowym.
Jarzynka: kalafior z bułką tartą i oliwą. Surówka: marchewka z brzoskwinią, jogurtem. Kompot ze śliwki Dieta b/m- sur bez jogurtu. Dieta b.gl- bułka bgl.
|
Zupa- ogórkowa z kaszą kus -kus, z natką , zabielana jogurtem
Dieta b/m- zupa bez jogurtu
|
Budyń kakaowy, mus truskawkowy biszkopty, mięta.
Dieta b/m, b/gl- kisiel truskawkowy, ciastka zoo, wafle ryżowe, mięta.
|
ALERGENY | Gluten, mleko, jaja | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja |
WTOREK
16.03.21 |
Zacierki jaglane
na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, jajka, ogórek świeży, kalarepka, herbata z cytryną. Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora , pasta j.w. Dieta b/cytrusów- herbata bez cytryny. II śniadanie: kiwi, gruszka, melon. |
Kasza bulgur ze szczypiorkiem roladki schabowe w sosie żurawinowym. Jarzynka: buraczki puree. Surówka: z rzodkwi białej, jabłka z jogurtem i szczypiorkiem.
Kompot z ananasa i żurawiny Dieta b/m- sur bez jogurtu. Dieta b/gl i b/j- makaron ryżowy.
|
Zupa- z fasolką szparagową kolorową z ziemniakami i natką, zabielana mlekiem.
Dieta b/m- zupa bez mleka.
|
Koktajl z jogurtu i maślanki z borówką i czereśnią, jabłka i gruszki zapiekane pod kruszonką cynamonem
Dieta b/m i b/gl – napój owsiany, przecier owocowy, wafle kukurydziane. |
ALERGENY | Mleko, jaja | Gluten, jaja mleko | ziemniakami. | Meko |
ŚRODA
17.03.21 |
Płatki orkiszowe na mleku na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, jajko , ogórek kiszony, papryka czerwona,
napój z limonką. Dieta b/cytrusów- rumianek. Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, szynka, II śniadanie: mandarynka, banan, winogrono.
|
Ziemniaki ze szczypiorkiem, pałeczka z dorsza w sosie musztardowym.
Jarzynka: marchewka mini z czosnkiem Surówka: seler, seler naciowy, jabłko, rodzynki z jogurtem. Kompot z owoców mieszanych Dieta b/m- sur bez jogurtu.
|
Zupa – z krem z marchwi BIO z batatami i groszkiem ptysiowym, zabielana jogurtem z zieleniną.
|
Sernik z rodzynkami, polany gorzką czekoladą, kakao, jabłka
Dieta b/m i b/gl- przecier owocowy, biszkopty b/gl, mięta, jabłko |
ALERGENY | Gluten, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja | Mleko, jaja |
CZWARTEK
18.03.21 |
Płatki gryczane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, rumianek.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,jajecznica. II śniadanie : pomelo, banan winogrono. |
Makaron ,potrawka z indyka w sosie ziołowo- pomidorowym.
Jarzynka: brukselka z cynamonem Surówka: sałata rzymska i lodowa z papryką kolorową z ziołami i oliwą. Kompot z wiśni i gruszki
|
Zupa – z soczewicy czerwonej z pomidorami(przecier) z kaszą kukurydzianą, natką, zabielana jogurtem.
Dieta b/m- zupa bez jogurtu.
|
Placuszki kukurydziane z brzoskwinią, bawarka.
Dieta b/j– placuszki bez jajka, napój migdałowy Dieta b/gl- placuszki z mąki b/gl, z musem i napojem j.w.
|
ALERGENY | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Mleko | |
PIĄTEK
19.03.21 |
Kluski lane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, kalarepka, ogórek świeży, herbata owocowa.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,szynka z kurczaka II śniadanie:, mango, winogrono , melon
. |
Ziemniaki z koperkiem, kuleczki z łososia w sosie chrzanowym.
Jarzynka: kapusta włoska z kukurydzą i koperkiem. Surówka: z buraka, jabłka, cebulki z oliwą. Kompot z porzeczki |
Zupa – porowa z kaszą manną i zieleniną. | Sałatka owocowa(winogrono jasne, banan, gruszka, mango, kiwi)polewa jogurtowa, wafle kukurydziane, mięta.
Dieta b/m- sałatka bez jogurtu, wafle kukurydziane, mięta. |
ALERGENY | Gluten, jajka, mleko | Mleko | Gluten, jajka | Gluten, jajko, mleko |
Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.
Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).