Jadłospis

jadłospis 18.01-22.01

  I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

18.01.2021

Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo z masłem, plasterki mozzarelli ze słupkami papryki kolorowej,

herbata owocowa.

Dieta b/trus/malin.- rumianek.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, dżem.

Dieta b/gl- wafel kukurydziany, dżem.

II śniadanie: melon, kaki, winogrono.

Ziemniaki młode z koperkiem, pulpety z kurczaka i wołowiny w sosie musztardowym.

Jarzynka: dynia z imbirem świeżym z oliwką.

Surówka: pomidor malinowy z selerem naciowym, kiełkami słonecznika i olejem z pestek winogron.

Kompot z gruszek z gożdzikami.

Zupa- krem z kukurydzy z mlekiem kokosowym, makaronem orkiszowym i natką.

Dieta b/j- makaron ryżowy.

 

Bananowo- waniliowe z kiwi smoothie, koktajl z musem jagodowym na bazie jogurtu i maślanki z dodatkiem cukru trzcinowego,

wafle domowe i ryżowe.

Dieta b/ml i b/gi – Bananowo- waniliowe z kiwi smoothie, napój jaglany z jagodą, wafle ryżowe.

 

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko Gluten, jaja
WTOREK

19.01.2021

Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj, awokado ze szczypiorem i krążkami rzodkiewki kolorowej, kiełki słonecznika.

Woda z sokiem owocowym.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, pasta j.w.

Dieta b/j- dżem.

II śniadanie: mango,  kiwi, banan, winogrono.

Młode ziemniaki, pieczeń cielęca w sosie pomidorowym (pomidory puszka).

Jarzynka: różyczki kalafiora z dodatkiem oliwy.

Surówka: młoda marchew z brzoskwinią i jogurtem.

Dieta- sur bez jogurtu.

Kompot z owoców mieszanych.

Dieta b/truskawki- sok z brzoskwini.

Zupa-  z czerwoną i zieloną soczewicą, z ryżem jaśminowym i natką, zaprawiana mlekiem.

Dieta b/ml- zupa bez mleka.

 

Mussli z suszonymi figami, daktylami, śliwkami, pestkami dyni i słonecznika z płatkami kukurydzianymi na bazie jogurtu, polane musem truskawkowo- malinowym.

Dieta b/ml,- napój jaglany z musem, płatki j.w.

Dieta b/truskawki- mus z malin, płatki j.w.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko Mleko Meko
ŚRODA

20.01.2021

Zacierki żytnie  na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, sałatą rzymską, szynką  z kurczaka i ogórkiem świeżym.

Woda z cytryną.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, wędlina.

II śniadanie: banan, mandarynka, śliwka.

 

Kasza gryczana, paluszki z mintaja ze świeżą bazylią w sosie majerankowym.

Jarzynka: cukinia z nutą czosnku, ziołami i oliwką.

Surówka: dyni, żurawiny i jabłka z oliwą.

Kompot czereśniowo- gruszkowy.

 

Zupa- z kapusty młodej, kalarepy, kalafiorem z przecierem pomidorowym z ziemniakami natką.

 

Racuszki drożdżowe z jabłkiem, nasionami chia,morelą suszoną, orzechami włoskimi, posypane cukrem pudrem, kakao.

Dieta b/ml- napój jaglany, placuszki na wodzie z dodatkami j.w.

Dieta b/j- placuszki bez jaja z dodatkami j.w.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko, strączkowe Mleko Meko
CZWARTEK

21.01.2021

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem i twarożkiem truskawkowym.

Napój miodowy z imbirem.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, dżem.

Dieta b/truskawki- twarożek z gruszką.

II śniadanie: gruszka, pomarańcz, winogrono.

Łazanki z młodą i kiszoną kapustą, szalotką i gulaszem ze schabu, szynki i cielęciny w sosie koperkowym.

Surówka: kolorowa cykoria z młodą marchewką, jabłkiem, rodzynkami i jogurtem greckim.

Dieta- sur bez jogurtu.

Dieta -b/j- makaron ryżowy.

Dieta b/cielęciny- gulasz z szynki.

Kompot  ananasowo- żurawinowy.

Zupa- z papryki kolorowej z batatami, zabielana kefirem i natką.

Dieta b/m- zupa bez kefiru.

Batoniki jaglane z pieczonym jabłkiem z dodatkiem miodu,   płatków migdałów, siemienia lnianego,  orzechów pini, nerkowca i wiórek kokosowych.

Koktajl owocowy z  moreli i brzoskwini na bazie mleka modyfikowanego.

Dieta b/ml- ciastka j.w. napój ryżowy z owocami.

 

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko, strączkowe Gluten, jaja Meko
PIĄTEK

22.01.2021

Bawarka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym.

Woda z sokiem z pomarańczy.

Dieta b/cytrusów- mięta świeża.

Dieta b/ml- kaszka ryżowa, masło flora, dżem.

II śniadanie: melon, winogrono, kiwi.

 

Ryż brązowy, rolada z dorsza i mintaja w sosie greckim na bazie świeżych pomidorów, przecieru pomidorowego i włoszczyzny z bazylią.

Surówka: kalarepka z papryką kolorową, jabłkiem i jogurtem greckim.

Dieta- sur bez jogurtu.

Kompot z moreli.

Dieta b/cukru- kompot bez cukru.

Zupa- barszcz czerwony z ziemniakami i natką, zabielana mlekiem.

Dieta b/ml- zupa bez mleka.

 

Deser a’la panna cotta z cukrem waniliowym na bazie twarogu i jogurtu greckiego na herbatnikach maślanych z musem z borówki, mięta świeża.

Dieta b/ml- napój ryżowy z musem z borówki, wafelek kukurydziany.

Dieta b/cukru- wszystko bez cukru, wafelek kukurydziany.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko, strączkowe Gluten, jaja Meko

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.

Przejdź do treści