I ŚNIADANIE
II ŚNIADANIE |
II DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
19.04.21 |
Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem ,pasta z ciecierzycy i jajka ze szczypiorkiem, papryka kolorowa, sałata masłowa, woda z cytryną.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, dżem. II śniadanie: banan, winogrono, kiwi. mleko 0,2 [porcja |
Ziemniaki z koperkiem ,ryba w sosie cytrynowym.
Jarzynka: fasolka szparagowa kolorowa z bułką tartą i oliwą. Surówka: buraki, jabłko, cebulka z oliwą Kompot z mango.
|
Zupa-pomidorowa z ryżem, zabielana mlekiem | kisiel malinowy biszkopty, mięta.
Dieta b/m, b/gl- kisiel malinowy, ciastka zoo, ciastka b/gl. mięta.
|
ALERGENY | Gluten, mleko, jaja | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja |
WTOREK
20.04.21 |
Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, jajka, pomidor malinowy, kalarepka ,herbata z cytryną.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora , pasta j.w. II śniadanie: winogrono, gruszka, mango mleko – 0,2 porcja |
Ziemniaki ze szczypiorkiem, pulpety z wołowiny i łopatki w sosie musztardowym.
Jarzynka: marchewka z groszkiem Surówka: seler, seler naciowy, jabłko, rodzynki z jogurtem. Kompot z żurawiny i jabłka. Dieta b/m- sur bez jogurtu. jogurt 0,01 porcja
|
Zupa – z krem z cukinii z z ziemniakami zabielana jogurtem z zieleniną.
jogurt 0,01 porcja |
Koktajl z jogurtu i maślanki z truskawką, ciastka z jabłkiem i nasionami chia z cukrem pudrem.
Dieta b/m i b/gl – napój sojowy musem z truskawki, ciastka zoo i ciastka b/gl, rumianek. jogurt – 0,1 porcja |
ALERGENY | Mleko, jaja | Gluten, jaja mleko | ziemniakami. | Meko |
ŚRODA
21.04.21 |
Zacierki żytnio- migdałowe na mleku pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, ogórek kiszony, papryka czerwona,
napój z limonką. Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, szynka, II śniadanie: mandarynka, banan BIO, jabłko. mleko – 0,2 porcja |
Makaron z warzywami(kalafior, brokuł, groszek, papryka, włoszczyzna) z przecierem pomidorowym. Surówka: z rzodkwi białej, jabłko z jogurtem.
Kompot z czereśni. Dieta b/m- sur bez jogurtu. Dieta b/gl i b/j- makaron ryżowy.
jogurt – 0,01 porcja
|
Zupa- ogórkowa z ziemniakami i natką, zabielana mlekiem.
Dieta b/m- zupa bez mleka. mleko 0,01 porcja |
Budyń z sera białego z mango, mięta.
Dieta b/m i b/gl- mus z mango, biszkopty b/gl, mięta. mleko – 0,2 porcja |
ALERGENY | Gluten, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja | Mleko, jaja |
CZWARTEK
22.04.21 |
Płatki gryczane, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek świeży, papryka żółta, rumianek.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,jajko. II śniadanie : melon, kiwi, winogrono. mleko – 0,2 porcja |
Ryż jaśminowy, klopsy z indyka w sosie ziołowo- pomidorowym.
Jarzynka: kalafior i brokuł z bułką tartą i oliwą. Surówka: sałata roszponka, rukola i karbowana z pomidorem koktajlowym z ziołami i oliwą. Kompot z owoców mieszanych. Dieta b.gl- bułka bgl.
|
Zupa – barszcz czerwony z fasolka i ziemniakami, natką, zabielana jogurtem.
Dieta b/m- zupa bez jogurtu. jogurt – 0,02 porcja |
placuszki drożdżowe z jabłkiem, bawarka.
Dieta b/m–naleśniki na wodzie z musem borówkowym, napój jaglany Dieta b/gl- naleśnik z mąki b/gl, z musem i napojem j.w. mleko – 0,22 porcja
|
ALERGENY | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Mleko | |
PIĄTEK
23.04.21 |
Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, kalarepka, papryka czerwona, herbata owocowa.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,dżem. II śniadanie:, banan, mandarynka, gruszka
.mleko – 0,2 porcja |
Ziemniaki z koperkiem, kuleczki z ryby w sosie chrzanowym.
Jarzynka: kapusta włoska z kukurydzą i koperkiem. Surówka: buraka, jabłka, cebulki z oliwą. Kompot z porzeczki |
Zupa – porowa z kaszą manną i zieleniną. | Sałatka owocowa(jabłko, banan, winogrono, gruszka, kiwi), polewa jogurtowa, wafle domowe, mięta.
Dieta b/m- sałatka bez jogurtu, wafle domowe, mięta. b/gl – wafle kukurydziane jogurt – 0,02 porcja |
ALERGENY | Gluten, jajka, mleko | Mleko | Gluten, jajka | Gluten, jajko, mleko |