Jadłospis

jadłospis 25.01-29.01

  I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

25.01.2021

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z  mozzarelli, jajka z papryką żółtą , , kiełki lucerny, papryka czerwona, nektar owocowy z  wodą.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, dżem.

Dieta b/j- dżem.

Dieta b/gl- kaszka ryżowa, masło flora, wafel ryżowy, dżem.

II śniadanie: winogrono, mandarynka.

 

Ziemniaki z koperkiem ,roladki z szynki w sosie morelowym.

Jarzynka: brokuł i kalafior z bułką tartą i oliwą.

Surówka: marchewka z jabłkiem, jogurtem.

Kompot ze śliwki

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Dieta b.gl- bułka bgl.

Dieta b.brokuła- kalafior.

 

Zupa- paprykowa z pomidorami z kaszą kus -kus, z natką , zabielana  jogurtem

Dieta b/m- zupa bez jogurtu

 

Budyń kakaowy, mus truskawkowy biszkopty, herbatniki maślane, mięta.

Dieta b/m, b/gl- kisiel truskawkowy, ciastka zoo, ciastka b/gl, mięta.

Dieta b/truskawki- mus śliwkowy, biszkopty i ciastka maślane, mięta.

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko Gluten, jaja
WTOREK

26.01.2021

Zacierki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado,  jajka,  pomidor malinowy, kiełki słonecznika, herbata z cytryną.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora , pasta j.w.

Dieta b/gl- kaszka ryżowa, masło flora, wafel kukurydziany, pasta j.w.

II śniadanie: kiwi, kaki, winogrono.

Kasza owsiana ze szczypiorkiem zraziki schabowe w sosie żurawinowym.           Jarzynka:  buraczki puree.                       Surówka: z rzodkwi białej i rzodkiewek,  jabłko z jogurtem.

Kompot z ananasa i żurawiny.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Dieta b/gl- ziemniaki.

 

 

Zupa- kalafiorowa z ziemniakami i   natką, zabielana mlekiem.

Dieta b/m- zupa bez mleka.

 

 

 

Koktajl z jogurtu i maślanki z maliną i jagodą, gruszki zapiekane pod kruszonką z mąki z amarantusa, cynamonem i cukrem waniliowym.

Dieta b/m i b/gl – napój ryżowy, mus z maliny i jagody,

wafle kukurydziane.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko ziemniakami. Meko
ŚRODA

27.01.2021

Płatki orkiszowe na mleku na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, ogórek kiszony, papryka czerwona,

napój z limonką.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, szynka.

Dieta b/gl- kaszka ryżowa, masło flora, wafel kukurydziany, szynka.

II śniadanie: śliwka, banan, winogrono.

 

Makaron pełne ziarno ze szczypiorkiem, pałeczka z dorsza w  sosie musztardowym.

Jarzynka: marchewka mini z czosnkiem

Surówka: seler, seler naciowy, jabłko, rodzynki z jogurtem.

Kompot  z owoców mieszanych.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Dieta b/truskawek- sok z brzoskwini z wodą.

Dieta b/gl i b/j- makaron ryżowy.

 

 

 

Zupa – z krem z kalarepki z batatami, zabielana jogurtem z zieleniną.

Dieta b/m- zupa bez jogurtu.

 

 

 

Sernik na herbatnikach  z brzoskwinią, polany gorzką czekoladą, kakao, jabłka.

Dieta b/m i b/gl- przecier owocowy, biszkopty b/gl, ciastka zoo. mięta, jabłko.

ALERGENY Gluten, mleko Gluten, mleko Gluten, jaja Mleko, jaja
CZWARTEK

28.01.2021

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem,  pomidor koktajlowy, rumianek.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,jajecznica.

Dieta b/j- dżem.

Dieta b/gl- kaszka ryżowa, masło flora, wafel kukurydziany, jajecznica.

II śniadanie : kiwi, melon, winogrono.

Ziemniaki z koperkiem, klopsy z indyka w sosie ziołowo- pomidorowym.

Jarzynka: brukselka z cynamonem.

Surówka: sałata roszponka, rukola i karbowana czerwona z papryką kolorową z ziołami i oliwą.

Kompot z wiśni i gruszki.

 

Zupa – z bakłażana i  marchwi młodej  z płatkami ryżowymi, natką, zabielana jogurtem.

Dieta b/m- zupa bez jogurtu.

 

Placuszki kukurydziane z bananem, bawarka.

Dieta b/ml- napój owsiany, placuszki z bananem.

Dieta b/j– placuszki bez jajka, bawarka.

ALERGENY Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko   Mleko
PIĄTEK

29.01.2021

Makaron gwiazdki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, kalarepka, papryka czerwona, herbata owocowa.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,miód.

Dieta b/gl- kaszka ryżowa, masło flora, wafel kukurydziany, miód.

II śniadanie:, mango, winogrono , mandarynka, banan.

 

.

Ziemniaki ze szczypiorkiem, kuleczki z łososia w sosie chrzanowym.

Jarzynka: kapusta  włoska z kukurydzą i koperkiem.

Surówka: z buraka, jabłka, cebulki z oliwą.

Kompot z porzeczki.

Zupa – porowa z kaszą manną i zieleniną.

Dieta b/gl- zupa ziemniakami.

Sałatka owocowa(winogrono, banan, śliwka, jabłko, mango, kiwi)polewa jogurtowa, wafle kukurydziane, mięta.

Dieta b/m- sałatka bez jogurtu, wafle kukurydziane, mięta.

ALERGENY Gluten, jajka, mleko Mleko Gluten, jajka Gluten, jajko, mleko

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.

Przejdź do treści