Jadłospis - Żłobek 32

Jadłospis 26-30.04.2021

  I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

26.04.2021

Kasza krakowska na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj i awokado ze  słupkami ogórka kwaszonego.

Herbata owocowa.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora pasta j.w.

Dieta- b/j- dżem.

Dieta b/gl- wafelek ryżowy.

II śniadanie: mango, melon, kiwi.

 

 

Puree ziemniaczane,  gulasz z łopatki i szynki w sosie jarzynowym z suszoną żurawiną.

Jarzynka: różyczki brokułów i kalafiora ze smażoną bułeczką tartą na oliwce.

Surówka: wielowarzywna z jabłkiem (marchew, seler, pietruszka) i jogurtem.

Dieta b/brokuła- kalafior.

Kompot ananasowo- jabłkowy.

Zupa groszkowa z zacierkami pszenno- orkiszowymi i natką. Ciasteczka owsiano – kokosowe

koktajl jagodowo- brzoskwiniowy  na bazie kefiru  i jogurtu z dodatkiem cukru trzcinowego.

Dieta b/m, b/j i b/gl- ciasteczka j.w napój orkiszowy.

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko Gluten, jaja
WTOREK

27.04.2021

Pszenno- żytnie lane kluseczki na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, plastrem sera żółtego mierzwionego z paseczkami papryki kolorowej.

Napój miodowo- cytrynowy.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora , dżem.

Dieta- b/j- dżem.

Dieta b/gl- wafelek ryżowy.

II śniadanie: pomelo, gruszka, winogrono.

Ziemniaki puree, kotleciki z jaj w sosie musztardowym

Jarzynka: buraczki puree z sokiem z cytrynki i dodatkiem oliwki.

Surówka: kapusta pekińska z koperkiem, jabłkiem, marchewką i olejem z pestek winogron.

Kompot z owoców mieszanych.

Zupa – krem z cukinii, bakłażana i marchwi z prażonymi orzeszkami pini, kaszą manną i natką.

 

Kakaowy budyń z konfiturą z owoców leśnych , jabłka, chrupki

Dieta b/m i b/gl- kisiel z owoców leśnych z tartym jabłkiem.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko Mleko Meko
ŚRODA

28.04.2021

Płatki jęczmienne pełnoziarniste na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, szynką wędzoną z kurczaka ,rzodkiewki, sałata masłowa

Nektar warzywno- owocowy 100% owoców bez cukru.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, wędlina.

Dieta b/gl- wafelek ryżowy.

II śniadanie: winogrono ciemne bez pestkowe, jabłko, kiwi

Mix ryżów (jaśminowy, czerwony, pełnoziarnisty) z kuleczkami z kurczaka i schabu w sosie ziołowym z suszonymi pomidorami.

Jarzynka: kapusta włoska z koperkiem i  z oliwką.

Surówka: mizeria z kiełkami lucerny i jogurtem greckim.

Kompot ze śliwek.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

 

Meksykańska zupka z fasolką szparagową żółtą, soczewicą gotowaną na parze, kukurydzą, świeżymi pomidorami, przecierem pomidorowym, czarnymi oliwkami, ziemniakami i natką. jogurt z pieczonym jabłkiem i rodzynkami z musem z  moreli i ananasa.

biszkopty

Dieta b/m, b/j i b/gl- pieczone jabłko j.w., napój jaglany, wafle kukurydziane.

ALERGENY        
CZWARTEK

29.04.2021

Kawa zbożowa rozpuszczalna na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem typu tzatziki czyli z czosnkiem, koperkiem i tartym ogórkiem świeżym.

Woda z cytryną i miodem.

Dieta b/m, b/j- kaszka ryżowa, masło flora , miód.

Dieta b/gl- wafelek ryżowy.

II śniadanie: gruszka, banan, jabłko.

Kasza kuskus z klopsikami z indyka w sosie paprykowym.

Jarzynka: kolorowa fasolka szparagowa z oliwką.

Surówka: białej rzodkwi z porem, jabłkiem i jogurtem greckim.

Dieta- sur bez jogurtu. Kompot  żurawinowo- ananasowy.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

 

barszcz czerwony z ziemniakami i natką, z uśmiechem z jogurtu.

Dieta b/m- zupa bez jogurtu.

Naleśniki z z konfiturą ze śliwek, polane sosem truskawkowym na bazie kefiru.

Jagodowy shake mleczny.

Dieta b/m, b/j- naleśniki na wodzie z konfiturą, napój sojowy z jagodą.

ALERGENY        
PIĄTEK

30.04.2021

Płatki pszenne pełnoziarniste na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą z cieciorki, jajka z cebulką szalotką i nutą paprykowo- czosnkową.

Rumianek.

Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora pasta j.w.

Dieta- b/j, b/strącz.- dżem.

Dieta b/gl- wafelek ryżowy.

II śniadanie: banan, mandarynka, jabłko.

Puree ziemniaczane, paluszki z dorsza w sosie koperkowym.

Jarzynka: marchewka z groszkiem, kukurydzą i oliwą.

Surówka: kapusta czerwona ze szczypiorkiem, żółtą papryką i olejem z pestek winogron.

Kompot  z owoców mieszanych.

Zupa kalarepkowa z kaszą jęczmienną wiejską i natką. sernik na zimno z sera i jogurtu z malinami,

mus mango

Dieta b/m- ciastka zoo z musem

 

Scroll to Top
Skip to content