I ŚNIADANIE
II ŚNIADANIE |
II DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
07.12.2020 |
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki mozzarelli, papryka kolorowa, kiełki, woda z cytryną.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, dżem. II śniadanie: winogrono, mandarynka
|
Ziemniaki z koperkiem ,roladki z szynki w sosie pomarańczowym.
Jarzynka: fasolka szparagowa kolorowa z bułką tartą i oliwą. Surówka: marchewka z brzoskwinią, jogurtem. Kompot ze śliwki Dieta b/m- sur bez jogurtu. Dieta b.gl- bułka bgl.
|
Zupa- paprykowa z pomidorami z kaszą kus -kus, z natką , zabielana jogurtem
Dieta b/m- zupa bez jogurtu
|
Budyń kakaowy, mus truskawkowy biszkopty, mięta.
Dieta b/m, b/gl- kisiel truskawkowy, ciastka zoo, wafle ryżowe, mięta.
|
ALERGENY | Gluten, mleko, jaja | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja |
WTOREK
08.12.2020 |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado, jajka, pomidor malinowy, kiełki lucerny, herbata z cytryną.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora , pasta j.w. II śniadanie: kiwi, gruszka. |
Ziemniaki ze szczypiorkiem, potrawka z wołowiny i indyka w sosie musztardowym.
Jarzynka: marchewka z czosnkiem Surówka: seler, seler naciowy, jabłko, rodzynki z jogurtem. Kompot z owoców mieszanych Dieta b/m- sur bez jogurtu.
|
Zupa – z krem z zielonych szparagów z grzankami zabielana jogurtem z zieleniną.
|
Koktajl z jogurtu i maślanki z maliną i jagodą, jabłka i gruszki zapiekane pod kruszonką migdałową z cynamonem
Dieta b/m i b/gl – napój roślinny z musem owocowym, rumianek.
|
ALERGENY | Mleko, jaja | Gluten, jaja mleko | ziemniakami. | Meko |
ŚRODA
09.12.2020 |
Zacierki żytnio- pszenne na mleku na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, jajko , ogórek kiszony, papryka czerwona,
napój z limonką. Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora, szynka, II śniadanie: śliwka, banan
|
Spaghetti z warzywami(kalafior, brokuł, groszek, papryka, włoszczyzna) z przecierem pomidorowym. Jarzynka: Surówka: z rzodkiewek, jabłko z jogurtem.
Kompot z ananasa i żurawiny Dieta b/m- sur bez jogurtu. Dieta b/gl i b/j- makaron ryżowy.
|
Zupa- ogórkowa z ziemniakami i natką, zabielana mlekiem.
Dieta b/m- zupa bez mleka.
|
Sernik na herbatnikach z rodzynkami, polany gorzką czekoladą, kakao, jabłka
Dieta b/m i b/gl- przecier owocowy, biszkopty b/gl, mięta, jabłko |
ALERGENY | Gluten, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja | Mleko, jaja |
CZWARTEK
10.12.2020 |
Płatki gryczane, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, rumianek.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,jajecznica. II śniadanie : melon, winogrono. |
Ziemniaki z koperkiem, klopsy z indyka w sosie ziołowo- pomidorowym.
Jarzynka: brukselka z cynamonem Surówka: sałata roszponka, rukola i karbowana z papryką kolorową z ziołami i oliwą. Kompot z wiśni i gruszki
|
Zupa – krem z dyni z batatami, natką, zabielana jogurtem.
Dieta b/m- zupa bez jogurtu.
|
Placuszki kukurydziane z brzoskwinią, bawarka.
Dieta b/j– placuszki bez jajka, napój migdałowy Dieta b/gl- placuszki z mąki b/gl, z musem i napojem j.w.
|
ALERGENY | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Mleko | |
PIĄTEK
11.12.2020 |
Makaron literki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z rzodkiewką, kalarepka, papryka czerwona, herbata owocowa.
Dieta b/m- kaszka ryżowa, masło flora ,szynka z kurczaka II śniadanie:, mango, winogrono ciemne
. |
Ziemniaki z koperkiem, kuleczki z ryby w sosie chrzanowym.
Jarzynka: kapusta młoda z kukurydzą i koperkiem. Kompot z porzeczki |
Zupa – porowa z kaszą manną i zieleniną. | Sałatka owocowa(winogrono jasne, banan, gruszka, mango, kiwi)polewa jogurtowa, wafle kukurydziane, mięta.
Dieta b/m- sałatka bez jogurtu, wafle kukurydziane, mięta. |
ALERGENY | Gluten, jajka, mleko | Mleko | Gluten, jajka | Gluten, jajko, mleko |
Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.
Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).