I ŚNIADANIE
II ŚNIADANIE |
II DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK | |
PONIEDZIAŁEK
08.02.2021 |
Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki sera żółtego , pomidor malinowy ,kalarepka, cytryna z imbirem.
Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, dżem. Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, dżem. II śniadanie: kiwi, winogrono, melon. |
Ziemniak ze szczypiorkiem, kulki z cielęciny i kurczaka w sosie chrzanowym.
Jarzynka: brukselka z bułeczką tartą. Surówka: papryki kolorowej, jabłka i oliwy. Kompot morelowy.
|
Zupa- buraczkowa z lanymi kluskami, natką, zabielana mlekiem.
Dieta b/m- zupa bez mleka. Dieta b/gl, b jaj- zupa z makaronem ryżowym.
|
Deser z komosy ryżowej z bakaliami (figi, daktyle, morela) , mleko.
Dieta b/m- deser j.w, rumianek. |
ALERGENY | Gluten, mleko, jaja | Gluten, jaja, mleko | Gluten, mleko | Gluten, jaja |
WTOREK
09.02.2021 |
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, pasta z awokado, jajka, pomidorki koktajlowe, , herbata z cytryną.
Dieta b/m. b jaj- kaszka ryżowa b/m, masło flora ,szynka Dieta b/gl- wafelki kukurydziane. II śniadanie: pamelo, kiwi, winogrono. |
Kaszotto ( kasza owsiana) z warzywami (włoszczyzna, groszek ,cukinia, bakłażan ) z przecierem pomidorowym.
Surówka: kalarepy, rzodkiewki z jabłkiem z jogurtem Kompot gruszkowo- śliwkowy.
|
Zupa- kalafiorowa z ziemniakami i natką, zabielana jogurtem.
Dieta b/m- zupa bez jogurtu.
|
Ciasteczka z jabłkiem, koktajl z kefiru, jogurtu i jagody
Dieta b/m- ciasto j.w., mięta. Dieta b/j- kisiel jagodowy, ciastka zoo, mięta. |
ALERGENY | Mleko, jaja | Gluten, jaja mleko | Mleko | Meko |
ŚRODA
10.02.2021 |
Bawarka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, wędlina, jajko, papryka kolorowa, sałata karbowana czerwona.
Herbata owocowa. Dieta b/m- kaszka ryżowa ,masło flora, wędlina. Dieta b/gl- wafelki kukurydziane. Dieta b/j- wędlina. II śniadanie:, winogrono, mango, banan. |
Ziemniaki z koperkiem, kotleciki ze schabu w sosie ziołowym.
Jarzynka : fasolka szparagowa kolorowa z bułeczką tartą. Surówka: z marchewki i jabłka z jogurtem. Kompot z truskawki. Dieta b/m- sur bez jogurtu. Dieta b/gl- fasolka z bułką b/gl. |
Zupa- pomidorowa z ryżem, natką, zabielana kefirem
Dieta b/m- zupa bez kefiru.
|
Makaron z twarożkiem waniliowym z musem malinowym, kakao, mandarynka
Dieta b/m i b/j- makaron ryżowy z przecierem owocowym, woda z syropem, mandarynka.
|
ALERGENY | ||||
CZWARTEK
11.02.2021
|
Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet warzywny (włoszczyzna, soczewica) z jajkiem, ogórek kiszony, woda z miodem, imbirem i cytryną.
Dieta b/m- kaszka ryżowa ,masło flora, pasztet j.w. Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, pasztet j.w. Dieta b/j- miód. II śniadanie:, winogrono, kiwi, mandarynka.
|
Ziemniaki z koperkiem, kotleciki ze schabu w sosie ziołowym.
Jarzynka : buraczki purre. Surówka: z sałaty rzymskiej, pomidora koktajlowego z oliwą z ziołami.. Kompot z borówki i maliny.
|
Zupa- dyniowa z kaszą kukurydzianą, i natką, zabielana jogurtem.
Dieta b/m- zupa bez jogurtu. Dieta b/gl- zupa z ziemniakami.
|
Budyń waniliowy, z musem wiśniowym, herbatniki pszenne, woda z syropem, gruszka . Dieta b/m i b/gl- kisiel wiśniowy, ciastka zoo, ciastka b/gl, woda z syropem, gruszka.
|
ALERGENY | ||||
PIĄTEK
12.02.2021
|
Ryż biały na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, woda z miodem, imbirem i cytryną.
Dieta b/m- kaszka ryżowa ,masło flora, pasta j.w. Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, pasta j.w. Dieta b/j- miód. II śniadanie:, winogrono, mango, mandarynka.
|
Makaron pełne ziarno, pałeczka z łososia w sosie szczypiorkowym.
Jarzynka : szpinak baby z czosnkiem. Surówka; z pomidora malinowego z cebulką szrlotką z jogurtem. Kompot z żurawiny i ananasa.
|
Zupa ogórkowa z ziemniakami, natką, zabielana mlekiem.
Dieta b/m- zupa bez mleka.
|
Ser biały z borówką, biszkopty, mleko waniliowe, kiwi.
Dieta b/m i b/gl- przecier owocowy, ciastka zoo, biszkopty b/gl, napój orkiszowy.
|
ALERGENY |
Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.
Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).