Jadłospis

Jadłospis 8-12.02

  I ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

II DANIE ZUPA PODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK

08.02.2021

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki sera żółtego , pomidor malinowy ,kalarepka, cytryna z imbirem.

Dieta b/m-kaszka ryżowa b/m, masło flora, dżem.

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, dżem.

II śniadanie: kiwi, winogrono, melon.

Ziemniak ze szczypiorkiem, kulki z cielęciny i kurczaka w sosie chrzanowym.

Jarzynka: brukselka z bułeczką tartą.

Surówka: papryki kolorowej, jabłka i oliwy.

Kompot morelowy.

 

Zupa-  buraczkowa z lanymi kluskami, natką, zabielana mlekiem.

Dieta b/m- zupa bez mleka.

Dieta b/gl, b jaj- zupa z makaronem ryżowym.

 

Deser z komosy ryżowej z bakaliami (figi, daktyle, morela) , mleko.

Dieta b/m- deser j.w, rumianek.

ALERGENY Gluten, mleko, jaja Gluten, jaja, mleko Gluten, mleko Gluten, jaja
WTOREK

09.02.2021

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane, pasta z  awokado, jajka, pomidorki koktajlowe, , herbata z cytryną.

Dieta b/m. b jaj- kaszka ryżowa b/m, masło flora ,szynka

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane.

II śniadanie: pamelo, kiwi, winogrono.

Kaszotto ( kasza owsiana) z warzywami (włoszczyzna, groszek ,cukinia, bakłażan ) z przecierem pomidorowym.

Surówka: kalarepy, rzodkiewki z jabłkiem z jogurtem

Kompot gruszkowo- śliwkowy.

 

 

Zupa- kalafiorowa z ziemniakami i natką, zabielana jogurtem.

Dieta b/m- zupa bez jogurtu.

 

Ciasteczka z jabłkiem, koktajl z kefiru, jogurtu i jagody

Dieta b/m- ciasto j.w., mięta.

Dieta b/j-   kisiel jagodowy, ciastka zoo, mięta.

ALERGENY Mleko, jaja Gluten, jaja mleko Mleko Meko
ŚRODA

10.02.2021

Bawarka na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, wędlina,  jajko, papryka kolorowa, sałata karbowana czerwona.

Herbata owocowa.

Dieta b/m- kaszka ryżowa ,masło flora, wędlina.

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane.

Dieta b/j- wędlina.

II śniadanie:, winogrono, mango, banan.

Ziemniaki z koperkiem, kotleciki ze schabu w sosie ziołowym.

Jarzynka : fasolka szparagowa kolorowa z bułeczką tartą.

Surówka: z  marchewki i jabłka  z  jogurtem.

Kompot z truskawki.

Dieta b/m- sur bez jogurtu.

Dieta b/gl- fasolka z bułką b/gl.

Zupa- pomidorowa z ryżem, natką, zabielana kefirem

Dieta b/m- zupa bez kefiru.

 

 

Makaron z twarożkiem waniliowym z musem malinowym, kakao, mandarynka

Dieta b/m i b/j- makaron ryżowy z przecierem owocowym, woda z syropem, mandarynka.

 

ALERGENY        
CZWARTEK

11.02.2021

 

 

 

 

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasztet warzywny (włoszczyzna, soczewica) z jajkiem, ogórek kiszony, woda z miodem, imbirem i cytryną.

Dieta b/m- kaszka ryżowa ,masło flora, pasztet j.w.

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, pasztet j.w.

Dieta b/j- miód.

II śniadanie:, winogrono, kiwi, mandarynka.

 

 

Ziemniaki z koperkiem, kotleciki ze schabu w sosie ziołowym.

Jarzynka : buraczki purre.

Surówka: z  sałaty rzymskiej, pomidora koktajlowego z oliwą z ziołami..

Kompot z borówki i maliny.

 

 

Zupa- dyniowa z kaszą kukurydzianą, i natką, zabielana jogurtem.

Dieta b/m- zupa bez jogurtu.

Dieta b/gl- zupa z ziemniakami.

 

Budyń waniliowy, z musem wiśniowym, herbatniki pszenne, woda z syropem, gruszka .           Dieta b/m i b/gl- kisiel wiśniowy, ciastka zoo, ciastka b/gl, woda z syropem, gruszka.

 

 

 

ALERGENY        
PIĄTEK

12.02.2021

 

 

 

 

Ryż biały na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorkiem, pomidor koktajlowy, woda z miodem, imbirem i cytryną.

Dieta b/m- kaszka ryżowa ,masło flora, pasta  j.w.

Dieta b/gl- wafelki kukurydziane, pasta j.w.

Dieta b/j- miód.

II śniadanie:, winogrono, mango, mandarynka.

 

 

Makaron pełne ziarno, pałeczka z łososia w sosie szczypiorkowym.

Jarzynka : szpinak baby z czosnkiem.

Surówka; z pomidora malinowego z cebulką szrlotką z  jogurtem.

Kompot z żurawiny i ananasa.

 

 

Zupa ogórkowa z ziemniakami, natką, zabielana mlekiem.

Dieta b/m- zupa bez mleka.

 

 

 

Ser biały z borówką, biszkopty, mleko waniliowe, kiwi.

Dieta b/m i b/gl- przecier owocowy, ciastka zoo, biszkopty b/gl, napój orkiszowy.

 

ALERGENY        

Dzieci przebywające na diecie mają zapewnione kaszki bezmleczne owocowe i kleiki bezmleczne.

Ponadto wszystkie dzieci dostają wodę na żądanie. Dodatkiem do zup jest wysokiej jakości oliwa z oliwek lub masło.

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).

 

Przejdź do treści