Jadłospis

Jadłospis11.10-15.10.2021

DATA ŚNIADANIE I i II DRUGIE DANIE ZUPA PODWIECZOREK
Poniedziałek

11.10.2020

Kakao na mleku, pieczywo mieszane,  masło, twarożek ze szczypiorkiem,  pomidorek koktajlowy,

 

D: Kaszka bezmleczna z owocami, masło roślinne, szynka z kurczaka,

II: melony, jabłka

Kotlecik z indyka w sosie majerankowym, ziemniaki z koperkiem, brukselka na jarzynkę, surówka z czerwonej kapusty z marchewką jabłkiem i olejem

kompot z wiśni.

 

Zupa rosołek warzywny z makaronem, natka pietruszki

D: makaron bez jaj.

Mus z gruszki i mango, herbatniki,

D: wafelek kukurydziany.

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, seler. jaja Seler, jaja, gluten            Mleko(laktoza), gluten, jaja
Wtorek

12.10.2020

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane, masło, pasta brokułem, jajkiem, szczypiorkiem i koperkiem,

D: Kaszka bezmleczna z owocami, masło roślinne, herbatka z imbirem i cytryną

II: Banany, gruszki,

Pulpecik z mintaj w sosie ziołowo -cytrynowym, ziemniaki, kostka marchewki na jarzynkę, surówka z ogórka z kolorową papryką, kukurydzą, cebulą  i olejem,  kompot z wiśni.

 

 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienna perłową, Racuchy drożdżowe, kawa do picia.

D; przecier Bobo-vita, wafelek kukurydziany.

.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, jajo, cytrusy Ryba, jaja, cytrusy seler, gluten Mleko(laktoza), gluten, jaja
Środa

13.10.2020

  Lane kluski z mąką owsianą na mleku, pieczywo

masło, pasta z sera mozzarella z jajkiem i awokado, rzodkiewka, herbatka rumiankowa.

D: kaszka bezmleczna z owocami, masło roślinne, szynka z kurczaka

II: jabłka, kiwi.

.

Kotlecik z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym,

ryż pełnoziarnisty, marchewka mini, mix sałat z marchewką i gruszką w  sosie winegret,

kompot z  wiśni.

D: kotlecik z indyka.

Zupa ogórkowa z i ziemniakami, zabielana mlekiem.

D: bez zabielania

.

Deser z jogurtu z bananem, czereśniami, siemieniem lnianym, chrupki

D:  pieczony banan z miodem.

 

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten. jaja Jaja, gorczyca, seler Mleko (laktoza),seler, Mleko(laktoza),
Czwartek

14.10.2020

Płatki ryżowe pszenne na mleku, pieczywo mieszane, masło, twarożek z mango, herbata z cytryną.

D: Kaszka bezmleczna z owocami, masło roślinne, szynka z kurczaka, rzodkiewka.

II: kiwi, jabłko

Pulpecik z wieprzowo-drobiowy w sosie jarzynowym, kasza gryczana, fasolka zielona i żółta.  surówka z buraczków z jabłkiem i cebulką,

kompot z truskawek.

 

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami z natka pietruszki. Ciasto z gruszką, mleko do picia.

D: Nektar owocowy Bobo-vita, wafelek z dżemem.

 

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, cytrusy.  jaja, seler Seler Mleko(laktoza),gluten, jajko.
Piątek

15.10.2020

Kasza owsiana z suszonymi owocami, pieczywo mieszane, masło szynka z kurczaka, papryka  czerwona, sałata roszponka,

herbata owocowa

D: Kaszka bezmleczna z owocami, masło roślinne, j.w

II: mandarynki, gruszka,

Makaron z sosem Bolognese z warzywami i soczewicą, surówka z  cykorii z marchewką, kukurydzą,  jabłkiem  i jogurtem

kompot z czereśni

D: makaron bez jaja i glutenu, surówka z olejem.

Zupa kalafiorowa  z ziemniakami, zabielana  mlekiem,  natka pietruszki.

D: zupa bez zabielania.

 

Czekoladowy serek z jogurtów greckich z rodzynkami, wafelek orkiszowy. herbatka miętowa.

D: przecier owocowy Bobo-vita,wafelek ryżowy.

Alergeny Mleko (laktoza), gluten, Mleko(laktoza), gluten., jaja Mleko (laktoza), seler, Mleko(laktoza), gluten, jaja
  Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…).
Przewiń do góry Przejdź do treści