Jadłospis | Żłobek nr 45

Posiłki w naszym żłobku

Zapraszamy do obejrzenia galerii naszych posiłków w żłobku. Śniadanka, zupki, drugie dania oraz oczywiście to co dzieci uwielbiają najbardziej.. podwieczorki. Galeria zdjęć będzie uzupełniana na bieżąco. 

Kanapki z pastą jajeczną
szczypiorkiem, awokado i paseczkami
papryki kolorowej posypanej kiełkami słonecznika.

Kotlecik schabowy
z ziemniaczkami puree z koperkiem,
marchewką z groszkiem i kukurydzą,
sałata masłowa z tartą rzodkiewką kolorową,
selerem naciowym, ananasem, dodatkiem pomidorka cherry
i jogurtu greckiego.

Pulpecik drobiowy z indyka
z dodatkiem świeżej mięty i kolorowej komosy ryżowej,
mini marcheweczki juniorki, mix sałat z tartą rzodkiewką,
ogórkiem świeżym, papryką żółtą, brzoskwinką
i tymiankowym jogurtem naturalnym.

Sernik
na biszkoptach z brzoskwinką

Leczo z mięskiem wołowym
ryżem jaśminowym, cukinią, bakłażanem, pomidorami i nutą szalotki, kapusta czerwona z tartym jabłkiem i olejem rzepakowym.

Sałatka owocowa
z winogron i bananów.

Ciasteczka amarantusowo-bananowe
z suszonymi owocami i nasionami chia.

Kotlecik jajeczny ze szczypiorkiem

podany z ziemniaczkami puree z koperkiem, surówką z tartej dyni i jabłka z dodatkiem jogurtu greckiego i gotowaną brukselką.

Deser a’la tiramisu
na bazie jogurtu greckiego i biszkoptów bezglutenowych z dodatkiem kakao.

 

Ciasteczka z kleiku ryżowego
z wiórkami kokosowymi


Naleśniki z dżemem
polane musem owocowym.

Bitki wołowe w sosie chrzanowym

podane z ziemniaczkami puree z koperkiem, surówką z ogórków małosolnych z jabłkiem, cebulką dymką i olejem rzepakowym, różyczki brokułów.

Łosoś na parze z koperkiem i cytrynką
podany z puree z batatów, różyczkami kalafiorka i mizerią ze szczypiorkiem.

Placuszki z jabłkiem
i nutą wanilii, posypane cukrem pudrem.

Ciasteczka owsiane
z suszoną żurawiną i śliwką.

Filecik z indyka z ananasem i mozzarellą
podany z ziemniaczkami puree, buraczkami z czosnkiem i surówką z tartej kalarepki, jabłka koperku z dodatkiem jogurtu greckiego.

Risotto z czerwonym ryżem i gulaszem drobiowym z indyka
z dodatkiem cebulki szalotki, surówka z kolorowej papryki z dodatkiem suszonej śliwki i koperku, mini marcheweczki juniorki

Biszkopt
z czarną jagodą i wanilią

Pieczywo pszenno-żytnie
z masłem/florą plasterkiem wędlinki wędzonej z kurczaka lub jajeczka gotowanego z sałatą rzymską i kolorową rzodkiewką posypaną szczypiorkiem.

Zupka meksykańska
z kaszą jęczmienną mazurską/ kaszą jaglaną, z żółtą fasolką szparagową, kukurydzą, pomidorami i natką pietruszki.

Przejdź do treści