Jadłospis | Żłobek nr 61

Jadłospis: 04.01.2021r. – 08.01.2020r.

  Data Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
Poniedziałek

04.01.2021

Makaron na mleku, wafle z masłem, pasta z sera żółtego i soczewicy, ogórek świeży.

Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, wafle, dieta: b/pm – pasta z soczewicy. Herbatka owocowa.
II śniadanie:  gruszki, kaki, kiwi.

Paprykowe pulpeciki drobiowe w sosie musztardowym, ziemniaki.

Jarzynka: kalafior. Surówka: sałata lodowa z pomidorkami koktajlowymi, wiórkami marchewki, oliwkami czarnymi i oliwą z ziołami. Kompot wiśniowo-malinowy. Dieta: b/m/r – soczewica.

Zupa jarzynowa (brokuł, fasolka żółta i zielona) z kaszą kuskus, zabielana mlekiem.

Dieta: b/g – kasza kukurydziana.

Deser z jogurtu, banana, moreli suszonych i gruszki z herbatnikami.

Dieta: b/g/j/pm – sałatka z banana, gruszki i moreli suszonych z dodatkiem amarantusa.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, jajko, orzechy
seler, gorczyca, soja, gluten
seler, mleko (w tym laktoza), gluten gluten, jajko, mleko (w tym laktoza)
Wtorek

05.01.2021

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, słupki marchewki. Dieta:  kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/j/g, dieta: b/j – dżem.  Herbatka owocowa.

II śniadanie: pomelo, banan, gruszka.

Pulpecik z cielęciny i indyka w sosie koperkowym, ryż jaśminowy i ryż czerwony.

Jarzynka: brokuł.
Surówka: kapusta kiszona z jabłkiem, cebulką i oliwą. Kompot jabłkowo-wiśniowy. Dieta: b/j –  b/jajka. Dieta: b/m/r- potrawka.

Zupa buraczkowa z ziemniakami. Napój brzoskwiniowy na jogurcie z amarantusem i biszkopty.

Dieta: b/g/j/pm – chrupki.

Dieta: b/pm – przecier owocow.

Alergeny mleko(w tym laktoza), gluten, jajko.  jajko, seler seler mleko (w tym laktoza), gluten, jajko
Środa

06.01.2021

Alergeny        
Czwartek

07.01.2021

Płatki owsiane i pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, pomidorki koktajlowe.

Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/g/j, szynka. Herbatka owocowa.
II śniadanie: mango, kiwi, mandarynka.

Potrawka drobiowa w jarzynach z dodatkiem kukurydzy, kasza orkiszowa.

Surówka: ogórek świeży z koperkiem, słonecznikiem i jogurtem. Dieta: b/pm – oliwa. Dieta: b/m/r – soczewica.  Kompot malinowy.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana mlekiem.

Dieta: b/m – bez mleka.

Makaron z białym serem na słodko z dodatkiem cynamonu, rodzynek i wanilii i kakao do picia.

Dieta: b/pm/g/j – makaron b/g/j z musem jabłkowym.

Dieta: b/m – napój jaglany.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, seler mleko (w tym laktoza), jajko, gluten, seler seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza), kakao, gluten, jajko
Piątek

08.01.2021

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo z masłem, ser żółty, pomidor malinowy.

Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/g/j, dieta: b/pm -szynka.
II śniadanie:  gruszki, banany, pomarańcze.

Mintaj w sosie jarzynowym, ziemniaki.

Jarzynka: fasolka żółta i zielona.

Surówka: rzodkiewka z sałatą masłową i jogurtem.  Dieta: b/pm – oliwa. Dieta: b/j – pulpecik b/j. Dieta: b/m/r – jajko.

Kompot morelowy.

Zupa pomidorowa z groszkiem ptysiowym.

Dieta: b/g/j – makaron b/g/j.

Pudding z kaszy jaglanej na mleku z daktylami, płatkami migdałów i musem jagodowym.

Dieta: b/m – napój jaglany.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, seler ryba, jajko, seler, gluten seler, mleko (w tym laktoza), gluten, jajko mleko (w tym laktoza)
Przejdź do treści