Jadłospis | Żłobek nr 61

Jadłospis : 15.02.2021r. – 19.02.2021r.

Data Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
Poniedziałek 15.02.2021 Makaron na mleku, pieczywo z masłem, szynka z kurczaka i ogórek świeży. Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, chleb b/g/j, szynka. Herbata owocowa.

II śniadanie: pomelo, gruszki, banany.

Kaszotto z kaszy gryczanej BIO z cielęciną i kolorowymi warzywami (dynia, cukinia, marchewka i groszek).
Surówka: marchewka z jabłkiem i jogurtem. Dieta: b/pm- oliwa. Kompot czereśniowo-gruszkowy.
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana mlekiem.

Dieta: b/m – bez mleka.

Mango lassi i chrupki kukurydziane.

Dieta: b/pm– koktajl o smaku mango na mleku migdałowym.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, mleko (w tym laktoza) seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza)
Wtorek 16.02.2021 Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica, pomidorki koktajlowe.
Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/g/j, b/j – szynka.

II śniadanie: banan, mandarynki.

Pilaf (z ryżem jaśminowym) z soczewicą czerwoną i zieloną, kalafiorem, brokułem, ananasem, orzechami pinii i szczypiorkiem z dodatkiem mleka kokosowego. Surówka: awokado, rukola, ogórek i oliwa ziołowa. Kompot wiśniowy. Zupa buraczkowa z ziemniakami. Ciasto biszkoptowe z jabłkiem, kakao do picia.

Dieta: b/g/j – makaron ryżowy z musem jabłkowym.  Dieta: b/m – napój jaglany.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, jajko, cytrusy orzechy, soja seler mleko (w tym laktoza), gluten, jajko, kakao
Środa 17.02.2021 Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek wiśniowy.  Dieta: kaszka bezmleczna, masło flora, bułka b/g/j, dieta: b/pm – dżem. Herbatka owocowa. II śniadanie: gruszka, pomarańcze, jabłko. Pulpecik z indyka w sosie koperkowym, ziemniaki purée. Jarzynka: fasolka żółta i zielona. Surówka: roszponka, pomidorki koktajlowe, papryka żółta z dodatkiem kolendry z oliwą. Dieta: b/j – pulpet b/j. Kompot czereśniowy. Zupa koperkowa z makaronem, zabielana mlekiem.

Dieta: b/m – bez mleka.

Budyń waniliowy z musem jagodowym i biszkopty.

Dieta: b/g/m/j – przecier owocowy Bobovita i chrupki kukurydziane.

 

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, cytrusy  seler, jajko seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza), gluten, jajko
Czwartek 18.02.2021 Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo z masłem, ser żółty, kiełki słonecznika, pomidorki i rzodkiewka.  Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/g/j, dieta: b/pm – awokado. Herbatka owocowa.  II śniadanie: banany, gruszki. Makaron spaghetti z mięsem wołowym w sosie pomidorowym.
Jarzynka: brokuł.  Surówka: mizeria z koperkiem i jogurtem. Dieta: b/pm – z oliwą. Kompot śliwkowy. Dieta: b/g/j – makaron b/g/j.
Zupa kolorowa (cukinia, marchew, fasolka szparagowa, seler naciowy, pomidory ) z ziemniakami. Sernik na zimno na spodzie amarantusowo-bananowym.

Dieta: b/pm – mus bananowy z amarantusem.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten  mleko (w tym laktoza), gluten, jajko seler mleko (w tym laktoza)
Piątek 19.02.2021 Płatki gryczane na mleku, pieczywo z masłem, pomidorowy hummus z dodatkiem jajka (z suszonymi pomidorami), słupki papryki żółtej i czerwonej. Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/g/j, dieta: b/j – bez jajka. Herbatka owocowa.

II śniadanie: gruszki, melon, winogrona.

Pulpeciki rybne (mintaj) w sosie paprykowym, ziemniaki. Jarzynka: kalafior. Surówka: kapusta kiszona z marchewką, jabłkiem i oliwą. Kompot malinowy. Zupa pomidorowa z ryżem. Twarożek z bakaliami (orzechy włoskie, morele suszone, rodzynki), kawałkami jabłka i herbatniki.

Dieta: b/pm/j/g – przecier owocowy i chrupki kukurydziane.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, jajko ryba, gluten , jajko, seler seler mleko (w tym laktoza), orzechy
 
 
 
Przejdź do treści