Jadłospis | Żłobek nr 61

Jadłospis 19.10.2020r. – 23.10.2020r.

Data Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
Poniedziałek 19.10.2020 Kawa orkiszowa na mleku, pieczywo mieszane, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor malinowy. Dieta: kaszka b/m/g, masło flora, dieta: b/j – dżem. II śniadanie: winogrona jasne, arbuz, śliwki. Kotlecik z indyka w sosie pomidorowo-dyniowym z dodatkiem mleka kokosowego, makaron. Dieta: b/j/g – makaron b/g/j.
Jarzynka: fasolka żółta.

Surówka: mizeria z koperkiem i jogurtem.  Dieta: b/pm – z oliwą. Kompot gruszkowy.

Zupa meksykańska (fasola czerwona, papryka, pomidory) z ziemniakami. Komosa ryżowa na mleku z wanilią, jabłkiem, daktylami, cynamonem i rodzynkami.

Dieta: b/m – napój orkiszowy.

Alergeny mleko (w tym laktoza), jajko, gluten seler,  mleko (w tym laktoza) , gluten, jajko seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza)
Wtorek 20.10.020 Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka wieprzowa, melon i rukola.
Dieta: kaszka bezmleczna, bułka b/g, masło roślinne, szynka. II śniadanie: banan, gruszki.
Kotlety z ciecierzycy w sosie koperkowym, kasza bulgur.

Jarzynka: kalafior.

Surówka: kalarepka z marchewką, czarnuszką, jabłkiem i jogurtem. Dieta: b/pm – oliwa.
Kompot borówkowy.

Zupa buraczkowa z ziemniakami. Jogurt o smaku mango z dodatkiem prosa ekspandowanego, herbatniki. Dieta: b/pm– koktajl o smaku mango na mleku orkiszowym. Dieta: b/pm/j/g – chrupki kukurydziane.
Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten seler,  mleko (w tym laktoza), gluten seler mleko (w tym laktoza), gluten, jajko
Środa 21.10.2020 Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z suszonymi pomidorami z dodatkiem soczewicy, ogórek świeży. Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/g, dieta: b/j – pasta z soczewicy. II śniadanie: pomelo, banan, kiwi. Kaszotto  z kaszy gryczanej z indykiem i kolorowymi warzywami (papryka czerwona, cukinia, marchew i groszek).
Surówka: sałata lodowa, słonecznik, pomidory z cebulką i oliwą. Kompot śliwkowy.
Zupa koperkowa z ziemniakami, zabielana mlekiem. Dieta: b/m – bez mleka. Naleśniki pełnoziarniste z twarożkiem i sosem jagodowym, kawa zbożowa do picia.

Dieta: b/m – napój jaglany.

Dieta: b/g/j/pm/m – placuszki kukurydziano-bananowe.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, jajko  seler,  mleko (w tym laktoza) seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza), gluten, jajko
Czwartek 22.10.2020 Zacierki, pieczywo z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kiełki lucerny. Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka bezglutenowa, dieta: b/pm – awokado.

II śniadanie: arbuz, gruszki, winogrona jasne.

Pulpecik cielęcy w sosie śliwkowym, ziemniaki purée.
Jarzynka: dynia i marchewka duszona z ziołami. Surówka: seler z rodzynkami, jabłkiem, orzechami włoskimi i jogurtem greckim. Dieta: b/j – pulpet b/j.  Dieta: b/pm – z oliwą. Kompot wiśniowy.
Zupa pomidorowa z ryżem. Jogurt grecki z płatkami owsianymi, suszoną figą, żurawiną i musem brzoskwiniowym. Dieta: b/pm/g – przecier owocowy i chrupki kukurydziane.
Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, jajko  jajko, mleko (w tym laktoza), seler seler mleko (w tym laktoza), gluten
Piątek 23.10.2020 Płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem, twarożek truskawkowy. Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, bułka b/g, dieta: b/pm – szynka. II śniadanie: banany, winogrona. Łosoś w pesto bazyliowym z orzechami pinii i bataty.
Jarzynka: brokuł. Surówka: rukola, sałata lodowa i pomidorki koktajlowe z sosem z oliwy i cytryny. Kompot jagodowy.
Krupnik z kaszą jęczmienną. Ciasto jogurtowe z gruszką, kardamonem i orzechami, kakao do picia.  Dieta: b/m – kakao na mleku jaglanym.

Dieta: b/j/pm/g – makaron ryżowy z musem gruszkowym.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten ryba, gluten , jajko, seler, cytrusy, orzechy seler,  mleko (w tym laktoza), gluten mleko (w tym laktoza), gluten, jajko, kakao, orzechy
 
 
 
Przejdź do treści