Jadłospis - Żłobek 61 | Żłobek nr 61

Nasze posiłki



Zapraszamy do oglądania posiłków, które spożywają dzieci 🙂


II śniadanie: maliny, borówki, winogrona i banany.
Pralinki daktylowe na dmuchanej jaglance z bananem.
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym z kaszą orkiszową, fasolka żółta i zielona, sałatka z rukoli, awokado, pomidorków koktajlowych, mozzarelli i oliwy ziołowej.
Pomidorowy hummus z kawałkami suszonych pomidorów, pieczywo mieszane, słupki papryki czerwonej i żółtej.
Filecik z indyka gotowany na parze z dodatkiem mango, dip koperkowy, kalafior, brokuł, pomidor malinowy z papryką żółtą, słonecznikiem i dressingiem miodowo-musztardowym i ziemniaki.
Brownie z czerwonej fasoli i bananów z dodatkiem malin i kawa zbożowa do picia.
Pulpecik z cielęciny, ziemniaki w sosie paprykowym, kolorowa fasolka i surówka z selera naciowego, gruszki, rodzynek i orzechów włoskich z dodatkiem jogurtu.
Lekki, przekładany deser jogurtowy z mango, miętą, herbatnikami, maliną i suszoną figą.
Krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym z odrobiną płatków migdałów.
Ciasto z mąki jaglanej i migdałowej z musem jagodowym i kakao.
Krem z batatów i dyni z dodatkiem mleka kokosowego.
Pulpeciki wołowo-drobiowe w sosie pomidorowym, kasza bulgur, brukselka i kostki cukinii, pomidor malinowy, papryka żółta, wiórki marchewki i jarmuż z oliwą.
Pulpet z łososia w sosie szpinakowym z suszonymi pomidorami, surówka z ogórka małosolnego, jabłka, kukurydzy i cebuli czerwonej, marchewka mini i ziemniaki z koperkiem.
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, kalafior, kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem.
Zielone ciasto szpinakowe z bakaliami i kawa zbożowa.
,,Ryba po grecku”, kasza jaglana, mizeria z jogurtem i koperkiem.
Pieczywo z szynką z kurczaka, melon i rukola.
Tiramisu ( jogurt grecki) z malinami i gorzką czekoladą.

Ciasteczka cynamonowe z galaretką  malinową.

Biszkopt z musem truskawkowym.

Zielone ciasto szpinakowe z warstwą jogurtu greckiego, galaretką truskawkową i pestkami z rodzynek.

Bezglutenowe pancakes z mąki amarantusowej i ryżowej z dodatkiem maślanki i bananów z serkiem waniliowym i owocami.

Przewiń do góry
Przejdź do treści