Jadłospis | Żłobek nr 61

Jadłospis 7 – 11 września

Data Śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
Poniedziałek 07.09.2020 Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, pomidor malinowy.
Dieta: kaszka bezmleczna, masło flora, dieta: b/j – szynka z kurczaka.II śniadanie: jeżyny, maliny, banan.
Pulpecik wołowy w sosie śliwkowym, ziemniaki purée. Jarzynka: dynia i marchewka duszona z ziołami i pestkami dyni. Surówka: roszponka, pomidorki koktajlowe, papryka żółta z dodatkiem kolendry z oliwą. Dieta: b/j – pulpet b/j.  Kompot czereśniowy z miętą. Zupa pomidorowa z bazylią i makaronem.

Dieta: b/g/j – makaron b/g/j.

Twarożek z bananem i awokado i herbatniki mini zoo.

Dieta: b/pm – mus z banana i awokado i herbatniki b/j/g.

Alergeny mleko (w tym laktoza), jajko, gluten seler,  mleko (w tym laktoza), gluten seler, mleko (w tym laktoza), gluten, jajko mleko (w tym laktoza), gluten
Wtorek 08.09.2020 Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka, pomidorki koktajlowe i kiełki lucerny.
Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, szynka z kurczaka.II śniadanie: przecier owocowy Bobovita.
Pilaf z soczewicą czerwoną i zieloną, kalafiorem, ananasem, rodzynkami, kurkumą, wiórkami kokosowymi i szczypiorkiem z dodatkiem mleka kokosowego. Surówka: kalarepka z marchewką, słonecznikiem, jabłkiem i jogurtem. Dieta: b/pm – surówka z oliwą.
Kompot porzeczkowo-truskawkowy.
Zupa meksykańska (fasola czerwona, papryka, pomidory) z ziemniakami. Ciasto marchewkowe z bakaliami i kakao do picia.

Dieta: b/g/j – makaron ryżowy z musem bananowo – kokosowym z bakaliami.

Dieta: b/m – napój jaglany.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, seler mleko (w tym laktoza) seler mleko (w tym laktoza), gluten, jajko
Środa 09.09.2020 Zacierki owsiane na mleku, pieczywo z masłem,  twarożek truskawkowy. Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, dieta: b/pm – dżem. II śniadanie: arbuz, winogrona, borówka. Kaszotto  z kaszy gryczanej z indykiem i kolorowymi warzywami (papryka czerwona, cukinia, marchew i groszek).
Surówka: szpinak, rukola i pomidory z cebulką dymką i oliwą. Kompot śliwkowy.
Kapuśniaczek z młodej kapusty z marchewką i ziemniakami. Mango lassi i chrupki kukurydziane.

Dieta: b/pm– koktajl o smaku mango na mleku jaglanym.

 

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, jajko  seler,  mleko (w tym laktoza) seler mleko (w tym laktoza)
Czwartek 10.09.2020 Płatki jaglane na mleku, pieczywo z masłem, pasta z sera żółtego i jajka, kiełki słonecznika i pomidor.  Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, wafel ryżowy, dieta: b/pm/j – awokado. II śniadanie: banany, arbuz. Makaron spaghetti z mięsem z indyka w sosie pomidorowym
Jarzynka: brokuł i kukurydza. Surówka: mizeria z koperkiem i jogurtem.  Dieta: b/pm – z oliwą. Kompot czereśniowy.  Dieta: b/g/j – makaron b/g/j.
Zupa kolorowa (cukinia, marchew, fasolka szparagowa, seler naciowy, pomidory) z ziemniakami, zabielana mlekiem. Dieta: b/m – bez mleka. Malinowy sernik na zimno  na spodzie biszkoptowym z miętą.

Dieta: b/pm/j/g – mus owocowy i chrupki kukurydziane.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten, jajko  jajko, mleko (w tym laktoza), gluten seler, mleko (w tym laktoza) mleko (w tym laktoza), gluten, jajko
Piątek 11.09.2020 Płatki gryczane na mleku, pieczywo z masłem, pomidorowy hummus (z suszonymi pomidorami), słupki papryki żółtej i czerwonej. Dieta: kaszka bezmleczna, masło roślinne, wafelek kukurydziany.

II śniadanie: mango, borówki.

Pulpeciki rybne (mintaj) w sosie koperkowym, kasza orkiszowa.
Jarzynka: fasolka żółta i zielona. Surówka: awokado, rukola, mozzarella, pomidorki  i oliwa ziołowa. Kompot z wiśni.
Zupa ogórkowa z ziemniakami. Pralinki daktylowe na dmuchanej jaglance z bananem i mleko do picia.

Dieta: b/m – napój owsiany.

Alergeny mleko (w tym laktoza), gluten ryba, gluten , jajko, seler, mleko (w tym laktoza) seler mleko (w tym laktoza), kakao
Przejdź do treści