DATA |
ŚNIADANIE I i II |
I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 14.12.2020 |
Płatki owsiane pełnoziarniste na mleku. Kanapeczki z chleba pszennego i bułki z masłem i połówką jajka z pomidorem malinowym. Herbatka owocowa Diety – masło flora light, szynka wędzona z kurczaka II – jabłka, banan A – gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Ziemniaki z wody z koperkiem Kotlet schabowy w złocistej panierce. Dynia krojona w kostkę na jarzynę. Surówka z kalarepy z jabłkiem, suszoną żurawiną i jogurtem. Kompot z owoców mieszanych. A – gluten mleko (w tym laktoza), seler |
Zupa z groszkiem z kaszą jęczmienną zabielana jogurtem naturalnym z natką pietruszki. Diety – b/jogurtu A – gluten ,mleko (w tym laktoza), seler |
Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z musem z truskawek z kruszonym herbatnikiem maślanym. Woda źródlana do picia. Diety – chrupki kukurydziane maczane w musie truskawkowym |
Wtorek 15.12.2020 |
Ryż biały na mleku. Kanapeczki z chleba razowego, i bułki z serem żółtym i ogórkiem świeżym z kiełkami słonecznika. Herbata żurawinowa Diety – masło flora light, II –kiwi A – gluten), mleko (w tym laktoza) |
Kasza bulgur z natką pietruszki. Paluszek pieczony z mięsa mieszanego (mięso wołowe , schab, indyk) w sosie jarzynowym – włoszczyzna mrożona, jaja Kapusta biała duszona na jarzynę z koperkiem. Surówka z buraczków z jabłkiem. Kompot malinowy. A – jaja, gluten (pszenica) |
Zupa z fasoli żółtej na bukiecie warzyw z natką pietruszki z ziemniakami. (włoszczyzna) – marchew, seler, pietruszka, por A –seler |
Ciasto marchewkowe z cynamonem ,mąka 450 , jaja napój malinowy Diety – placek marchewkowy Napój owocowy |
Środa 16.12.2020 |
Płatki pszenne na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, plasterkiem szynki drobiowej z kurczaka na liściu czerwonej sałaty karbowanej z pomidorkami koktajlowymi. Napar herbaciany z imbirem i limonką. Diety – masło flora II – jabłka, mandarynka A – gluten ,mleko (w tym laktoza) |
Zielone kulki ziemniaczane. Roladka rybna z dorsza Fasolka szparagowa żółta i zielona na jarzynę. Surówka z kapusty czerwonej z marchewką, jabłkiem i ziołowym olejem. Kompot wiśniowy. A – jaja, gluten, ryba |
Zupa pomidorowa z drobnym makaronem gwiazdki bezglutenowym zabielana jogurtem. Diety – oliwa z oliwek A – gluten, seler, mleko ( w tym laktoza). |
Wafelek, chrupki kukurydziane przekładany twarożkiem z brzoskwinia Napój owocowy. Diety – wafelek, chrupki kukurydziane , przecierek gerber A – jaja, gluten, drożdże |
Czwartek 17.12.2020 |
Kasza jaglana na mleku. Kanapeczki z chleba pszennego z masłem i humusem z soczewicy czerwonej z prażoną dynią z ogórkiem kiszonym . Słoneczna lemoniada z liściem świeżej mięty. Diety – masło flora light II – sok bobofrut A – gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), jaja |
Kasza pęczak na sypko z natką pietruszki. Pulpet z mięsa drobiowego z indyka w sosie chrzanowym. Brokuł na jarzynę Surówka z marchewki i pora, jabłka z olejem rzepakowym. Kompot z czarnej porzeczki A – jaja, gluten |
Zupa meksykańska z czerwoną fasolką, groszkiem , kukurydzą, przecierem pomidorowym z ziemniakami z natka pietruszki i oliwą z oliwek. Zabielana jogurtem naturalnym. Diety – b/jogurtu A – seler, |
Pudding mleczny, mus owocowy Diety – mus owocowy, woda A – jaja, mleko ( w tym laktoza) |
Piątek 18.12.2020 |
Biała kawa. Mini kanapeczki z chleba razowego z brzoskwiniowym twarożkiem Diety – masło flora light II– jabłka, pomarańcz A – gluten, mleko (w tym laktoza) |
Ziemniaki z wody. Łosoś pieczony z koperkiem i nutą cytrynową. Jarzyna mieszana (marchewka, fasola żółta, kalafior ) polana masłem. Surówka z kapusty kiszonej z koperkiem, olejem. Kompot owocowy. A – jaja, gluten, ryba |
Zupa zacierkowa (pszenno – ryzowa ) na bukiecie warzyw z natka pietruszki i olejem rzepakowym. A – seler, jaja, gluten |
Shake jagodowy (jogurt grecki) z płatkami kukurydzianymi. Woda do picia. Diety – przecierek gerber –mleko ( w tym laktoza), gluten |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)