DATA |
ŚNIADANIE I i II |
I faza obiadu
DRUGIE DANIE |
II faza obiadu
ZUPA |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 25.01.2021 |
Płatki ryżowe na mleku. Kanapeczki z pieczywa pszennego z masłem i smalcem wegańskim (biała fasola, cebula, jabłko) z ogórkiem małosolnym. Lemoniada (mięta świeża, limonka, cytryna) Diety – masło flora light II – malina A – gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Ziemniaki z wody z koperkiem. Roladka z mięsa cielęcego. Cukinia krojona w kostkę na jarzynę. Surówka z pomidorów malinowych z cebulką szalotką i ziołową oliwą z oliwek. Kompot z jeżyny. A – gluten, jaja |
Zupa z ogórkowa (ogórek kiszony,) z ryżem (włoszczyzna- marchew młoda, seler, pietruszka, por młody) ) zabielona mlekiem. A –seler |
Migdałowo- bananowy koktajl na bazie jogurtu greckiego, ciasteczko maślane Woda źródlana do picia. Diety – chrupki kukurydziane maczane w musie bananowo – migdałowym. A – gluten, mleko (w tym laktoza) |
Wtorek 26.01.2021 |
Makaron drobny na mleku. Kanapeczki z chleba razowego i bułki z wiórkami sera mozzarella i pomidorem malinowym i świeża bazylią . Rozgrzewająca herbata z imbirem, cytryną i miodem. Diety – masło flora light, II – borówka amerykańska A – gluten), mleko (w tym laktoza) |
Kulki z kaszy jęczmiennej z natką pietruszki. Bitka ze schabu w sosie cebulowym. Buraki puree na jarzynę. Mizeria w sosie jogurtowo -szczypiorkowym. Kompot z owoców mieszanych. A – jaja, gluten, mleko ( w tym laktoza) |
Zupa z fasoli żółtej z ziemniakami z natką pietruszki i oliwą z oliwek. A –seler |
Naleśniki z dżemem Kawa zbożowa. Diety – naleśnik z maki kukurydzianej z dżemem brzoskwiniowym A – gluten, jaja
|
Środa 27.01.2021 |
Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem i wędliną z kurczaka na liściu sałaty karbowanej z ogórkiem. Herbata malinowa. Diety – masło flora II – banan, kiwi A – gluten ,mleko (w tym laktoza), jaja |
Kulki ziemniaczane z koperkiem. Kotlet z kalafiora w panierce sezamowej. Marchewka junior na jarzynę. Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek. Kompot wiśniowy. A – jaja, gluten, |
Zupa szpinakowa z jarmużem z tartym jajkiem zabielana jogurtem naturalnym. Diety – b/jogurtu i jaja A – gluten, seler, jaja, mleko ( w tym laktoza). |
Twarożek z suszonymi owocami z mini biszkoptem. Diety – chrupki kukurydziane , przecierek gerber A – jaja, gluten, drożdże |
Czwartek 28.01.2021 | Płatki owsiane na mleku. Bułeczka z masłem. Twarożek z ananasem i brzoskwinią. Rumianek Diety – masło flora light, bułka z masłem flora z szynką II – banan, mandarynka A – gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), jaja |
Kasza bulgur. Klops z mięsa mieszanego – indyk, cielęcina w sosie pomidorowym. (koncentrat pom, mąka 450 ) Bakłażan na jarzynę. Surówka z ogórka małosolnego z kukurydzą, cebulką szalotką, jabłkiem skropiona olejem rzepakowym. Kompot z wiśni A – jaja, gluten, seler |
Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem zabielana jogurtem greckim (marchew młoda, seler, pietruszka, por młody) Diety – b/jogurtu A – seler
|
Nutella z banana i awokado z kakałem z wafelkiem ryzowym, orzechami włoskimi, pinii Diety – j. w. A – jaja, mleko ( w tym laktoza), gluten |
Piątek 29.01.2021 |
Płatki jaglane na mleku. Mini kanapeczki z chleba razowego z pastą z jaja i sera żółtego z wiórkami papryki czerwonej i kiełkami słonecznika. Diety – masło flora light II – mandarynka A – gluten, mleko (w tym laktoza) |
Ziemniaki z wody. Zrazik rybny (łosoś św.) Brokuł oprószony sezamem na jarzynę. Surówka z kapusty pekińskiej z kolorową papryką, pomidorkami cherry, suszonymi pomidorami w ziołowej oliwie z oliwek. Kompot z wiśni A – jaja, gluten, ryba |
Zupa minestrone ( fasola zielona, żółta , groszek, kukurydza , przecier pomidorowy ) z natką pietruszki i makaronem brązowym.
A – seler |
Sernik malinowy na bazie jogurtu naturalnego na herbatnikach. Woda do picia. Diety – galaretka malinowa A –mleko ( w tym laktoza), gluten |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)