Jadłospis | Żłobek nr 10

Jadłospis 9-13 listopad

 

DATA

 

ŚNIADANIE  I i  II

I faza obiadu

DRUGIE DANIE

II faza obiadu

ZUPA

 

PODWIECZOREK

Poniedziałek 09.11.2020

Płatki ryzowe na mleku. Kanapka z chleba pszennego z masłem i kuleczkami sera mozzarella z sałatą roszponką i pomidorem malinowym. Woda z sokiem malinowym.
Diety – kaszki b/m owocowe , masło flora light,
II – banan
A – gluten ,mleko (w tym laktoza)
Ziemniaki z koperkiem.
Kulka drobiowa (filet z indyka).
Brukselka na jarzynę.
Surówka z marchewki z morelą suszoną i jabłkiem skropiona olejem rzepakowym. Kompot owocowy.
A – jaja, gluten
Zupa z selera naciowego z ryżem z natką pietruszki i oliwą z oliwek.
A – seler
Jagodowy koktajl na bazie jogurtu naturalnego z chrupkami kukurydzianymi. Woda
D –przecierek gerber, chrupki kukurydziane , woda
A – mleko ( w tym laktoza)

Wtorek  10.11.2020

Makaron wesołe literki na mleku. Pieczywo mieszane z masłem i polędwicą drobiową ze słupkami ogórka świeżego. Lemoniada.
Diety – Kaszki b/m owocowe , masło flora light,
II – mandarynka
A – gluten , mleko (w tym laktoza)
Ryż czerwony na sypko.
Schab pieczony w sosie cebulowo- porowym.
Buraki puree na jarzynę
Surówka z selera z jabłkiem, ananasem i rodzynkami w sosie jogurtowym.
Kompot morelowy.
A – jaja, gluten, mleko (w tym laktoza)
Zupa z brukselki z ziemniakami z natką pietruszki, zabielana jogurtem naturalnym
Diety – oliwa z oliwek .
A – seler, mleko (w tym laktoza)
Muffinki z księżycami z jabłka z suszoną żurawiną posypane cukrem pudrem. Mleko do picia
D – jabłko w cieście
A – jaja, gluten, mleko ( w tym laktoza),

Środa  04.11.2020

Dzień Niepodległości

Czwartek  12.11.2020

Kawa biała . Kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem i jeżykami z jajka na liściu sałaty z pomidorem. Woda z sokiem owocowym.
Diety – masło flora light, polędwica z kurczaka
II – pomarańcz
A – gluten, mleko (w tym laktoza), jaja
Makaron ryzowy z natką pietruszki.
Spaghetti z mięsa wieprzowego w sosie pomidorowym.
Włoszczyzna krojona w paseczki na jarzynę.
Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i marchewka skropiona olejem rzepakowym.
Kompot z wiśni. N – biała zupka krem+ mięso gotowane A – jaja, gluten
Kartoflanka na bukiecie warzyw z natka pietruszki i oliwą z oliwek
A – seler, mleko (w tym laktoza)
Biszkopty z twarożkiem malinowym, napój wieloowocowy.
Diety – mus malinowy, chrupki kukurydziane
A – jaja, mleko ( w tym laktoza), gluten

Piątek  13.11.2020

Kluski biszkoptowe na mleku. Kanapeczki z bułki z pasztecikiem warzywno – pomidorowym z kolorową papryką.
Napój miętowo – wiśniowy
Diety – masło flora light,
II – jabłka
A – gluten, mleko (w tym laktoza), jaja
Ziemniaki z koperkiem.
Talarki rybne z mintaja. Szpinak na jarzynę z jajkiem.
Słoneczna surówka z ogórkiem świeżym, żołta papryką, kukurydzą i sałatą roszponka skropiona ziołową oliwą z oliwek.
N – zupka marchewkowa+ ryba got.
A –gluten, ryba, jaja
Zupa marchewkowa z ryżem pełnoziarnistym z nuta imbiru na bukiecie warzyw z natka pietruszki i olejem rzepakowym. .
A – seler
Müsli z płatkami kukurydzianymi z owocami suszonymi na bazie jogurtu naturalnego. z Woda źródlana
Diety – przeciery gerber, woda źródlana
A – mleko ( w tym laktoza)

Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)

Przejdź do treści