DATA | ŚNIADANIE I i II | DRUGIE DANIE | ZUPA | PODWIECZOREK | |
Poniedziałek
14.09.2020 |
Płatki ryżowe na mleku.
Kanapeczki z pieczywa mieszanego pszennego i bułki z masłem i smalcem wegańskim (biała fasola, cebula, jabłko) z ogórkiem małosolnym. Lemoniada II: malina |
Ziemniaki z wody z koperkiem.Roladka z mięsa cielęcego. Cukinia krojona w kostkę na jarzynę. Surówka z pomidorów z cebulką szalotką i ziołową oliwą z oliwek.Kompot z jeżyny. |
|
Koktail migdałowo-bananowy na bazie jogurtu naturalnego, ciasteczko maślane. Woda źródlana do picia
Diety – chrupki kukurydziane maczane w musie bananowo – migdałowym. |
|
Alergeny | gluten, mleko (w tym laktoza), jaja | gluten, jaja | seler | gluten, mleko (w tym laktoza) | |
Wtorek
15.09.2020 |
Makaron drobny na mleku. Kanapeczki z chleba razowego i bułki z wiórkami sera mozzarella i pomidorem malinowym i świeża bazylią . Rozgrzewająca herbata z imbirem, cytryną i miodem.
Diety – masło flora light II – borówka amerykańska |
Kulki z kaszy jęczmiennej z natką pietruszki. Bitka ze schabu w sosie cebulowym. Buraki puree na jarzynę. Mizeria w sosie jogurtowo -szczypiorkowym. Kompot z owoców mieszanych.Diety – b/jaj i glutenu, b/jogurtu |
Zupa z fasoli żółtej z ziemniakami z natką pietruszki i oliwą z oliwek
D; b/selera, jogurtu |
Naleśniki z dżemem Kawa zbożowa.
Diety – naleśnik z maki kukurydzianej z dżemem brzoskwiniowym |
|
Alergeny | gluten), mleko (w tym laktoza) | jaja, gluten, mleko ( w tym laktoza) | Seler | gluten, jaja | |
Środa
16.09.2020 |
Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem i wędliną z kurczaka na liściu sałaty karbowanej z ogórkiem. Herbata malinowa. Diety – masło floraII: banan, kiwi |
Kulki ziemniaczane z koperkiem. Kotlet z kalafiora w panierce sezamowej. Marchewka junior na jarzynę. Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, jabłkiem i oliwą z oliwek. Kompot wiśniowy |
Zupa szpinakowa z jarmużem, z tartym jajkiem, zabielana jogurtem naturalnym
Diety –b/jogurtu i jaja |
Twarożek z suszonymi owocami z mini biszkoptem.
Diety – chrupki kukurydziane , przecierek Gerber. |
|
Alergeny | gluten ,mleko (w tym laktoza), jaja | jaja, gluten | gluten, seler, jajka mleko (w tym laktoza) | jaja, gluten, drożdże | |
Czwartek
17.09.2020 |
Płatki owsiane na mleku. Bułeczka z masłem. Twarożek z ananasem i brzoskwinią. KakaoDiety – masło flora light II: morela |
Kasza bulgur. Klops z mięsa drobiowego – indyk w sosie pomidorowym. Bakłażan na jarzynę. Surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą, cebulką szalotką, jabłkiem skropiona olejem rzepakowym. Kompot z mango i malin. |
Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem, zabielany jogurtem naturalnym
Diety – b/jogurtu |
Nutella z banana i awokado z kakao z biszkoptami mamutki.
Diety – j. w. |
|
Alergeny | gluten (pszenica), mleko (w tym laktoza), jaja | jaja, gluten, seler | seler | jaja, mleko ( w tym laktoza), gluten | |
Piątek
18.09.2020 |
Płatki jaglane na mleku. Mini kanapeczki z chleba razowego z pastą z jaja i sera żółtego z wiórkami papryki czerwonej i kiełkami słonecznika.
Diety – masło flora light II: mandarynka |
Ziemniaki z wody. Zrazik rybny (łosoś św.) Brokuł oprószony sezamem na jarzynę. Surówka z kapusty pekińskiej z kolorową papryką, pomidorkami cherry, suszonymi pomidorami w ziołowej oliwie z oliwek. Kompot z wiśni |
Zupa minestrone (fasola zielona, żółta, groszek, kukurydza, przecier pomidorowy) z natką pietruszki i makaronem brązowym | Sernik malinowy na bazie jogurtu naturalnego na herbatnikach. Woda do picia.
Diety – galaretka malinowa |
|
Alergeny | gluten, mleko (w tym laktoza) | gluten, jaja, ryba | seler | mleko ( w tym laktoza), gluten | |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). | |||||