DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
21.09.2020 | Płatki kukurydziane pełnoziarniste na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne.
Pasta z sera żółtego z pomidorem suszonym i pestkami dyni z wiórkami papryki kolorowej d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe flora. Napój miodowo imbirowy z cytryną i limonką. II śniadanie jabłka kiwi gruszki. |
Pulpety z mięsa mieszanego w sosie koperkowo- musztardowym. Marchewka z groszkiem gotowana. Surówka z kapusty białej melona morelą jogurtem /tłuszczem roślinnym.
Kasza jaglana. Kompot z kiwi. |
Zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną d/bez ziemniakami koperkiem. | Deser grecki kokosowy z figami i prażonymi orzekami pinii d/mus owocowy wafle chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER LAKTOZA | GLUTEN LAKTOZA |
22.09.2020 | Płatki mix na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Pasta z brokuł, jajkiem , szczypiorem posypane kiełkami z lucerny d/b jajka/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe flora. Herbata owocowa II śniadanie borówki banany winogrona.
|
Mintaj w sosie pomidorowym .
Puree z kabaczka. Surówka z kolorowej cykorii kukurydzy jabłka moreli z jogurtem d/tłuszczem roślinnym. Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot z mango. |
Zupa kalafiorowa z mlekiem kokosowym ryżem jaśminowy kolendrą. | Twarożek z mango i świeża mięta d/mus owocowy
Biszkopty chrupki kukurydziane. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA JAJA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER | GLUTEN LAKTOZA |
23.09.2020 | Kawa orkiszowa na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Szynka drobiowa na listku sałaty z pomidorem malinowym posypane kiełkami słonecznika. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe flora. Napój rumiankowy z cytryna.
II śniadanie jabłka melon winogrona borówki |
Kotlety mielone wieprzowe. Buraki puree. Surówka z górka świeżego sałaty lodowej rzodkiewki z jogurtem d/tłuszczem roślinnym.
Ziemniaki puree posypane koperkiem. Kompot owocowy. |
Zupa z brukselką kasza manną d /ziemniakami koperkiem. | Koktajl na bazie maślanki z truskawkami i bananami d/mus owocowy, herbatniki mix. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA LAKTOZA | SELER GLUTEN | LAKTOZA GLUTEN JAJA |
24.09.2020 | Płatki ryżowe na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Jajecznica ze szczypiorem d/pasta z cieciorki z natka . Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe flora. Napój ze świeżej mięty limonki i cytryny. II jabłka banany kiwi | Kapusta z łazankami. Surówka z pomidora malinowego selera naciowego kiełek słonecznika z sosem bazyliowym. Kompot owocowy. | Zupa ze świeżym szpinakiem babay z serem mozzarella ziemniakami natka. | Wafle przekładane nutella z daktyli z dodatkiem orzechów nerkowca, napój mleczny waniliowy na mleku modyfikowanym d/napój owocowy. |
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA JAJA | GLUTEN JAJA | SELER | |
25.09.2020 | Kasza kuskus na mleku d/na mleku roślinnym/mieszanki mleczne. Twarożek z ogórkiem świeżym i koperkiem d/wędlina/dżem. Pieczywo mieszane z masłem d/pieczywo bezglutenowe flora
Herbata owocowa. II śniadanie jabłka kiwi śliwki. |
Hamburgery wołowe. Brokuł z wody. Surówka z buraków jabłka kukurydzy z tłuszczem roślinnym.
Makaron kolorowy. Kompot owocowy. |
Barszcz biały z dodatkiem chrzanu czosnku majeranku zabielany śmietaną d/bez z ziemniakami. | Budyń kokosowy na mleku roślinnym
z płatkami migdałowym , wafle ryzowe/chrupki kukurydziane.
|
ALERGENY | GLUTEN LAKTOZA | GLUTEN JAJA | SELER LAKTOZA |
W TRAKCIE DEKADY W JADOSPISIE MOGĄ BYĆ NANOSZONE ZMIANAY.NIEMOWLAKI OTRZYMUJĄ POKARMY W POSTACI MIKSOWANEJ A OWOCE W POSTACI MUSU, PRZECIERANE ORAZ TARTE, DO 1 RŻ. NIE PODAJEMY MLEKA KROWIEGO Dzieci z dietami eliminacyjnymi otrzymują posiłki wg zaleceń lekarza, na podstawie zaświadczenia lekarskiego. Wszystkie dzieci otrzymują na żądanie wodę do picia w nieograniczonych ilościach. Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…)