Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 01.02-05.02.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
01.02

2021

(PON)

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy gotowanej na parze z koperkiem i cebulką, plasterki ogórka kiszonego (dieta: masło roślinne flora/)

Mięta

II śniadanie: mandarynki, banany

I faza: Kasza orkiszowa, pulpety w sosie szczypiorkowym

Jarzynka gotowana: różyczki brokuła

Surówka: pomidor malinowy z oliwkami czarnymi i mielonymi orzeszkami pinii z olejem z pestek winogron

Kompot porzeczkowy

II faza: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami z natką, zabielony śmietaną (dieta: bez śmietany) Jogurt grecki z jagodami i suszonymi owocami (morela, żurawina) z posypką z płatków migdałowych

 

dieta: Ryż z jagodami i owocami suszonymi

Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja,  orzechy seler, mleko (łącznie z laktozą),  mleko (łącznie z laktozą),  migdały
02.02

2021

(WTO)

Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, daktylowy twarożek z mango (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Lemoniada

II śniadanie: kiwi, jabłka, winogrona jasne

I faza: Puree z batatów, kotlet z dorsza

Jarzynka gotowana: szpinak z czosnkiem

Surówka: buraczki z ogórkiem kiszonym i jabłkiem z sezamem i oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem ryżowym z natką i koperkiem z mielonymi nerkowcami Biszkopt z malinami, kawa orkiszowa na mleku modyfikowanym z nutą wanilii

 

dieta: Deser owocowy

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, ryby seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja,
03.02

2021

(ŚRO)

Lane kluski na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykoria czerwona, ser żółty z plasterkami pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Herbata owocowa

II śniadanie: melony, gruszki

I faza: Kasza jęczmienna, kotlet mielony

Jarzynka gotowana: marchew junior

Surówka: kapusta biała z jabłkiem i kukurydzą złocistą  z oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Barszcz biały z warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem, zabielony jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Kremowy deser z kaszy kukurydzianej gotowanej na mleku z figami i rodzynkami  z polewą z czereśni i moreli, napój mleczno-jaglany

 

dieta: Kremowy deser z kaszy kukurydzianej gotowanej na wodzie z figami i rodzynkami  z polewą z czereśni i moreli, napój jaglany

 

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, seler,  mleko (łącznie z laktozą), mleko (łącznie z laktozą),
04.02

2021

(CZW)

Kakao na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, szynka, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z pomarańczą

II śniadanie: banany, pomelo, jabłka

I faza: Makaron orkiszowy, gulasz z ziołami

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: kalarepka z jabłkiem i marchewką z mielonymi nerkowcami i sosem jogurtowym (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot śliwkowo-porzeczkowy

II faza: Zupa krem z dyni z warzywami i batatami z mlekiem kokosowym i płatkami migdałowymi Racuchy drożdżowe z pudrem, maślanka z borówkami i gruszkami

 

dieta: Placuszki bez mleka i jaj z musem z gruszki

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, mleko (łącznie z laktozą), orzechy seler, migdały mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica), jaja
05.02

2021

(PTK)

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorem z  krążkami rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Herbata z cytryną

II śniadanie: jabłka, mandarynki, winogrona ciemne

I faza: Ziemniaki z koperkiem, mintaj w sosie greckim

Jarzynka gotowana: buraczki

Surówka: kapusta kiszona z jabłkiem i marchewką z olejem z pestek winogron

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i zacierkami z orzeszkami pinii z natką Daktylowe lody twarożkowe z wiśniami i brzoskwiniami, chrupki kukurydziane, mleko

 

dieta: Kisiel z wiśni i brzoskwiń, chrupki kukurydziane

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby, seler, gluten (pszenica), jaja, orzechy mleko (łącznie z laktozą)
Przejdź do treści