Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 02.08-06.08.2021r.

  ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
02.08

2021

(PON)

Makaron na mleku, wafle kukurydziane z masłem, szynka drobiowa z plasterkami ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Lemoniada

II śniadanie: jabłka, borówki

I faza: Ryż jaśminowy, gulasz cielęcy z koperkiem

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: buraczki z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami z natką Kisiel z truskawek, biszkopciki

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, gluten (pszenica, żyto), jaja,
03.08

2021

(WTO)

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki sera żółtego z pomidorem malinowym (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: banany, maliny

I faza: Kuleczki ziemniaczane z koperkiem, pulpeciki drobiowe w sosie jarzynowym

Jarzynka gotowana: różyczki brokułów

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i żurawiną z olejem z pestek winogron

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa porowa z warzywami i lanymi kluseczkami z natką i mielonymi orzechami nerkowca Deser na bazie jogurtu greckiego z borówkami i malinami z dodatkiem suszonych daktyli

 

dieta:  Ryż z polewą z borówek i malin z suszonymi daktylami

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, gluten (pszenica, żyto), jaja, orzechy mleko (łącznie z laktozą),
04.08

2021

(ŚRO)

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, figowy twarożek z morelą (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Herbata owocowa

II śniadanie: gruszki, maliny

I faza: Kasza kuskus, kotlet z łososia

Jarzynka gotowana: kapusta młoda z koperkiem

Surówka: mizeria z sosem jogurtowym (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy

II faza: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami  z natka, zabielony śmietaną (dieta: bez śmietany) Kremowa kasza kukurydziana gotowana na mleku z polewą z mango i truskawek z orzechami laskowymi, kawa zbożowa

 

dieta: Kremowa kasza kukurydziana gotowana na wodzie z polewą z mango

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja, ryby,  mleko (łącznie z laktozą), seler, mleko (łącznie z laktozą), mleko (łącznie z laktozą),  orzechy
05.08

2021

(CZW)

Ryż  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorem, krążki rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: maliny, arbuz

I faza: Makaron orkiszowy, klopsiki wołowo-drobiowe w sosie pomidorowym

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: kalarepka z marchewką i jabłkiem, mielonymi orzeszkami pinii z jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu)

Kompot wieloowocowy

II faza: Kapuśniak z warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem Jagodowe lody twarożkowe z brzoskwiniami, wafle domowe, mleko z nutą wanilii

 

dieta: Deserek owocowy

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica), jaja, orzechy seler, mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja
06.08

2021

(PTK)

Kakao  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z suszonymi pomidorami, ogórek kiszony (dieta: masło roślinne flora/)

Rumianek

II śniadanie: jabłka, borówki

I faza: Ziemniaki z natką, kotlet z mintaja Jarzynka gotowana: marchew z groszkiem

Surówka: kapusta pekińska z jabłkiem i suszoną morelą z oliwą z oliwek

Kompot porzeczkowy

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłową z natką Kokosowy koktajl na bazie kefiru z morelami i wiśniami z dodatkiem mielonych płatków migdałowych
Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby, seler, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą) , migdały
Przewiń do góry Przejdź do treści