Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 02.11-06.11.2020r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
02.11

2020

(PON)

Płatki gryczane na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, pasta z ciecierzycy gotowanej na parze z koperkiem, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Mięta

II śniadanie: winogrona jasne, kiwi

I faza: Ziemniaki z koperkiem, pulpety cielęco-drobiowe w sosie musztardowym

Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką

Surówka: kapusta biała z brzoskwiniami i  suszonymi śliwkami z oliwą z oliwek

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i makaronem z natką i posypką z nerkowców Waniliowo-kremowy deser z kaszy manny gotowanej na mleku z polewą z owoców leśnych (malina, jagoda, borówka), napój na bazie mleka i mleka roślinnego

 

dieta: Waniliowo-kremowy deser z kaszy manny gotowanej na wodzie z polewą z owoców leśnych (malina, jagoda, borówka),

Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja,  seler, gluten (pszenica, żyto), jaja,  orzechy gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą)
03.11

2020

(WTO)

Kawa orkiszowa BIO na mleku, pieczywo mieszane z masłem, plasterki sera żółtego z krążkami rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Herbata owocowa

II śniadanie: przeciery owocowe

I faza: Kasza gryczana, kotlet jajeczno-szpinakowy w sosie chrzanowym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: buraczki z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Kapuśniak z warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z truskawkami i mango z dodatkiem owoców suszonych i orzechów (żurawina, morela, daktyle, orzechy włoskiem i  płatki migdałowe)

 

dieta: Kisiel z truskawek i mango

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, mleko (łącznie z laktozą), orzechy
04.11

2020

(ŚRO)

Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorem, pomidor malinowy (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z cytryną

II śniadanie: jabłka, gruszki

I faza: Puree z batatów, kotlet mielony wołowo-drobiowy

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i suszoną morelą z sezamem i jogurtem greckim (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy

II faza: Zielona zupa krem ze szparagów i groszku z warzywami i kaszą kukurydzianą z natką i koperkiem, mielonymi orzeszkami pinii Ciasto drożdżowe z żurawiną, brzoskwiniowy kefir z figami

 

dieta: Deser owocowy

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica), jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja
05.11

2020

(CZW)

Kasza bulgur na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek kiszony (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: banany, mango

I faza: Kluski kładzione pszenno-orkiszowe, gulasz drobiowy z ziołami

Jarzynka gotowana: dynia

Surówka: kalarepka z jabłkiem i jogurtem  z mielonymi nerkowcami (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot porzeczkowy

II faza: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami  z natką i koperkiem, zabielony jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Daktylowy twarożek z wiśniami, biszkopciki, mleko z nutą wanilii

 

dieta: Ryż z wiśniami

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, mleko (łącznie z laktozą) , orzechy seler, mleko (łącznie z laktozą) mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica), jaja
06.11

2020

(PTK)

Makaron ryżowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z figami i morelami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Herbatka z cytryną

II śniadanie: winogrona ciemne, melony

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z łososia

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: pomidor z rzodkiewką i roszponką z oliwą z oliwek

Kompot malinowo-truskawkowy

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłową z natką Jabłecznik z migdałami, kisiel na bazie nektarów owocowych

 

dieta: Kisiel na bazie nektarów owocowych

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, ryby, seler, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja, migdały
Przejdź do treści