Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 06.09-10.09.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
06.09

2021

(PON)

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser mozzarella, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Herbatka owocowa

II śniadanie: jabłka, borówki

I faza: Kasza jęczmienna, pulpety cielęco-drobiowe w sosie koperkowym

Jarzynka gotowana: buraczki

Surówka: seler z jabłkiem i rodzynkami z jogurtem naturalnym ( dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i ziemniakami z natką Maślanka z jeżynami i truskawkami, biszkopciki

 

dieta: Makaron ryżowy z polewą z moreli

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica, żyto), gluten (pszenica, żyto), jaja, mleko (łącznie z laktozą) seler, mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja
07.09

2021

(WTO)

Lane kluseczki pszenno-orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, daktylowy twarożek z morelą (dieta: masło roślinne flora/wędlina drobiowa)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: banany, winogrona jasne

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kuleczki mięsne drobiowe w sosie jarzynowym

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: pomidor z rzodkiewką  i olejem z pestek winogron

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa kalafiorowa z warzywami i ryżem jaśminowym z natką i mielonymi nerkowcami Ciasto drożdżowe z żurawiną, mleko

 

dieta: Koktajl na bazie nektarów owocowych, wafle kukurydziane

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja
08.09

2021

(ŚRO)

Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka  z plasterkami ogórka (dieta: Lemoniada

II śniadanie: jabłka, jeżyny, banany

I faza: Makaron, gulasz drobiowo-wieprzowy z ziołami

Jarzynka gotowana: kapusta biała z koperkiem

Surówka: mizeria z jogurtem greckim (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wiśniowy

II faza: Barszcz biały z warzywami i ziemniakami z natką, zabielony jogurtem (dieta: bez jogurtu) Deser ryżowy z prażonymi jabłkami i gruszkami z suszonymi figami, kawa zbożowa na mleku

 

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą) gluten (pszenica), jaja, mleko (łącznie z laktozą) seler, mleko (łącznie z laktozą) mleko (łącznie z laktozą)
09.09

2021

(CZW)

Kakao  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy czerwonej z koperkiem, plasterki ogórka kiszonego(dieta: masło roślinne flora/)

Woda z pomarańczą

II śniadanie: melony, borówki

I faza: Purée z batatów, kotlet szpinakowo-jajeczny w lekkim sosie chrzanowym

Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką

Surówka: kapusta kiszona z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa dyniowa z warzywami i zacierkami z natką i koperkiem Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z brzoskwiniami i malinami, chrupki kukurydziane

 

dieta: Kisiel z brzoskwini

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica), jaja seler, gluten (pszenica),jaja mleko (łącznie z laktozą),
10.09

2021

(PTK)

Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem, słupki kolorowej papryki (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Rumianek

II śniadanie: jabłka, banany

I faza: Kasza kus kus, łosoś w sosie greckim

Jarzynka gotowana: kapusta czerwona

Surówka: kalarepka z jabłkiem i sosem jogurtowym (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot truskawkowy

II faza: Zupa krem z zielonego groszku z warzywami i ziemniakami z natka i koperkiem Puch twarożkowy z wiśniami i mango, mleko

 

dieta: Deser owocowy

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby, mleko (łącznie z laktozą) seler, mleko (łącznie z laktozą)
Przewiń do góry Przejdź do treści