DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
08.02
2021 (PON) |
Makaron orkiszowy na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, pasta z mozzarelli i jajka z koperkiem, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)
Rumianek II śniadanie: jabłka, banany |
I faza: Puree z batatów, klopsiki cielęco-drobiowe w sosie groszkowym
Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora Surówka: tarta marchew z jabłkiem i morelą suszona z jogurtem (dieta: oliwa z oliwek) Kompot porzeczkowy |
II faza: Zupa krem ze szpinaku i soczewicy czerwonej z warzywami i kaszą manną z mielonymi orzeszkami pinii z natką | Figowy kefir z truskawkami, wafle kukurydziane
dieta: Kisiel z truskawek, wafle kukurydziane |
Alergeny | mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja | gluten (pszenica, żyto), jaja, mleko (łącznie z laktozą), | seler, gluten (pszenica, żyto),orzechy | mleko (łącznie z laktozą), |
09.02
2021 (WTO) |
Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z kiełkami słonecznika, paseczki kolorowej papryki (dieta: masło roślinne flora/pasta z awokado)
Woda z limonką II śniadanie: mandarynki, gruszki |
I faza: Kasza kuskus, kotlet mielony wieprzowo-drobiowy
Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką Surówka: biała rzodkiew z jabłkiem i żurawina z mielonymi nerkowcami z olejem z pestek winogron Kompot wieloowocowy |
II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami z natka i koperkiem, zabielona jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) | Ryż z pieczonymi jabłkami i gruszkami z dodatkiem daktyli i mielonych orzechów włoskich, mleko z nutą wanilii
dieta: Ryż z pieczonymi jabłkami i gruszkami z dodatkiem daktyli |
Alergeny | gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja | gluten (pszenica, żyto), jaja, orzechy | seler, mleko (łącznie z laktozą), | mleko (łącznie z laktozą), orzechy |
10.02
2021 (ŚRO) |
Kaszki pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)
Herbata owocowa II śniadanie: kiwi, banany |
I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet szpinakowo-jajeczny w lekkim sosie chrzanowym
Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa żółta Surówka: buraczki z jabłkiem i oliwą z oliwek Kompot wiśniowy |
II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłowa z natką | Lody twarożkowe z owocami leśnymi (jagoda, malina, borówka) i posypką z płatków migdałowych, kakao
dieta: Deser owocowy
|
Alergeny | gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), | gluten (pszenica, żyto), jaja, | seler, gluten (pszenica, żyto), | mleko (łącznie z laktozą),migdały |
11.02
2021 (CZW) |
Kawa zbożowa BIO na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z mango i figami (dieta: masło roślinne flora/szynka)
Woda z pomarańczą II śniadanie: banany, melony, jabłka |
I faza: Makaron, gulasz drobiowy z ziołami
Jarzynka gotowana: brukselka Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i mielonymi orzeszkami pinii z oleje z pestek winogron Kompot śliwkowo-porzeczkowy |
II faza: Kapuśniak z warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem | Ciasto zebra, koktajl jogurtowy z czereśniami i suszonymi owocami (morela, śliwka)
dieta: Kasza jaglana z czereśniami i suszonymi owocami
|
Alergeny | mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), | gluten (pszenica), jaja,), orzechy | seler, | mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica), jaja |
12.02
2021 (PTK) |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem, pomidorki koktajlowe (dieta: masło roślinne flora/szynka)
Herbata z cytryną II śniadanie: jabłka, winogrona ciemne |
I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z łososia
Jarzynka gotowana: włoszczyzna z przecierem pomidorowym Surówka: kapusta pekińska z marchewką i jabłkiem z oliwą z oliwek Kompot wieloowocowy |
II faza: Zupa krem z dyni i marchewki z warzywami, mlekiem kokosowym i mielonymi nerkowcami z groszkiem ptysiowym z natką | Kisiel na bazie nektarów owocowych, herbatniki pszenne bio
dieta: Kisiel na bazie nektarów owocowych |
Alergeny | mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja | gluten (pszenica), jaja, ryby, | seler, gluten (pszenica), jaja, orzechy | gluten (pszenica), |