Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 08.02-12.02.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
08.02

2021

(PON)

Makaron orkiszowy na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, pasta z mozzarelli i jajka z koperkiem, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Rumianek

II śniadanie: jabłka, banany

I faza: Puree z batatów, klopsiki cielęco-drobiowe w sosie groszkowym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i morelą suszona  z jogurtem (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa krem ze szpinaku i soczewicy czerwonej z warzywami i kaszą manną z mielonymi orzeszkami pinii z natką Figowy kefir z truskawkami, wafle kukurydziane

 

dieta: Kisiel z truskawek, wafle kukurydziane

Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, mleko (łącznie z laktozą),  seler, gluten (pszenica, żyto),orzechy mleko (łącznie z laktozą), 
09.02

2021

(WTO)

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z kiełkami słonecznika, paseczki kolorowej papryki (dieta: masło roślinne flora/pasta z awokado)

Woda z limonką

II śniadanie: mandarynki, gruszki

I faza: Kasza kuskus, kotlet mielony wieprzowo-drobiowy

Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką

Surówka: biała rzodkiew z jabłkiem i żurawina z mielonymi nerkowcami z olejem z pestek winogron

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami z natka i koperkiem, zabielona jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Ryż z pieczonymi jabłkami i gruszkami z dodatkiem daktyli i mielonych orzechów włoskich, mleko z nutą wanilii

 

dieta: Ryż z pieczonymi jabłkami i gruszkami z dodatkiem daktyli

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, orzechy seler, mleko (łącznie z laktozą), mleko (łącznie z laktozą), orzechy
10.02

2021

(ŚRO)

Kaszki pełnoziarniste na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Herbata owocowa

II śniadanie: kiwi, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet szpinakowo-jajeczny w lekkim sosie chrzanowym

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa żółta

Surówka: buraczki z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłowa z natką Lody twarożkowe z owocami leśnymi (jagoda, malina, borówka) i posypką z płatków migdałowych, kakao

 

dieta: Deser owocowy

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, seler,  gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą),migdały
11.02

2021

(CZW)

Kawa zbożowa BIO na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z  mango i figami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z pomarańczą

II śniadanie: banany, melony, jabłka

I faza: Makaron, gulasz drobiowy z ziołami

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i mielonymi orzeszkami pinii z oleje z pestek winogron

Kompot śliwkowo-porzeczkowy

II faza: Kapuśniak z warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem Ciasto zebra, koktajl jogurtowy z czereśniami i suszonymi owocami (morela, śliwka)

 

dieta: Kasza jaglana  z czereśniami i suszonymi owocami

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja,), orzechy seler, mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica), jaja
12.02

2021

(PTK)

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem, pomidorki koktajlowe (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Herbata z cytryną

II śniadanie: jabłka, winogrona ciemne

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z łososia

Jarzynka gotowana: włoszczyzna z przecierem pomidorowym

Surówka: kapusta pekińska z marchewką i jabłkiem z oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa krem z dyni i marchewki z warzywami, mlekiem kokosowym i mielonymi nerkowcami z groszkiem ptysiowym z natką Kisiel na bazie nektarów owocowych, herbatniki pszenne bio

 

dieta: Kisiel na bazie nektarów owocowych

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby, seler, gluten (pszenica), jaja, orzechy gluten (pszenica),
Przejdź do treści