DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | ZUPA | PODWIECZOREK |
11.01
2021 (PON) |
Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem mozzarella, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)
Rumianek II śniadanie: winogrona jasne, mandarynki |
I faza: Ryż pełnoziarnisty, pulpety cielęco-wieprzowe w sosie koperkowym
Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora Surówka: pomidor z rzodkiewką i roszponką z oliwą z oliwek Kompot wieloowocowy |
II faza: Kapuśniak z warzywami i majerankiem z ziemniakami i natką | Koktajl na bazie kefiru z mango i borówką z dodatkiem suszonych daktyli i śliwek
dieta: Kisiel z mango i borówek |
Alergeny | mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), | gluten (pszenica, żyto), jaja, | seler, | mleko (łącznie z laktozą), |
12.01
2021 (WTO) |
Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z kiełkami słonecznika, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/pasta z awokado i kiełków)
Herbata owocowa II śniadanie: gruszki, melony, jabłka |
I faza: Puree z batatów, kotlet szpinakowo-jajeczny z lekkim sosie chrzanowym
Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i żurawiną i oliwą z oliwek Kompot porzeczkowy |
II faza: Zupa porowa z soczewicą czerwona i mielonymi orzeszkami pinii z warzywami i zacierkami pszenno-ryżowymi z natką i koperkiem | Biszkopt z brzoskwiniami, kawa orkiszowa na mleku
dieta: Kasza jaglana z jabłkami i rodzynkami |
Alergeny | gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja | gluten (pszenica, żyto), jaja, | seler, gluten (pszenica, żyto),jaja | mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja |
13.01
2021 (ŚRO) |
Makaron ryżowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami i suszonymi figami (dieta: masło roślinne flora/szynka)
Woda z pomarańczami II śniadanie: banany, kiwi |
I faza: Kasza kuskus, pieczeń wołowo-drobiowa w sosie własnym
Jarzynka gotowana: brukselka Surówka: buraczki z jabłkiem i mielonymi orzeszkami pinii z oliwą z oliwek Kompot wiśniowo-śliwkowy |
II faza: Barszcz biały warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem, zabielony śmietaną (dieta: bez śmietany) | Waniliowy deser na bazie kaszy manny z polewą z truskawek, malin i moreli, kakao na mleku
dieta: Waniliowy deser na bazie kaszy manny z polewą z truskawek, malin i moreli, |
Alergeny | gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), | gluten (pszenica, żyto), jaja, orzechy | seler, mleko (łącznie z laktozą), | gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), |
14.01
2021 (CZW) |
Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, krążki rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/)
lemoniada II śniadanie: jabłka, mango |
I faza: Ziemniaki z koperkiem, klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym
Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona Surówka: tarta marchew z jabłkiem i rodzynkami z jogurtem (dieta: oliwa z oliwek) Kompot wieloowocowy |
II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i ryżem czerwonym z natką i koperkiem | Koktajl BIO jogurtowo-twarożkowy z jagodami i śliwkami z mielonymi orzechami włoskimi i migdałami w płatkach, wafle domowe
dieta: Deser owocowy, wafle domowe |
Alergeny | mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), | gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą) , jaja | seler, orzechy | mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica), orzechy |
15.01
2021 (PTK) |
Lane kluski orkiszowe na mleku na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka i soczewicy zielonej z paseczkami czerwonej papryki (dieta: masło roślinne flora/)
Woda z sokiem malinowym II śniadanie: mandarynki, banany |
I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z dorsza
Jarzynka gotowana: kapusta kiszona Surówka: kalarepka z jabłkiem i suszoną morelą z jogurtem greckim (dieta: oliwa z oliwek) Kompot truskawkowy |
II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłową z natką | Owsiano-bananowe ciasteczka z bakaliami i nasionami chia, kisiel na bazie nektarów owocowych |
Alergeny | mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja | gluten (pszenica), jaja, ryby, mleko (łącznie z laktozą) | seler, gluten (pszenica), |