Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 11.01-15.01.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
11.01

2021

(PON)

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem mozzarella, plasterki ogórka  (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Rumianek

II śniadanie: winogrona jasne, mandarynki

I faza: Ryż pełnoziarnisty, pulpety cielęco-wieprzowe w sosie koperkowym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: pomidor z rzodkiewką i roszponką z oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Kapuśniak z warzywami i majerankiem z ziemniakami i natką Koktajl na bazie kefiru z mango i borówką z dodatkiem suszonych daktyli i śliwek

 

dieta: Kisiel z mango i borówek

Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), gluten (pszenica, żyto), jaja,  seler, mleko (łącznie z laktozą), 
12.01

2021

(WTO)

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z kiełkami słonecznika, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/pasta z awokado i kiełków)

Herbata owocowa

II śniadanie: gruszki, melony, jabłka

I faza: Puree z batatów, kotlet szpinakowo-jajeczny z lekkim sosie chrzanowym

Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i żurawiną i oliwą z oliwek

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa porowa z soczewicą czerwona i mielonymi orzeszkami pinii z warzywami i zacierkami pszenno-ryżowymi z natką i koperkiem Biszkopt z brzoskwiniami, kawa orkiszowa na mleku

 

dieta: Kasza jaglana z jabłkami i rodzynkami

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, gluten (pszenica, żyto),jaja mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja
13.01

2021

(ŚRO)

Makaron ryżowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z czereśniami i suszonymi figami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z pomarańczami

II śniadanie: banany, kiwi

I faza: Kasza kuskus, pieczeń wołowo-drobiowa w sosie własnym

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: buraczki z jabłkiem i mielonymi orzeszkami pinii z oliwą z oliwek

Kompot wiśniowo-śliwkowy

II faza: Barszcz biały warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem, zabielony śmietaną (dieta: bez śmietany) Waniliowy deser na bazie kaszy manny z polewą z truskawek, malin i  moreli, kakao na mleku

 

dieta: Waniliowy deser na bazie kaszy manny z polewą z truskawek, malin i  moreli,

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, orzechy seler,  mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą),
14.01

2021

(CZW)

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, krążki rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/)

lemoniada

II śniadanie: jabłka, mango

I faza: Ziemniaki z koperkiem, klopsiki drobiowe w sosie pomidorowym

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i rodzynkami z jogurtem (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i ryżem czerwonym z natką i koperkiem Koktajl BIO jogurtowo-twarożkowy z jagodami i śliwkami z mielonymi orzechami włoskimi i migdałami w płatkach, wafle domowe

 

dieta: Deser owocowy, wafle domowe

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą) , jaja seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica), orzechy
15.01

2021

(PTK)

Lane kluski orkiszowe na mleku na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka i soczewicy zielonej z paseczkami czerwonej papryki (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: mandarynki, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z dorsza

Jarzynka gotowana: kapusta kiszona

Surówka: kalarepka z jabłkiem i suszoną morelą z jogurtem greckim (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot truskawkowy

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłową z natką Owsiano-bananowe ciasteczka z bakaliami i nasionami chia, kisiel na bazie nektarów owocowych
Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby, mleko (łącznie z laktozą) seler, gluten (pszenica),  
Przejdź do treści