Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 16.11-20.11.2020r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
16.11

2020

(PON)

Makaron pełnoziarnisty na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, pasta z soczewicy gotowanej na parze z suszonymi pomidorami i  koperkiem, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Mięta

II śniadanie: gruszki, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kuleczki wołowo-drobiowe w sosie natkowym

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: pomidor malinowy z rzodkiewką i mielonymi orzeszkami pinii z olejem z pestek winogron

Kompot porzeczkowy

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłową Jabłecznik z migdałami, kisiel na bazie nektarów owocowych

 

dieta: Kisiel na bazie nektarów owocowych

Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja,  orzechy seler, gluten (pszenica, żyto), gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą) , jaja
17.11

2020

(WTO)

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, sałata, plasterki sera żółtego z pomidorem (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Herbata owocowa

II śniadanie: winogrona ciemne, jabłka, melony

I faza: Kasza gryczana biała, pieczeń drobiowo-wieprzowa w sosie własnym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i rodzynkami  z oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i batatami z natką i koperkiem Placuszki pszennno-kokosowe z jabłkiem, mus z malin i borówek, kakao na mleku

 

dieta: Placuszki bez mleka i jaj, mus z malin i borówek

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja,
18.11

2020

(ŚRO)

Mix płatków pełnoziarnistych na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa z paseczkami papryki kolorowej (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z limonką

II śniadanie: mandarynki, mango

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet jajeczny ze szczypiorkiem

Jarzynka gotowana: buraczki

Surówka: kapusta pekińska z marchewką i suszonymi morelami z olejem z pestek winogron

Kompot wieloowocowy

II faza: Zielona zupa krem ze szpinaku i soczewicy zielonej z warzywami i kaszą jaglaną z natką i mielonymi nerkowcami Truskawkowo-czereśniowy koktajl kefirowy z morelą i figami

 

dieta: Ryż z polewą morelową z figami

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja, seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą)
19.11

2020

(CZW)

Kawa orkiszowa BIO  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka ze szczypiorem, krążki rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Herbatka z cytryną

II śniadanie: winogrona jasne, jabłka, banany

I faza: Kasza pęczak, klopsiki cielęce w sosie pomidorowym

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i kukurydzą z oliwą z oliwek

Kompot śliwkowo-porzeczkowy

II faza: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami  z natką i koperkiem, zabielony śmietaną (dieta: bez śmietany) Daktylowy twarożek z brzoskwiniami, chrupki kukurydziane, napój mleczno-jaglany z nuta wanilii

 

dieta: Deser owocowy, chrupki kukurydziane

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, seler, mleko (łącznie z laktozą) mleko (łącznie z laktozą) ,
20.11

2020

(PTK)

Kasza krakowska na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z ananasami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z pomarańczami

II śniadanie: mango, mandarynki, kiwi

I faza: Puree z batatów, kotlet z dorsza

Jarzynka gotowana: marchew junior

Surówka: kapusta kiszona  z marchewką i jabłkiem z olejem z pestek winogron

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa porowo-dyniowa z warzywami i zacierkami orkiszowymi z natką Mix biszkoptowo-jogurtowy z wiśniami i jagodami z orzechami włoskimi i żurawiną

 

dieta: Deser z kaszy jaglanej  z polewą z wiśni i jagód

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, ryby, seler, gluten (pszenica), jaja mleko (łącznie z laktozą), orzechy
Przejdź do treści