Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 22.02.-26.02.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
22.02

2021

(PON)

Makaron ryżowy  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z mozzarelli i jajka z koperkiem, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: jabłka, banany

I faza: Kasza pęczak, pulpety cielęco-drobiowe w sosie jarzynowym

Jarzynka gotowana: szpinak z czosnkiem

Surówka: buraczki z jabłkiem i mielonymi nerkowcami z oliwą z oliwek

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami z natka , zabielona jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Wiśniowe lody twarożkowe z wiórkami kokosowymi, kawa zbożowa na mleku

 

dieta: Deser owocowy

Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, orzechy  seler, mleko (łącznie z laktozą),  mleko (łącznie z laktozą),
23.02

2021

(WTO)

Płatki żytnie na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z paseczkami kolorowej papryki (dieta: masło roślinne flora/)

Lemoniada

II śniadanie: mandarynki, gruszki

I faza: Puree z batatów, kotlet jajeczny w lekkim sosie chrzanowym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i suszona morelą z olejem z pestek winogron

Kompot wieloowocowy

II faza: Krupnik z warzywami i kasza perłowa z natką i koperkiem Koktajl na bazie kefiru z borówkami i brzoskwiniami z dodatkiem suszonych fig

 

dieta: Kisiel z borówek i brzoskwiń

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, soja seler, gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą),
24.02

2021

(ŚRO)

Lane kluseczki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Herbata owocowa

II śniadanie: melony, jabłka

I faza: Kasza jaglana, gulasz wołowo-drobiowy z ziołami i koperkiem

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i sezamem z oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Zupa dyniowa z warzywami i batatami z mlekiem kokosowym i płatkami migdałowymi Bananowo-owsiane ciasteczka z amarantusem, nasionami chia i bakaliami, mleko modyfikowane

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja   seler,  migdały mleko (łącznie z laktozą),
25.02

2021

(CZW)

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, daktylowy twarożek z czereśnią (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z pomarańczą

II śniadanie: banany, winogrona ciemne

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony drobiowy

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa żółta

Surówka: kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem z olejem z pestek winogron

Kompot śliwkowo-porzeczkowy

II faza: Zupa kalafiorowa z warzywami i zacierkami z natką i mielonymi orzeszkami pinii Jogurt naturalny z mango i morelą z dodatkiem suszonej śliwki, chrupki kukurydziane

dieta: Ryż z musem z mango i moreli z suszonymi śliwkami

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, seler,gluten (pszenica),  jaja, orzechy mleko (łącznie z laktozą) ,
26.02

2021

(PTK)

Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem, pomidorki koktajlowe (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Mięta

II śniadanie: jabłka, kiwi, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, dorsz w sosie greckim

Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką

Surówka: kalarepka z jabłkiem i żurawiną z jogurtem greckim (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa z soczewicą czerwoną z warzywami i ryżem czerwonym z natką Deser makaronowy z polewą malinowo-jagodowo-jogurtową

 

dieta: Deser makaronowy z polewą z malinowo-jagodową

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby, mleko (łącznie z laktozą) seler, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą),  jaja
Przejdź do treści