Jadłospis - Żłobek 25 | Żłobek nr 25

Jadłospis 22.11-26.11.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
22.11

2021

(PON)

Makaron mini na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty z plasterkami ogórka kiszonego (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z pomarańczami

II śniadanie: jabłka, gruszki

I faza: Puree z batatów, pulpety cielęco-drobiowe w sosie jarzynowym

Jarzynka gotowana: różyczki brokuła

Surówka: pomidor z rzodkiewką i olejem z pestek winogron

Kompot wieloowocowy

II faza: Krupnik z warzywami i kasza perłową z natką Koktajl na bazie jogurtu i kefiru z czereśniami i mango, biszkopty

 

dieta: Kisiel z czereśni i mango

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica, żyto) gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, gluten (pszenica, żyto) mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja,
23.11

2021

(WTO)

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z koperkiem, plasterki pomidora malinowego  (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: banany, jabłka

I faza: Ryż, kotlet z jajka w lekkim sosie chrzanowym

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: buraczki z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i ziemniakami z natką zabielona śmietaną (dieta: bez śmietany) Truskawkowy puch twarożkowy z jagodami, kakao

 

dieta: Przecier owocowy

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, ryby seler, mleko (łącznie z laktozą),
24.11

2021

(ŚRO)

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka  z plasterkami ogórka (dieta: masło roślinne flora)

Lemoniada

II śniadanie: jabłka, melony, winogrona

I faza: Purée ziemniaczane, kuleczki mięsne wieprzowo-drobiowe w sosie natkowym

Jarzynka gotowana: marchew z groszkiem

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Zupa pomidorowa z warzywami i lanymi kluseczkami z koperkiem Deser z kaszy kukurydzianej z polewą z moreli i malin, mleko z nuta wanilii

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja, seler, gluten (pszenica), jaja mleko (łącznie z laktozą)
25.11

2021

(CZW)

Płatki owsiane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka i mozzarelli ze szczypiorem z krążkami rzodkiewki  (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Rumianek

II śniadanie: jabłka, gruszki

I faza: Kasza gryczana, gulasz drobiowy z ziołami

Jarzynka gotowana: cukinia z marchewką

Surówka: seler z jabłkiem i rodzynkami z sosem jogurtowym (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami z natką, zabielona jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Ciasto marchewkowe, mleko

 

dieta: Ryż z jabłkami

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą),jaja gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), seler, mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą),jaja
26.11

2021

(PTK)

Kasza jaglana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze śliwką i gruszką  (dieta: masło roślinne flora/dżem)

Herbatka owocowa

II śniadanie: jabłka, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, dorsz w sosie greckim

Jarzynka gotowana: dynia

Surówka: kalarepka z jabłkiem i jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu)

Kompot śliwkowo-porzeczkowy

II faza: Zupa kalafiorowa z warzywami i makaronem orkiszowym z natką Müsli z maślanką z  płatkami kukurydzianymi, brzoskwiniami i borówkami z dodatkiem bakali

 

dieta: Makaron ryżowy z polewą z brzoskwiń i borówek

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą), jaja, ryby seler, gluten (pszenica), jaja mleko (łącznie z laktozą)
Przewiń do góry
Przejdź do treści