Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 23.08-27.08.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
23.08

2021

(PON)

Płatki pszenne na mleku, pieczywo mieszane z masłem daktylowy twarożek z jeżynami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z cytryną

II śniadanie: jabłka, borówki

I faza: Purée z batatów, gulasz cielęco-drobiowy z koperkiem z koperkiem

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i żurawiną z oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa kalafiorowa z warzywami i ryżem pełnoziarnistym z natką Deser z kaszy manny gotowanej na mleku z polewą z wiśni i brzoskwini

 

dieta: Deser z kaszy manny gotowanej na wodzie z polewą z wiśni i brzoskwini

 

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica, żyto), gluten (pszenica, żyto), seler, mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto)
24.08

2021

(WTO)

Kawa zbożowa orkiszowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, mozzarella z plasterkami pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: banany, winogrona jasne, brzoskwinie

I faza: Kasza owsiana, kotlet mielony wieprzowo-drobiowy

Jarzynka gotowana: buraczki

Surówka: kalarepka z jabłkiem i suszona morela z jogurtem (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot porzeczkowy

II faza: Żurek z warzywami i ziemniakami z natką i koperkiem, zabielony jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Koktajl na bazie maślanki z mango i malinami z posypką z płatków migdałowych, biszkopty

 

dieta: Kisiel z malin i mango, wafle ryżowe

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, mleko (łącznie z laktozą) seler, mleko (łącznie z laktozą) mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja,  migdały
25.08

2021

(ŚRO)

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka  z krążkami rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/)

Herbata owocowa

II śniadanie: gruszki, borówki

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z jajka w sosie szczypiorkowym

Jarzynka gotowana: kapusta kiszona z majerankiem

Surówka: pomidor z olejem z pestek winogron

Kompot wiśniowy

II faza: Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem z natką Ryż zapiekany z jabłkami i gruszkami z bakaliami (morela, żurawina, daktyle suszone), mleko z nutą wanilii

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja, seler, gluten (pszenica), jaja,   mleko (łącznie z laktozą),  
26.08

2021

(CZW)

Płatki orkiszowe  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorem, słupki ogórka kiszonego (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z pomarańczą

II śniadanie: jabłka, jeżyny

I faza: Kasza jaglana, pieczeń drobiowo-wołowa w sosie własnym

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa

Surówka: kapusta pekińska z marchewką i jabłkiem z kukurydzą i oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i ziemniakami z natką i mielonymi nerkowcami Puch twarożkowy z truskawkami i morelami, kakao na mleku modyfikowanym

 

dieta: Przeciery owocowe, wafle kukurydziane

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica), jaja, seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą),
27.08

2021

(PTK)

Zacierki na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Rumianek

II śniadanie: melony, borówki

I faza: Ziemniaki z natką, kotlet z dorsza Jarzynka gotowana: szpinak z czosnkiem

Surówka: kapusta biała z marchewką i jabłkiem z olejem z pestek winogron

Kompot truskawkowo-śliwkowy

II faza: Zupa krem z dyni i soczewicy czerwonej z warzywami i kaszą manną Jogurt naturalny z jagodami i figami suszonymi, chrupki kukurydziane

 

dieta: Makaron ryżowy z polewą z moreli z figami suszonymi

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, ryby, seler, gluten (pszenica) mleko (łącznie z laktozą) ,
Przewiń do góry Przejdź do treści