Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 30.08-03.09.2021r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
30.08

2021

(PON)

Płatki jaglane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Rumianek

II śniadanie: jabłka, borówki

I faza: Kasza bulgur, klopsiki wołowo-drobiowe w sosie koperkowym

Jarzynka gotowana: różyczki brokułów

Surówka: buraki z jabłkiem i rodzynkami z oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami z natką, zabielona jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Placuszki pszenno-migdałowe z musem gruszkowo-śliwkowym, mleko modyfikowane

 

dieta: Placuszki bez mleka i jaj z musem gruszkowo-śliwkowym

 

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) , gluten (pszenica, żyto), gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, mleko (łącznie z laktozą) ,   mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja
31.08

2021

(WTO)

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z cieciorki got. na parze z koperkiem, plasterki ogórka kiszonego (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: banany, jeżyny

I faza: Ziemniaki z koperkiem, kotlet z  dorsza

Jarzynka gotowana: marchew z groszkiem

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i olejem z pestek winogron

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa porowa z warzywami i makaronem ryżowym z natką Truskawkowy puch twarożkowy z mango i daktylami, mleko z nutą wanilii

 

dieta: Ryż z musem z truskawek i mango z dodatkiem daktyli

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, ryby seler, mleko (łącznie z laktozą),
01.09

2021

(ŚRO)

Makaron na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka  z krążkami rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/)

Herbata owocowa

II śniadanie: jabłka, borówki, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, pulpety drobiowe w sosie jarzynowym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: marchew z jabłkiem i oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą perłową z natką Morelowy koktajl na bazie jogurtu greckiego z jeżynami i suszoną śliwką, chrupki kukurydziane

 

dieta: Kisiel z moreli, chrupki kukurydziane

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica), jaja, seler, gluten (pszenica), mleko (łącznie z laktozą)
02.09

2021

(CZW)

Kasza kukurydziana  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka gotowanego ze szczypiorem, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z pomarańczą

II śniadanie: melony, morele, banany

I faza: Kasza jaglana, gulasz cielęco-drobiowy z ziołami i koperkiem

Jarzynka gotowana: marchew junior

Surówka: kapusta biała z marchewką i jabłkiem z  olejem z pestek winogron

Kompot wieloowocowy

II faza: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami z natką, zabielony jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Biszkopt z malinami, kakao

 

dieta: Deserek owocowy

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica), seler, mleko (łącznie z laktozą) , mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja
03.09

2021

(PTK)

Płatki ryżowe na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze śliwką i figami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Lemoniada

II śniadanie: jabłka, borówki

I faza: Ziemniaki z natką, kotlet z mintaja

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem z oliwą z oliwek

Kompot truskawkowy

II faza: Zupa pomidorowa z warzywami i lanymi kluseczkami z natką Kefir z brzoskwiniami i jabłkami z dodatkiem suszonej moreli i płatków migdałowych, wafelki kukurydziane

 

dieta: Makaron ryzowy z polewą z brzoskwiń i jabłek z suszona morela i płatkami migdałowymi

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica) gluten (pszenica), jaja, ryby, seler, gluten (pszenica),  jaja, mleko (łącznie z laktozą) , migdały
Przewiń do góry Przejdź do treści