Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 9.11-13.11.2020r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
09.11

2020

(PON)

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z mozzarelli i jajka, paseczki papryki kolorowej (dieta: masło roślinne flora/szynka drobiowa)

Woda z pomarańczami

II śniadanie: winogrona jasne, banany, jabłka

I faza: Kasza bulgur, pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie jarzynowym

Jarzynka gotowana: marchew z groszkiem

Surówka: biała rzodkiew z jabłkiem i morelą suszoną z jogurtem greckim (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot porzeczkowy

II faza: Żurek z warzywami i ziemniakami z natka i koperkiem, zabielony śmietaną (dieta: bez śmietany) Waniliowy deser ryżowy gotowany na mleku z prażonymi jabłkami i gruszkami z żurawiną, figami i płatkami migdałowymi, kakao na mleku modyfikowanym

 

dieta: Waniliowy deser ryżowy gotowany na wodzie z prażonymi jabłkami i gruszkami z żurawiną, figami i płatkami migdałowymi

Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja,  mleko (łącznie z laktozą), seler, mleko (łącznie z laktozą)  mleko (łącznie z laktozą), migdały
10.11

2020

(WTO)

Kasza kukurydziana na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka z kiełkami lucerny, plasterki pomidora malinowego (dieta: masło roślinne flora/pasta z awokado z kiełkami lucerny)

Lemoniada

II śniadanie: nektary owocowe (100% owoców)

I faza: Bataty, kotlet z dorsza

Jarzynka gotowana: różyczki brokułów

Surówka: buraczki z jabłkiem i sezamem oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem orkiszowym z natką, zabielona jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Borówkowy koktajl na bazie jogurtu greckiego z mango i mielonymi orzeszkami pinii, wafle domowe orkiszowe

 

dieta: Kisiel  z borówek i mango, wafle domowe orkiszowe

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja, ryby seler, gluten (pszenica, żyto), jaja,  mleko (łącznie z laktozą), mleko (łącznie z laktozą), orzechy
11.11

2020

(ŚRO)

       
Alergeny        
12.11

2020

(CZW)

Kawa zbożowa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, ogórek (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: winogrona ciemne, gruszki, melony

I faza: Makaron kolorowy, gulasz cielęcy z koperkiem i ziołami

Jarzynka gotowana: kapusta kiszona  z majerankiem

Surówka: kalarepka z jabłkiem i żurawiną z jogurtem  (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot wieloowocowy

II faza: Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami z natką, zabielona jogurtem greckim (dieta: bez jogurtu) Lody twarożkowe z truskawkami, orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi, mleko z nutą wanilii

 

dieta: Deser owocowy

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, mleko (łącznie z laktozą) , seler, mleko (łącznie z laktozą) mleko (łącznie z laktozą) , orzechy
13.11

2020

(PTK)

Kaszki mleczno-owocowe, pieczywo mieszane z masłem, twarożek z daktylami i malinami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Rumianek

II śniadanie: mango, jabłka

I faza: Ziemniaki z koperkiem, mintaj w sosie greckim

Jarzynka gotowana: dynia

Surówka: mizeria z jogurtem (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot porzeczkowy

II faza: Zupa kalafiorowa z warzywami i ryżem czerwonym z mielonymi nerkowcami i natką Biszkopt z jagodami, maślanka z morelami i suszoną śliwką

 

dieta: Kasza jaglana z musem z moreli

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, ryby, mleko (łącznie z laktozą) seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja
Przejdź do treści