Jadłospis | Żłobek nr 25

Jadłospis 19.10-23.10.2020r.

DATA ŚNIADANIE OBIAD ZUPA PODWIECZOREK
19.10

2020

(PON)

Kasza krakowska na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, pasta z awokado i jajka gotowanego z pomidorami suszonymi i kiełkami lucerny, plasterki ogórka (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z mięta i cytryną

II śniadanie: gruszki, banany

I faza: Ziemniaki z koperkiem, klopsiki drobiowe w sosie groszkowym

Jarzynka gotowana: różyczki kalafiora

Surówka: pomidor malinowy z oliwą z oliwek

Kompot porzeczkowy

II faza: Zielona zupa krem ze szparagów z warzywami i płatkami jaglanymi z natką i mielonymi orzeszkami pinii Kisiel na bazie nektarów owocowych, wafle domowe
Alergeny mleko (łącznie z laktozą),  gluten (pszenica, żyto), jaja gluten (pszenica, żyto), jaja,  seler, orzechy  gluten (pszenica, żyto),
20.10

2020

(WTO)

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty mierzwiony z pomidorem  (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Rumianek

II śniadanie: przeciery owocowe

I faza: Kasza gryczana biała, kotleciki sojowo-jajeczne w sosie szczypiorkowym

Jarzynka gotowana: buraczki

Surówka: kapusta kiszona z marchewka i jabłkiem z oliwą z oliwek

Kompot wiśniowy

II faza: Zupa jarzynowa z warzywami i batatami z natką i koperkiem z nerkowcami Waniliowy deser ryżowy gotowany na mleku z pieczonymi jabłkami i gruszkami z żurawiną i figami, napój mleczno-migdałowy

 

dieta: Waniliowy deser ryżowy gotowany na wodzie z pieczonymi jabłkami i gruszkami z żurawiną i figami, napój migdałowy

 

 

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica, żyto), jaja, seler, orzechy mleko (łącznie z laktozą),
21.10

2020

(ŚRO)

Kawa orkiszowa BIO na mleku, pieczywo mieszane z masłem, cykoria, plasterki szynki z paseczkami kolorowej papryki (dieta: masło roślinne flora/)

Woda z limonką

II śniadanie: melony, winogrona ciemne

I faza: Ziemniaki z koperkiem, rolada cielęco-drobiowa w sosie pomidorowym

Jarzynka gotowana: brukselka

Surówka: tarta marchew z jabłkiem i suszona morelą z jogurtem greckim (dieta: oliwa z oliwek)

Kompot malinowo-truskawkowy

II faza: Krupnik z warzywami i kaszą pęczak z natką Placuszki pszenno-kokosowe z jabłkiem, kefir z mango i jagodą

 

dieta: Placuszki bez mleka i jaj z jabłkiem

Alergeny gluten (pszenica, żyto), mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja, mleko (łącznie z laktozą), seler, gluten (pszenica) mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja
22.10

2020

(CZW)

Kasza manna na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta z jajka gotowanego i bobu ze szczypiorem, krążki rzodkiewki (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Herbata owocowa

II śniadanie: kiwi, jabłka

I faza: Kopytka, gulasz wołowo-wieprzowy z koperkiem

Jarzynka gotowana: fasolka szparagowa zielona

Surówka: kapusta czerwona z jabłkiem i orzeszkami pinii z oliwą z oliwek

Kompot wieloowocowy

II faza: Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami  z natką, zabielony śmietaną (dieta: bez śmietany) Malinowy puch twarożkowy z daktylami, chrupki kukurydziane, kakao na mleku modyfikowanym

 

dieta: Deser owocowy

Alergeny mleko (łącznie z laktozą), gluten (pszenica), jaja gluten (pszenica), jaja, orzechy seler, mleko (łącznie z laktozą) mleko (łącznie z laktozą) ,
23.10

2020

(PTK)

Makaron orkiszowy na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze śliwką i figami (dieta: masło roślinne flora/szynka)

Woda z sokiem malinowym

II śniadanie: banany, winogrona jasne

I faza: Kasza owsiana, kotlet z dorsza

Jarzynka gotowana: dynia

Surówka: wielowarzywna (ogórek kiszony, papryka kolorową, pomidor i rzodkiewka z  roszponką i mielonymi nerkowcami) oliwa z oliwek

Kompot śliwkowo-porzeczkowy

II faza: Zupa krem z soczewicy czerwonej i warzyw z ziemniakami z natką i koperkiem z prażonymi płatkami migdałowymi Borówkowe müsli na bazie jogurtu naturalnego z płatkami kukurydzianymi z ananasem i morelą z nuta wanilii i dodatkiem owoców suszonych (śliwki, rodzynki, żurawina)

 

dieta: Kisiel z borówek

Alergeny mleko (łącznie z laktozą) ,gluten (pszenica), gluten (pszenica), jaja, ryby, orzechy seler, migdały mleko (łącznie z laktozą),
Przejdź do treści