Lp | Śniadanie | Obiad | Zupa | Podwieczorek |
Poniedziałek 28.09.2020
|
Kawa orkiszowa na mleku modyfikowanym, pieczywo mieszane z masłem, pastą z fasolki czerwonej, awokado, kolorowej papryki, kiełki lucerny, cykoria.
II- śniadanie : Melon, maliny, woda z limonką.
|
Ryż jaśminowy na sypko, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, surówka z selera naciowego, kukurydzy, żurawiny, jogurtu.
Kompot owocowy.
|
Zupa – krem kalafiorowy z ziemniakami, prażonymi pestkami dyni, zabielana z zieloną natką.
|
Jogurt truskawkowo- malinowy z wanilią, amarantusem, chrupki kukurydziane.
|
Wtorek 29.09.2020
|
Płatki pszenne na mleku, kanapka z masłem, sałatą, serem żółtym, pomidorem malinowym.
II- śniadanie : Banany, mięta z cytryną
|
Puree z batatów, koperku, klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowo-bazyliowym, jarzynka z mini marchewki, surówka z kalarepki, suszonych moreli, jabłka, jogurtu.
Kompot brzoskwiniowy.
|
Zupa dyniowa z groszkiem ptysiowym, pestkami słonecznika, zabielana z zieloną natką.
|
Placuszki kokosowo-drożdżowe z borówkami, napój migdałowy. |
Środa 30.09.2020
|
Makaron ryżowy na mleku, trójkąciki pieczywa z masłem, wędliną, plasterkami rzodkiewki, sałata karbowana.
II- śniadanie : Gruszka, winogrona, herbatka owocowa.
|
Ziemniaki z koperkiem, talarki z dorsza zapiekane w sosie cytrynowym, jarzynka z brokuł, orzechów pinii, surówka z marchewki, brzoskwini z jogurtem.
Kompot żurawinowo- jabłkowy.
|
Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną, zabielana mleczkiem kokosowym z zieloną natką.
|
Kisiel owocowy z tartym jabłkiem, biszkopty |
Czwartek 1.10.2020
|
Płatki żytnie na mleku, bułeczka z masłem, twarożkiem marchewkowym.
II- śniadanie : Kiwi, melon, woda z cytryną.
|
Makaron orkiszowy, paprykowe pulpety z indyka, jarzynka ze szpinaku body, surówka z pora, kukurydzy, jabłka, jogurtu i koperku.
Kompot malinowy.
|
Zupa – barszcz czerwony z ziemniakami, zabielany z zieloną natką. |
Waniliowy mus z kaszy manny na mleku z żurawiną, brzoskwinie |
Piątek 2.10.2020
|
Zacierki pszenno- gryczane na mleku, pieczywo mieszane z pastą z soczewicy, suszonych pomidorków, oliwek, ogórek kiszony.
II- śniadanie : Brzoskwinie, woda |
Ziemniaki puree z oliwą, koperkiem, paluszki łososiowe w sezamie, jarzynka z zielonego groszku, surówka z buraczków, jabłka i oliwy.
Kompot borówkowy.
|
Zupa jarzynowa z kolorowym makaronem, zieloną natką.
|
Deser serowo-bananowy z wiórkami kokosowym, wafle. |
U dzieci na dietach stosuje się eliminację produktów wywołujących alergie. Dzieci na diecie bezmlecznej codziennie na śniadanie dostają kaszkę bezmleczną, a do pieczywa margarynę Flora. Surówki, zupy i pozostałe dania są przygotowane bez dodatku mleka i jogurtu. |
Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania posiłków zgodnie z jadłospisem opracowano zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (…). |