Lp | I i II śniadanie | Obiad | Zupa | Podwieczorek |
Poniedziałek 15.03
|
Mleko waniliowe do picia. Pieczywo mieszane z plasterkiem szynki i paseczki kolorowej papryki.
D/ Kaszka b/m, dżem. II: jabłko, mandarynka, gruszka |
Kasza jęczmienna bio posypana natką pietruszki. Jajko gotowane w sosie chrzanowym. Brukselka na jarzynkę. Surówka z kalarepy z jabłkiem, i jogurtem. Kompot wieloowocowy. | Kapuśniak z kapusty włoskiej z ziemniakami, majerankiem, koperkiem i oliwą. | Racuchy z jabłkiem.
Mleko do picia. D/ chrupki kukurydziane z żurawiną, woda |
Wtorek
16.03 |
Ryż jaśminowy bio na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą warzywną z cieciorki z paseczkami ogórka kiszonego. Napój pomarańczowy. D/ Kaszka b/m, b/masła. II: banan, jabłko, kiwi | Makaron pełnoziarnisty świderki z koperkiem. Kotleciki cielęce w panierce z sezamem polane sosem musztardowym. Marchewka mini na jarzynkę. Sałata lodowa ze szczypiorkiem i ogórkiem świeżym, awokado w sosie jogurtowym. Kompot z ananasa. | Delikatnie porowa z batatami, oliwą i natką pietruszki. | Twarożek straciatella z rodzynkami i herbatnikiem mini zoo. Syrop owocowy do picia.
D/deser owocowy, chrupki, woda |
Środa
17.03 |
Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, serem mozzarella z pomidorem koktajlowym i szczypiorkiem. Herbata owocowa.
D/Kaszka b/m, b/masła, wędlina II: gruszka, jabłko, winogrono ciem |
Zielone kulki ziemniaczane. Ziołowy gulasz z szynki wieprzowej i wołowiny. Cukinia posypana pestkami na jarzynkę. Sur. z buraczków z jabłkiem, nutą cytrynową i dodatkiem oliwy. Kompot borówkowy. | Dyniowy krem z nutą pomarańczy, natką pietruszki i oliwą, | Jogurt grecki z truskawką, brzoskwinią, laską wanilii i Wafelki ryżowe z wiesiołkiem, woda z sokiem bobofrut.
D/deser truskawkowo – brzoskwiniowy, wafelki |
Czwartek
18.03 |
Makaron ryżowy na mleku. Bułka wrocławska posmarowana masłem. Twarożek z ogórkiem św. Herbata miętowa. II: pomarańcze, jabłka, melon |
Kasza gryczana biała bio z koperkiem. Pulpeciki w sosie pomidorowym. Brokuł jarzynkę. Sur. z białej rzodkwi z kukurydzą i jabłkiem, orzechami włoskimi w sosie jogurtowym. Kompot śliwkowy. | Barszczyk ukraiński z ziemniakami, natką pietruszki i oliwą, zabielany śmietaną
D/ bez śmietany |
Koktajl jogurtowy z jagodą, nutą ryżową i biszkoptem, woda źródlana
D/ koktajl jagodowo – ryżowy z chrupkami kukurydzianymi, woda |
Piątek
19.03 |
Płatki kukurydziane na mleku. Trójkąciki z pieczywa mieszanego z masłem, jajem gotowanym i wiórkami awokado. Napój pomarańczowo – cytrynowy. D/Kaszka b/m, b/masła, woda. II: banan, jabłko, winogrono jasne |
Frytki z batatów, koperkiem. Zraziki z ryby łosoś w sosie chrzanowym. Sur. królewska z groszkiem i oliwą. Buraczki na jarzynkę. Kompot żurawinowy. | Zupa fasolowa z kaszą orkiszową. koperkiem i oliwą | Kasza kukurydziana na mleku modyfikowanym z owocami. D/ deser owocowy z wafelkiem, woda |