Jadłospis | Żłobek nr 44

Jadłospis 15-19.03.21

 

Lp I i II śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
 

Poniedziałek

15.03

 

Mleko waniliowe do picia. Pieczywo mieszane z plasterkiem szynki i paseczki kolorowej papryki.

D/ Kaszka b/m, dżem. II: jabłko, mandarynka, gruszka

Kasza jęczmienna bio posypana natką pietruszki. Jajko gotowane w sosie chrzanowym. Brukselka na jarzynkę.  Surówka z kalarepy z jabłkiem, i jogurtem. Kompot wieloowocowy. Kapuśniak z kapusty włoskiej  z ziemniakami, majerankiem, koperkiem i oliwą. Racuchy z jabłkiem.

Mleko do picia.

D/ chrupki kukurydziane z żurawiną, woda

Wtorek

16.03

Ryż jaśminowy bio na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, pastą warzywną z cieciorki z paseczkami ogórka kiszonego. Napój pomarańczowy. D/ Kaszka b/m, b/masła. II: banan, jabłko, kiwi Makaron pełnoziarnisty świderki z koperkiem. Kotleciki cielęce w panierce z sezamem polane sosem  musztardowym.  Marchewka mini na jarzynkę. Sałata lodowa ze szczypiorkiem i ogórkiem świeżym, awokado w sosie jogurtowym. Kompot z ananasa. Delikatnie porowa z batatami, oliwą i natką pietruszki. Twarożek straciatella z rodzynkami i herbatnikiem mini zoo. Syrop owocowy do picia.

D/deser owocowy, chrupki, woda

Środa

17.03

Płatki jaglane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, serem mozzarella z pomidorem koktajlowym i szczypiorkiem. Herbata owocowa.

D/Kaszka b/m, b/masła, wędlina

II: gruszka, jabłko, winogrono ciem

Zielone kulki ziemniaczane. Ziołowy gulasz z szynki wieprzowej i wołowiny. Cukinia posypana pestkami na jarzynkę. Sur. z buraczków z jabłkiem, nutą cytrynową i dodatkiem oliwy. Kompot borówkowy. Dyniowy krem z nutą pomarańczy, natką pietruszki i oliwą, Jogurt grecki z truskawką, brzoskwinią, laską wanilii i Wafelki ryżowe z wiesiołkiem, woda z sokiem bobofrut.

D/deser truskawkowo – brzoskwiniowy, wafelki

Czwartek

18.03

 

 

Makaron ryżowy na mleku. Bułka wrocławska posmarowana masłem. Twarożek z ogórkiem św. Herbata miętowa.
D/Kaszka b/m, b/masła, mus wiśniowy.

II: pomarańcze, jabłka, melon

Kasza gryczana biała bio z koperkiem. Pulpeciki  w sosie pomidorowym. Brokuł jarzynkę. Sur. z białej rzodkwi z kukurydzą i jabłkiem, orzechami włoskimi w sosie jogurtowym. Kompot śliwkowy. Barszczyk ukraiński z ziemniakami, natką pietruszki i oliwą, zabielany śmietaną

D/ bez śmietany

Koktajl jogurtowy z jagodą, nutą ryżową i biszkoptem, woda źródlana

D/ koktajl jagodowo – ryżowy z chrupkami kukurydzianymi, woda

Piątek

19.03

 

 

 

Płatki kukurydziane na mleku. Trójkąciki z pieczywa mieszanego z masłem, jajem gotowanym i wiórkami awokado. Napój pomarańczowo – cytrynowy. D/Kaszka b/m, b/masła, woda.

II: banan, jabłko, winogrono jasne

Frytki z batatów,  koperkiem. Zraziki z ryby łosoś w sosie chrzanowym. Sur. królewska z groszkiem i oliwą.  Buraczki na jarzynkę. Kompot żurawinowy. Zupa fasolowa z kaszą orkiszową. koperkiem i  oliwą Kasza kukurydziana na mleku modyfikowanym z owocami. D/ deser owocowy z wafelkiem, woda

 

Przejdź do treści