JADŁOSPIS 18-10-2021-22-10-21
Lp | I i II śniadanie | Obiad | Zupa | Podwieczorek |
Poniedziałek 18.10
|
Płatki kukurydziane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, plasterkiem sera żółtego mierzwionego, ogórkiem zielonym i dymką. Herbatka owocowa. D/ Kaszka b/m, wędlina, b/masła II: gruszka, jabłko A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Ziemniaki puree posypane natką pietruszki. Kulki z mięsa indyczego z akcentem sezamowym. Kapusta biała na jarzynkę. Sur. z buraczków z jabłkiem i sokiem z limonki z dodatkiem jogurtu. Kompot porzeczkowy.
A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja, seler |
Zupa jarzynowa z makaronem czterojajecznym, koperkiem i oliwą.
A: Gluten, seler |
Koktajl na bazie jogurtu naturalnego z brzoskwinią, śliwką i wafelkiem
ryżowym. Woda D/deser brzoskwiniowo – śliwkowy, woda A:mleko (w tym laktoza) |
Wtorek
19.10 |
Kawa zbożowa. Trójkąciki z pieczywa mieszanego z masłem, gotowanym jajem, plasterkiem pomidora malinowego i szczypiorkiem. Woda. II: jabłko, banan A: Gluten, mleko (w tym laktoza, jaja) |
Kasza bulgur z koperkiem. Ryba mintaj w sosie neapolitańskim z bazylią. Fasolka kolorowa na jarzynkę. Sur. z kalarepy, marchewki z jabłkiem i żurawiną w sosie jogurtowym. Kompot brzoskwiniowy.
A: Gluten, mleko (w tym laktoza , seler, ryba
|
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki i oliwą
A:, seler |
Twarożek z polewą truskawkową. Herbatniki
mini zoo. Mleko. D/mus truskawkowy z chrupki, woda A: mleko (w tym laktoza) |
Środa 20.10 |
Kasza kukurydziane na mleku. Pieczywo z masłem i dżemem truskawkowym. Rumianek. II: śliwka, jabłko A: Gluten, mleko (w tym laktoza) |
Komosa ryżowa z koperkiem. Potrawka z mięsa wieprzowego w sosie własnym. Buraczki na jarzynkę. Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem, kukurydzą z dodatkiem oliwy. Kompot borówkowy A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Zupa węgierska (fasolka, papryka czerwona, groszek, koncentrat pom.)z ziemniakami, natką i oliwą A: seler |
Ciasto piaskowe. kakao do picia D/deser jabłkowy z chrupkami, woda A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Czwartek
21.10 |
Zacierki pszenne na mleku. Mini kanapeczki z pieczywa mieszanego z masłem, pastą twarogową z ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem. Napój z limonki. D/Kaszka b/m, dżem, b/masła II: kiwi, jabłko A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Ziemniaki posypane natką pietruszki. Kotlet mięsny w sosie chrzanowym. Szpinak z czosnkiem na jarzynkę Surówka wielowarzywna z selerem naciowym, dymką i oliwą. Kompot owocowy.
A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja |
Zupa brokułowa z kaszą manną koperkiem i oliwą
A: seler
|
Deser ryżowy z dodatkiem suszonych śliwek,
moreli i malin Mleko truskawkowe do picia D/ napój truskawkowy A: mleko (w tym laktoza), jaja, gluten |
Piątek
22.10 |
Kasza kukurydziana na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, plasterkiem szynki wieprzowej i papryką kolorową. Herbatka słoneczna.
D/ Kaszka b/m, b/masła II: jabłko, winogrono jasne A: Gluten, mleko (w tym laktoza) |
Ziemniaki z natką pietruszki. Paluszki rybne z łososia w sosie ziołowym. Brukselka na jarzynkę. Sur. z mix sałat marchewki z cebulą i oliwą. Kompot jagodowy
A: Gluten, mleko (w tym laktoza), jaja , seler, ryba |
Zupa zielona (z zielonego groszku) z płatkami jaglanymi i koperkiem
A: Gluten, seler |
Napój na bazie maślanki naturalnej i mleka
sojowego z czereśnią, i chrupkami kukurydzianymi. Woda A: mleko (w tym laktoza) |