Jadłospis - Żłobek 44 | Żłobek nr 44

Jadłospis -2.11.21-5.11.21

 

Wtorek 2-11-2021

 

Śniadanie: Makaron pełnoziarnisty  na mleku, pieczywo mieszane  z masłem, twarożek czosnkowo- koperkowy, plasterek ogórka i papryki kolorowej. Napój miętowy .

D/Kaszka b/m, masło flora light, dżem (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Mix owoców.

Obiad: Ryż biały posypany natką. Klopsiki z kurczaka z ciecierzycą. Cukinia na jarzynkę z dodatkiem masła. Surówka z kapusty pekińskiej z marchwi i jabłka z jogurtem natur.

D/m- bez jogurtu.

Kompot z owoców mieszanych. (alergeny: seler)

Zupa: Ogórkowa z ziemniakami i natką zabielana jogurtem. (alergeny: seler, nabiał)

D/bez jogurtu

Podwieczorek: Jogurt z truskawkami i nutą kokosową .Herbatniki maślane

D/m mus truskawkowy z nutą kokosową, chrupki(alergeny: nabiał, gluten, jaja)

 

 

Środa 3-11-2021

 

Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka z kurczaka z plasterkami rzodkiewki. Herbata owocowa.

D/Kaszka b/m, masło flora light (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Mix owoców.

Obiad: Ziemniaki z natką pietruszki, ryba zapiekana w sosie śmietanowym. Marchewka mini na jarzynkę. Surówka z kalarepy i rzodkwi białej z jogurtem.

D/m bez jogurtu.  Kompot wiśniowy. (alergeny: seler, nabiał, jaja, gluten)

Zupa: Krem porowy z groszkiem  i grzankami z kleksem jogurtu greckiego.  (alergeny: seler)

Podwieczorek: koktajl kefirowo- jaglany z wiśniami, chrupki kukurydziane.

D/m- koktajl jaglano- wiśniowy, chrupki kukurydziane. (alergeny: nabiał)

 

 

 

 

 

 

 

 

Czwartek 4-11-2021

 

Śniadanie: Płatki ryżowe  na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowa z kolorową papryką. Woda z syropem owocowym do picia. D/Kaszka b/m, masło flora light, dżem (alergeny: nabiał, gluten,)

Mix owoców.

Obiad: Kasza gryczana z koperkiem. Ruloniki z mięsa wieprzowego w sosie własnym, jarzynka mieszana polana masłem. Surówka z kapusty włoskiej z jabłkiem i marchewką. Kompot śliwkowy. (alergeny: nabiał, gluten, seler, jaja, )

Zupa: Warzywna mix z ziemniakami natką pietruszki i oliwą  (alergeny: seler)

Podwieczorek: Puszyste racuchy, mleko pomarańczowe do picia.

D/m- deser gerber ,wafle suche  (alergeny: gluten)

 

 

 

Piątek 5-11-2021

 

Śniadanie: Kasza bulgur na mleku, pieczywo mieszane z masłem, pasta jajeczna z awokado z plasterkiem pomidora malinowego. Herbata owocowa.

. D/Kaszka b/m, masło flora light, dżem (alergeny: nabiał, gluten, jaja)

Mix owoców.

Obiad: Kulki ziemniaczane z natką, potrawka drobiowa w sosie chrzanowym. Brukselka na jarzynkę z dodatkiem masła, surówka marchewki i brzoskwini z jogurtem.. Kompot truskawkowy. (alergeny: seler, nabiał)D/m- bez jogurtu.

Zupa: Pomidorowa z makaronem literki. (alergeny: seler)

Podwieczorek: Gruszka z jogurtem

(alergeny: nabiał,)

D/m- Gruszka bez jogurtu.

 

 

 

 

Przewiń do góry Przejdź do treści