Jadłospis | Żłobek nr 44

Jadłospis- 22.02-26.02.21

 

I i II śniadanie Obiad Zupa Podwieczorek
 

Poniedziałek

22.02

 

Kasza manna na mleku. Trójkąciki z chleba mieszanego z masłem i wędliną  i plasterkiem pomidora malinowego. Herbatka owocowa.
D:Kaszki b/m, b/masła
II: pomarańcza, banan bio, gruszka

 

Spaghetti bolognese z koperkiem i mielonym mięsem drobiowym w sosie pomidorowo – czosnkowym ze świeżą bazylią Marchewka na jarzynkę. Sur. z kapusty kiszonej z jabłkiem i  olejem z pestek winogron. Kompot jagodowo – ananasowy. Zupa jarzynowa z batatami i natką pietruszki i oliwą. Deser ryżowy z musem truskawkowym posypany orzeszkami pini. Napój na bazie maślanki naturalnej z nutą jaglaną i  wiśnią. Woda

D/napój wiśniowo – jaglany

Wtorek

23.02

Biała kawa. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, gotowanym jajem ze szczypiorkiem i kolorową papryką. Woda.
D/kaszka b/m,  b/masła, dżem
II: winogrono jasne, mandarynki, banan bio
Frytki z batatami z natką. Pulpeciki  w  sosie warzywnym. Kalafior na jarzynkę. Sur. z sałaty lodowej i roszponki z pomidorem koktajlowym, oliwkami, pestkami dyni, szczypiorkiem i  olejem z pestek winogron. Kompot malinowy. Zupa koperkowa  z kaszą kukurydzianą. i oliwą.

 

 

Twarożek z musem owocowym chrupki kukurydziane. Mleko.

D/mus owocowy z chrupkami kukurydzianymi. Woda

Środa

24.02

Płatki ryżowe z cynamonem na mleku. Kanapka pieczywa mieszanego z masłem, wiórkami sera żółtego z ogórkiem kiszonym. Napój cytrynowo – miętowy z imbirem.
D/kaszki b/m,  b/masła, wędlina

II: kiwi, gruszka, pomelo

Puree ziemniaczane z koperkiem. Mielone z warzywami. Bób z wody na jarzynką.  Sur. z kalarepy  ze szczypiorkiem, jabłkiem, rzodkiewką, marchewką i jogurtem. Kompot truskawka z mango.

D/bez mleka, jogurtu

Zupa minestrone (papryka, cukinia, cebula, fasolka) z pomidorami i kaszą orkiszowa z oliwą  i natką pietruszki., ser żółty.
 
Babeczki Boberla. Ciepłe mleko do picia.

D/przecier jabłkowy, chrupki, woda

 

 

 

 

 

 

Czwartek

25.02

 

 

 

 

Kluseczki pszenno – migdałowe na mleku. Kanapka z chleba mieszanego z masłem.  Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bawarka.
D/kaszki b/m,  b/masła
II- melon, winogrono ciemne, banan bio

 

 

 

 

Kasza gryczana biała bio z natką. Zraziki mięsne w sosie kukurydzianym. Kalafior na jarzynkę. Sur. z ogórka kiszonego i marchewki z dodatkiem  oleju z pestek winogron . Kompot malinowy.

 

 

 

 

 

 

 

Zupa z białych warzyw z majerankiem z batatami, tartym jajem, czosnkiem, koperkiem i oliwą

 

 

 

 

Jogurtowy koktajl wieloowocowy z daktylami i owocami, miód.  Wafelki suche orkiszowe  Woda

D/koktajl wieloowocowy z

nutą sojową i daktylami, woda

Piątek

26.02

Płatki jaglane na mleku. Kanapka z chleba mieszanego z masłem, pasta warzywna i wiórkami awokado. Napój z limonki.
D/Kaszka  b/masła

II- Kiwi, pomarańcze, gruszki

Kasza gryczana palona z koperkiem. Pulpeciki rybne w sosie cebulowym. Cukinia na jarzynkę. Sur. z białej rzodkwi i kukurydzy w sosie jogurtowo-szczypiorkowym. Kompot żurawinowy Zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki z oliwą, zabielana mlekiem

D/ bez mleka

Owsianka  z biszkoptami. Sok bobofrut. (Płatki owsiane, owoce, bakalie.)

 

 

Przejdź do treści