I i II śniadanie | Obiad | Zupa | Podwieczorek | |
Poniedziałek 22.02
|
Kasza manna na mleku. Trójkąciki z chleba mieszanego z masłem i wędliną i plasterkiem pomidora malinowego. Herbatka owocowa. D:Kaszki b/m, b/masła II: pomarańcza, banan bio, gruszka
|
Spaghetti bolognese z koperkiem i mielonym mięsem drobiowym w sosie pomidorowo – czosnkowym ze świeżą bazylią Marchewka na jarzynkę. Sur. z kapusty kiszonej z jabłkiem i olejem z pestek winogron. Kompot jagodowo – ananasowy. | Zupa jarzynowa z batatami i natką pietruszki i oliwą. | Deser ryżowy z musem truskawkowym posypany orzeszkami pini. Napój na bazie maślanki naturalnej z nutą jaglaną i wiśnią. Woda
D/napój wiśniowo – jaglany |
Wtorek
23.02 |
Biała kawa. Kanapki z pieczywa mieszanego z masłem, gotowanym jajem ze szczypiorkiem i kolorową papryką. Woda. D/kaszka b/m, b/masła, dżem II: winogrono jasne, mandarynki, banan bio |
Frytki z batatami z natką. Pulpeciki w sosie warzywnym. Kalafior na jarzynkę. Sur. z sałaty lodowej i roszponki z pomidorem koktajlowym, oliwkami, pestkami dyni, szczypiorkiem i olejem z pestek winogron. Kompot malinowy. | Zupa koperkowa z kaszą kukurydzianą. i oliwą.
|
Twarożek z musem owocowym chrupki kukurydziane. Mleko.
D/mus owocowy z chrupkami kukurydzianymi. Woda |
Środa
24.02 |
Płatki ryżowe z cynamonem na mleku. Kanapka pieczywa mieszanego z masłem, wiórkami sera żółtego z ogórkiem kiszonym. Napój cytrynowo – miętowy z imbirem. D/kaszki b/m, b/masła, wędlina II: kiwi, gruszka, pomelo |
Puree ziemniaczane z koperkiem. Mielone z warzywami. Bób z wody na jarzynką. Sur. z kalarepy ze szczypiorkiem, jabłkiem, rzodkiewką, marchewką i jogurtem. Kompot truskawka z mango.
D/bez mleka, jogurtu |
Zupa minestrone (papryka, cukinia, cebula, fasolka) z pomidorami i kaszą orkiszowa z oliwą i natką pietruszki., ser żółty. |
Babeczki Boberla. Ciepłe mleko do picia.
D/przecier jabłkowy, chrupki, woda |
Czwartek 25.02 |
Kluseczki pszenno – migdałowe na mleku. Kanapka z chleba mieszanego z masłem. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, bawarka. |
Kasza gryczana biała bio z natką. Zraziki mięsne w sosie kukurydzianym. Kalafior na jarzynkę. Sur. z ogórka kiszonego i marchewki z dodatkiem oleju z pestek winogron . Kompot malinowy.
|
Zupa z białych warzyw z majerankiem z batatami, tartym jajem, czosnkiem, koperkiem i oliwą |
Jogurtowy koktajl wieloowocowy z daktylami i owocami, miód. Wafelki suche orkiszowe Woda D/koktajl wieloowocowy z nutą sojową i daktylami, woda |
Piątek
26.02 |
Płatki jaglane na mleku. Kanapka z chleba mieszanego z masłem, pasta warzywna i wiórkami awokado. Napój z limonki. D/Kaszka b/masła II- Kiwi, pomarańcze, gruszki |
Kasza gryczana palona z koperkiem. Pulpeciki rybne w sosie cebulowym. Cukinia na jarzynkę. Sur. z białej rzodkwi i kukurydzy w sosie jogurtowo-szczypiorkowym. Kompot żurawinowy | Zupa buraczkowa z ziemniakami i natką pietruszki z oliwą, zabielana mlekiem
D/ bez mleka |
Owsianka z biszkoptami. Sok bobofrut. (Płatki owsiane, owoce, bakalie.) |